Silly Season i Lyon - Sommaren 2023 -  Jeff Reine-Adelaïde till Molenbeek *officiellt / Tränarkandidater

Silly Season i Lyon - Sommaren 2023 - Jeff Reine-Adelaïde till Molenbeek *officiellt / Tränarkandidater

Nu börjar det närma sig, tiden för sommarfönstrets öppnande. Finns redan rykten, men Hugo Guillemet har sagt att inget kommer att hända förrän den nya ledningen är på plats. Finns info som säger att det kommer att vara gjort inom 10 dagar! Plus att John Textor har ett möte med DNCG för att reda ut finanserna.

Uppdateringar kommer att ske i blått!

*Transferfönstret i Frankrike kommer att vara öppet mellan den 10 juni -1 september kl.23.00 för att alla övergångspapper ska hinna registreras till midnatt! 

*Spelarna har semester för tillfället men en del ska snart ut på landslagsuppdrag. Franska landslaget vet jag (tror att det även gäller övriga landslag) ska samlas den 9 juni på Clairefontaine. 
Mellan den 16 juni t.o.m den 20 juni kommer man att spela kval inför EM 2024. 
I Frankrikes herrlandslag har Lyon inga spelare med. 

*U21-landslaget spelar U21-EM i Rumänien och Georgien mellan den 21 juni-8 juli. 
Här har Lyon 3 spelare med. 
Castello Lukeba, Maxence Caqueret samt Rayan Cherki

*Lyonspelarna (de som inte är iväg) kommer att samlas igen den 6 juli. 

* Den 9 till 18 juli ska truppen till Nederländerna på träningslägret Bilderberg och på hotellresidenset Groot Heideborgh där gruppen kommer att bo, 80 kilometer sydost om Amsterdam.
En första vänskapsmatch kommer att äga rum på plats mot ett lag från området (se längst ner).

Följande 27 spelare åkte iväg till Nederländerna idag den 9/7:
Lopes, Riou, Patouillet, Bengui -  Chaïb, Laaziri, Diomandé, Lovren, Ndiaye, M. Sarr, Mata, Kumbedi -  Alvero, Camilo, Diawara, El Arouch, Lepenant, Reine-Adélaïde, Sanchez, Tolisso, Faivre - Jeffinho , Kadewere, Lacazette, Lega, Mboup, A. Sarr

Cherki och Barcola, som varit på landslagsuppdrag, har semester. Caqueret har en handfraktur. Castello Lukeba ser ut att lämna för Leipzig. KTE och Tagliafico väntas åka dit på egen hand. Vänsterbackarna Henrique och Koné är skadade (Achraf Laaziri och Yacine Chaïb spelar på samma position).

Efter Nederländerna drar laget till Skottland och Edinburgh, för matchen mot Manchester United.
I år blir det inga matcher i Lyons närområde (typ Bourg). Utan försäsongsmatcherna kommer att spelas utomlands.

*Ligan återupptas den 13 augusti.

Så, nu kör vi!

Till att börja med:
- Du ska inte vara rädd för framtiden. Mr. Textor vill sätta tillbaka Olympique Lyonnais där det var för år sedan, det vill säga i toppen. Låt oss vara tillgängliga för den här gentlemannen!

Orden är Laurent Blancs och han säger själv att han kommer att finnas på plats i Lyon nästa säsong!
Personligen vill jag se honom få chansen att bygga ett nytt lag efter eget huvud, och se hur det går. 
Det har även bekräftats av John Textor att Blanc stannar. 

John Textor:
-  Laget har fungerat bra i 15 matcher. Jag vill se den här tränaren med det bästa möjliga laget. Vi måste tillföra kvalitet och erfarenhet till honom, så att han kan ha verkligt ledarskap över sin arbetsstyrka

