Sillysvepet: Yusuf till Antwerpen – AIK förväntas presentera Elbouzedi

Sillysvepet: Yusuf till Antwerpen – AIK förväntas presentera Elbouzedi

Fredagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

"Yusuf till belgisk klubb"
Enligt nya uppgifter är det nu klart att Blåvitts Alhassan Yusuf lämnar Göteborg för Antwerpen. Den allsvenska klubben ska få 1,5 miljoner euro för sin mittfältare.
(Fabrizio Romano via Sportexpressen)

”AIK överens med mittfältare”
AIK och den tidigare irländske U21-landslagsmannen Zachary Elbouzedi ska vara överens muntligen och klubben väntas kunna presentera sitt nyförvärv inom kort.
(Sportexpressen)

Officiellt: Samuel Gustafson tillbaka i Häcken

”Omöjligt att Messi stannar”
Lionel Messis framtid är fortfarande vidöppen. Barcelona är hoppfulla om att superstjärnan skriver på ett nytt avtal, men ligapresidenten Javier Tebas är desto mer tveksam och menar på att klubben först måste göra sig av med spelare om man ska få det ekonomiska pusslet att gå ihop.
(La Sexta, via Transfermarkt)

Nytt kontrakt för Elliott 
Talangen har skrivit under ett långtidskontrakt med Liverpool.
(Liverpool på SF)

Liverpool förbereder storbud
Jürgen Klopp är på jakt efter en ny mittfältare och verkar ha fastnat för Atlético Madrids Saul Niguez, som man hoppas kunna knyta till sig för 35 miljoner pund.
(AS)

... och funderar på Adama Traoré
Omkring 30 miljoner euro ska Liverpool vara redo att erbjuda Wolves för Traoré. Wolverhampton uppges vilja ha det dubbla.
(Football Insider)

Ait-Nouri blir kvar i Wolves
Backen stannar permanent i klubben och har köpts loss från Angers.
Stort intresse för Coutinho
Trots att hans karriär stagnerat de senaste åren ska AC Milan, Inter och Leicester alla vara villiga att plocka in Philippe Coutinho under sommarens övergångsfönster.
(Sport)

Spurs värvar från Bundesliga?
Maxence Lacroix har imponerat stort sedan han lämnade Frankrike för Tyskland och närmare bestämt Wolfsburg. Detta har gjort att Tottenham fått upp ögonen för mittbacken och uppges nu överväga att försöka locka över honom till de brittiska öarna.
(The Boot Room)

Damsgaard närmar sig flytt
Rykten talar för att Mikkel Damsgaard i sommar kommer lämna Sampdoria för en större klubb efter hans fina insatser under EM. Tottenham, Leeds och Leicester är några av lagen han ryktas vara på gång till.
(HITC)

... men Sampdoria stretar emot
Den danske EM-succén har som sagt många klubbar efter sig, men Sampdoria vill hålla honom åtminstone ett år till för att få mer pengar nästa år. Det menar...
(Gazzetta dello Sport)

Everton vill endast sälja Kean
Efter att ha varit utlånad till PSG under föregående säsong är Moise Kean nu tillbaka i Everton igen. Anfallaren kan dock lämna i sommar, men i så fall är den engelska klubben inte villiga att gå med på något annat än en permanent övergång.
(The Athletic)

Rennes bud på Cajuste nobbat
Att Rennes gärna vill ha Jens Cajuste är ingen hemlighet, men det krävs att man erbjuder mer än tio miljoner euro för att FC Midtjylland ska släppa sin svenske mittfältare. Danskarna vill ha åtminstone ytterligare fem miljoner euro till för att man ska vara beredda att sälja.
(Ekstra Bladet)

Zidane bli förbundskapten?
Zinedine Zidane har ännu inte funnit sig något nytt uppdrag efter att han lämnade Real Madrid. Det kan vara ett medvetet val, då L’Equipe menar på att 49-åringen väntar på att ta över det franska landslaget efter VM nästa år.
(L’Equipe)

Officiellt: Simeone förlänger med Atlético
Sagan om Diego Simeone och Atlético Madrid fortsätter då tränaren undertecknat ett nytt avtal med klubben fram till och med 2024. Süle kan lämna Bayern
Med ett år kvar på kontraktet kan tyska mästarna tänka sig att sälja sin mittback redan i sommar om man inte kommer överens om en förlängning.
(Kicker

Atalanta vill ha €60 miljoner för Romero
Serie A-spelaren har tidigare ryktats till Manchester United, Tottenham och Barcelona. Nu har Atalanta presenterat en hög prislapp på försvararen.
(CalcioMercato)

***

TORSDAGENS SILLYSVEP

SvenskaFans.com2021-07-09 18:05:00

Fler artiklar om SvenskaFans