Montpellier - Marseille
2 - 3

Marseille vände och vann i en dramatisk premiär
Cengiz Under var en av dom stora segerkreatörerna i en dramatisk Premiär

Trots ett tvåmålsunderläge i premiären efter första halvlek lyckades Marseille vända på steken genom tolv urstarka minuter. Slutsiffrorna skrevs till 2-3 och mycket tack vare en stark prestation matchen igenom. Främst av anfallstrion De La Fuente - Payet - Under

Marseille, för dagen i vitt, startade matchen i ett rasande tempo och det brändes ordentligt kring Dimitry Bertauds stolpar i Montpeiller-målet. Marseille kom ut som ett starkt kollektiv där man via anfallstrion De La Fuente - Payet - Under, såg till att Montpelliers försvarslinje ständigt hölls under tryck. När väl Montpellier fick hålla i bollen hände det inte mer än att Guendozi och hans kollegor på mittfältet (Gerson och Gueye) snabbt och effektivt återerövrade bollen och pressen kunde fortsätta.

Utdelningen för Marseilles fina start skulle tillslut komma, däremot utan resultat när Dimitri Payets ledningsmål vinkades av för offside i matchens fjärde minut. Marseille vek dock inte ned sig, snarare skruvade man upp tempot och ökade pressen ännu mer när tillskotten De La Fuente och Cengiz Under båda visade upp sina spetskvaliteér i en-mot-en spelet.

Dubbla bakslag inom loppet av fem minuter
Mellan matchens 31:a och 35:e minut sker dock det mycket oklara. Först ut blev Luan Peres otursgubbe när han på ett inlägg från vänster styrde in bollen i eget mål. Ett mål som blir svårt att klandra det brasilianska nyförvärvet allt för mycket då bollen ändrade riktning både en och två gånger inne i straffområdet, målet var snarare dråpligt. Däremot var Montpelliers och matchens andra mål inte lika oturligt, snarare otroligt snyggt då Gaetan Laborde (som även var inblandad i hemmalagets första mål) knorrade in 2-0 målet som vid första anblick inte alls såg ut att vara otagbart ut för Mandanda men där repriserna visade att målet var en riktigt klassaktion av den franske anfallaren. I och med Montpelliers 2-0 mål ebbade Marseilles press ut, - men endast till halvtidsvilan.

Den andra halvleken startade precis som den första, med en ihållande Marseille press men denna gången skulle olympierna få utdelning - gånger tre.
Starten av Marseilles vändning skedde i den 68:e minuten när Konrad De La Fuente vände ut och in på Maxime Esteve och serverade Cengiz Under som rakade in reduceringsmålet. Dom båda debutanterna visade matchen igenom vad de kan erbjuda i offensiv riktning då dom ständig var ett hot mot Montpelliers backar.

Därefter var det dags för Dimitri Payet att med all önskvärd tydlighet visa att gammal faktiskt är äldst då han med två snabba mål vände matchen på egen hand. Först med en läcker frispark i matchens 75:e minut i målvaktens vänstra hörn och därefter med ett lugnt och behärskat skott i samma hörn efter ett fint kombinationsspel med Gueye i matchens 80:e minut. - Vändningen var fullbordad

Montpellier gjorde visserligen ett försök till en forcering men den blev kortvarig då domaren valde att avbryta matchen på grund av ett inkastat föremål, då situationen var oklar är det onödigt att spekulera i vad som hände. Klart var det dock att Montpellier inte lyckades resa sig efter avbrottet och Marseilles ledning var egentligen aldrig hotad.