Santiago Cucci
Spanjor (bask), 53 år gammal, VD för Dockers (Levi Strauss & Co) var tidigare Vice President USA för Levi's, efter att ha haft ledande befattningar på QuickSilver, Kaporal, Marc Jacobs och Tommy Hilfiger. 
Cucci kommer att ansluta sig till ledningen för Eagle Football. Han skulle kunna kallas att leda OL, åtminstone tills John Textor hittar en mer trovärdig kandidat för tjänsten? 
OL har letat efter en ny vd. Denna position innehas för närvarande av ägaren John Textor, som inte tänker stanna där, vilket han angav i pressmeddelandet redan då JMA lämnade.
Textor letar efter någon som kan leda OL i allt som inte rör fotboll. Cucci, som har en framgångsrik meritlista inom modebranschen kan ta det jobbet, iaf som interim.
Han talar flytande engelska, franska och spanska.
För att hitta en permanent vd på OL har Eagle kontaktat det amerikanska headhuntingföretaget CAA Base. 
6/7 Santiago Cucci är nu ny president för OL. Enligt Guillemet så är han inte någon interim utan han stannar! Han säger: ”Att jobba med fotboll har aldrig varit ett mål, men jag tror mycket på ödet. Jag skulle inte ha kommit om jag inte trodde att jag hade en roll att spela. Det där med att "tydligt sätta OL tillbaka på sin plats, i toppen av fransk fotboll".Tvärtemot vad jag hör är Eagle inte en fond, utan ägare till fyra klubbar. Projektet är bara lysande: till exempel att låta ett barn från Botafogo komma till Europa för att växa upp i Molenbeek (Belgien) innan han kommer till OL. När man är tillsammans lär man sig. Det här globala projektet är väldigt vettigt och jag älskar det"
Närmast blir hans jobb att överklaga DNCG's beslut om sanktioner. Han menar att de inte lyssnat och att många saker inte beaktats. Så, Lycka till! 

Mathieu Louis-Jean (MLJ)
Eagle Football och John Textor har valt sin nya rekryteringschef för OL. Som tidigare nämnts i L'Equipe så blir det Mathieu Louis-Jean, för tillfället (sedan 2021) Marseilles rekryteringschef. 
Han bör under de kommande dagarna underteckna för OL och ersätta Bruno Cheyrou med en utökad makt.
Det blir således Louis-Jean som kommer att leda Lyons transferfönster i sommar. 
Bruno Cheyrou har förberett sommarens transferfönster, det finns redan en flock med rykten, men eftersom Hugo Guillemet sade att inget skulle hända innan ledningen var satt på plats så har jag besparat mig det jobbet. 
L'Equipe menar att inga av Cheyrous förslag kommer att förvärvas. 
Textor kommer alltså, som jag skrivit tidigare, inte att anställa någon sportchef den här säsongen, utan Eagle-gruppens sportchef får väl jobba hårdare. 
Dougie Freedman, sportchefen i Crystal Palace och främste sportrådgivare till John Textor, är den som talat sig varm för Louis-Jean. Skotten har redan haft med MLJ att göra i Nottingham Forest. 
19/6 Mathieu Louis-Jean är nu officiellt utsedd till rekryteringsdirektör för OL. Han kommer enligt hemsidan "att leda en helt omdesignad avdelning som kommer att stärka dess användning av data, video och artificiell intelligens. Rekryteringsavdelningen kommer också att dra nytta av en betydande ökning av resurserna, både vad gäller materiella och mänskliga tillgångar. Han kommer att ha stöd av John Textor, som personligen kommer att bidra till Olympique Lyonnais rekryteringspolicy, tillsammans med Laurent Blanc, som också kommer att delta i att bygga det bästa laget samtidigt som man respekterar Olympique Lyonnais värderingar. De kommer att åtföljas dagligen av Vincent Ponsot, som behåller sin position som General Manager för fotboll och vars uppgifter förblir desamma: säkerställa genomförbarheten av verksamheten, underlätta dem och ta itu med eventuella utmaningar med den professionalism och noggrannhet han är känd för". 

Bruno Cheyrou tas bort från beslutskretsen på OL. Han får en ny roll som "player advocacy", han kommer att jobba med kontakt och medling mellan Eagle-spelarna och ledningen.

Benjamin Charier
Denne var Mathieu Louis-Jean's högra hand i Marseille och följde med i dennes resväska. Han är en rekryterare som jobbar med "teknisk scouting" och jobbar med scouting via data. 

Martin Buchheit
Näste man in att joina Laurent Blanc i John Textors nya OL, heter Martin Buchheit. 
Han och Blanc känner varandra väl eftersom dom jobbade ihop i PSG. Han har den gångna säsongen jobbat med Lille
Han presenterar sig så här:
"Jag är en styrke- och konditionstränare som successivt utvecklats till en tillämpad idrottsvetare, med huvudvikt på fotboll. Mitt arbete har fokuserat på interventionsstrategier och profileringsbedömningar som kan förbättra spelarnas fysiska och tekniska potential, med hjälp av ett vetenskapligt tillvägagångssätt, när det är möjligt.
Med min bakgrund inom styrka & kondition, statistik och en doktorsexamen i träningsfysiologi, har jag utvecklat olika träningsverktyg som 30-15 Intermittent Fitness Test för att programmera högintensiv träning och 5-5 löptest för att övervaka träningsstatus med hjälp av hjärtfrekvensvariationer.
Jag har även lång erfarenhet av matchanalys (GPS-system) och talangutveckling och identifiering (d.v.s. elitfotbollsakademier)".

19/6 Även Martin Buchheit är officiellt klar som prestationsansvarig för OL nu. Hans uppdrag kommer att innebära att övervaka och koordinera fysisk förberedelse, idrottsvetenskap, kost, och utvecklingsforskning med teknisk och medicinsk personal. Han kommer, enligt Textor, att ha tillgång till de bästa verktygen och kunskapen och kommer att bidra med sin berömda erfarenhet och forskning inom professionell sport för att hjälpa till att bygga det bästa laget både fysiskt och mentalt.

I Lyon finns redan fystränaren Antonin Da Fonseca, mycket populär i laget och bland fansen. Denne kommer också att stanna och bli underordnad Buchheit.
Da Fonseca jobbar även med damlaget och har varit den som "skött om" Gusto sedan han kom tillbaka. 

Spelare ute på lån 
Jag kan inte minnas att vi någonsin haft så många spelare ute på lån. Samtliga ska vara tillbaka i Lyon den 30 juni. 
Vad som sedan händer återstår att se. Ingen av spelarna har gjort några större intryck. 
Skulle möjligen vara Faivre som säger att han hittat sitt leende igen i Lorient...

Karl Toko Ekambi, utg. kontrakt 2024, utl. till Rennes
Romain Faivre, utg. kontrakt 2026, utl. till Lorient
Jeff Reine-Adlaïde, utg.kontrakt 2024, utl. till Troyes
Tino Kadewere, utg. kontrakt 2024, utl. till Mallorca. Med köpoption.
Youssouf Koné, utg. kontrakt 2024, utl. till Ajaccio
Camilo, utg. kontakt 2024, utl. till Molenbeek (ägd av John Textor).
Habib Keita, utg. kontrakt 2025, utl. till Kortrijk
Julian Pollersbeck, utg. kontrakt 2024, utl. till Lorient
Florent Sanchez (fd.Da Silva), utg. kontrakt 2025, utl. till Volendam
Yahya Soumaré, utg. kontrakt 2024, utl. till Bourg-en-Bresse. Med köpoption.
Abdoulaye Niakhate Ndiaye, utg. kontrakt 2025, utl. till Bastia i L2

Alla utgående kontrakt 2024:
Remy Riou
Duje Caleta-Car (lån)
Henrique Silva
Tino Kadewere


Idag, den 4 juli, kom beslutet från DNCG
John Textor väntade med tillförsikt på beslutet, men han hade tydligen inte gett tillräckliga ekonomiska garantier till DNCG. Det franska fotbollskontrollorganet, som mötte Textor/OL i onsdags meddelade sitt beslut på tisdagen: övervakning av lönelistan och transfersummorna.
Ledarna, som ännu inte har fått de detaljerade motiveringarna från DNCG, beklagar att deras garantier, "inklusive finansiella åtaganden från aktieägaren och dess partners" inte har beaktats och funderar på att överklaga till FFF.
11 juli:
OL har t.o.m den 12 juli på sig att överklaga DNCG's beslut. 
Men om John Textor beslutar sig för att överklaga så måste han ta med sig nya uppgifter, där han måste garantera de 50 miljoner euro, som saknas, och som Textor förväntar sig få in från försäljningen av OL's amerikanska lag OL Reign. Vilket inte duger för DNCG. Om OL går till DNCG:s överklagandekommitté utan att väsentligt förbättra dess akt, utsätter den sig för risken att se sanktionen skärpas. Frågan är om Textor tänker utsätta sig för det eller om han har nån kanin att dra ur hatten?
13/7 OL har överklagat. Nu väntar vi....

Kan vi bli av med alla spelarna på listan ovanför så tror man att DNCG blir nöjda?
OL har genom de avgångar som gjorts hittills, reducerat sina lönekostnader med 1.250 m€ ! (11/7)

Rykten om ny tränare

För tillfället finns det några rykten. 
Naturligtvis så vill OL  (särskilt fansen) ha Marcelo Gallardo. men det vill alla, och han tycks neka alla. Fast jag tycker att ett rykte om Flamengo susade förbi mig häromdagen?
Jag har sett  rykten om Thiago Motta ( denne tränar Bologna och var inte intresserad). 
Will Still (Reims), inte intresserad. Bruno Lage, är nog avskriven, frågan är hur länge han ens stannar i Botafogo?
En tränare från Belgien, Karel Geraerts, kan fortfarande vara med i spelet?
Graham Potter, tidigare Östersund, Brighton och Chelsea. Han tackade nej, han var inte beredd att ta något nytt jobb. Såg f.ö att han är påtänkt som Janne Anderssons ersättare?
John Textor sägs jobba med Matthieu Louis-Jean om att hitta rätt person. Den senaste i raden är österrikaren Oliver Glasner. Han tränade och vann EL med Frankfurt säsongen 2021-22. Han lämnade Frakfurt i våras då han kontrakt gick ut. Min vän på Lyons flygplats bekräftar idag att
 ett flygplan idag gått mellan Lyon, Salzburg och Frankfurt.


Rykten in

Lucas Perri, mv, 25 år, spelar för Botafogo. 196 cm lång och 98 kilo. Ryktas nu till OL. Bra i luften, på linjen och på straffar. Hur mycket det än smärtar mig så är hans stats betydligt bättre än Lopes!? Kommer inte förrän i januari när ligan är avklarad i Brasilien. 
10/8 Har tillfrågats och accepterat att gå till OL vid deras säsongs slut. Får då kontraktsförlängning+ löneökning. 
29/8 *John Textor har nu varit i Brasilien och samtidigt passat på att klara upp äffärerna runt Perri. Han vill knyta dom till OL, dvs. han köper dom från sin ena klubb till en annan. Han vägrar alla erbjudanden och har lovat att toppa priset om någon annan klubb bjuder över. Priset har satts till 8 m€ för Perri. Han kommer i januari. 

Adryelson, MB, 25 år, högerfotad. Botafogos bäste mittback. Har precis som Perri tillfrågats om att komma till OL och accepterat. Se Perri.  Jag skrev om Textors planer för de här två sistnämnda här. Det är 20 lag i Brasiliens liga Série A. Just nu så har 18 av de 36 matcherna spelats. Botafogo leder ligan med 44 poäng, 13 poäng mer än tvåan Flamengo. Räknar man liga och cuper så spelar Botafogo sin sista match den 3/12 2023. 
29/8 *Se Perri. Samma gäller för Adryelson. Summan för honom är 6,5 m€. 

Matheus Nascimento, 19 år, högerfotad CF, ss, am. Skrev jag om i artikeln inför matchen mellan Crystal Palace-OL. Han var med Textor för att bekanta sig med OL och var även några dagar i Lyon. Har rest hem nu, kommer kanske även han till OL? Hade nog varit bra för Jeffinho att få lite gamla kompisar i laget. Häromdagen så beklagade han sig på Twitter att han inte mådde bra!? Hemlängtan?

Avskrivna rykten in 

Kevin Santos Lopes de Macedo, 20 år, HW, vw/cf. Spelar för Palmeiras som ligger på plats 2 i tabellen, bakom Botafogo. Marknadsvärde 1 m€ enl.transfermarkt. Enligt scouten MyckiBoy: Bästa spelaren i Copinha 2023 (en fotbollstävling för ungdomar i Brasilien) en bra dribbler, mycket obalanserad ytter som fortfarande saknar erfarenhet. En avresa nu skulle vara fantastisk. En spelare som därför skulle vara mer ämnad för Botafogo till en början innan han gick med i OL om hans utveckling följer perfekt". Var det denne som Textor pratade om i sin senaste intervju?

Victor Hugo, 19 år, mittfältare AM/cm/dm. Nämns som den nye Paqueta och spelar för Flamengo precis som Paqueta gjorde. Marknadsvärde 3 m€ och en utköpsklausul på 100 m€....(ja, ni läste rätt). OL har frågat efter priset och därmed anmält intresse. Han har gjort 7 mål och 4 assist på 62 matcher, i alla tävlingar med A-laget och U20 i Flamengo

Rafael Borré, 27 år, CF/ss/rw. Spelar för Frankfurt och Colombias landslag. OL är mycket intresserade!

Dodo Dokou, 19 år, DM. Spelar med Smouha SC i Egyptens Premier League. Spelar för Benins U20 och herr-landslag. En av de scouter som "rör sig" bland OL-fansen har sett honom spela med CAN och gillade vad han såg. Just nu ser det ut att vara OL som värvar honom i 5 år för 500.000 € för att sedan låna ut honom till Molenbeek. 
21/8 Denna affären rapporteras vara till 80% klar.  

Batista Mendy, 23 år, DM/mb/cm. Spelar för Angers (L2). Har spelat för Frankrikes U16-U19-lag. "För mig är nummer 6 högsta prioritet. Jag förblir optimistisk. Om en 6:a inte är där den 1 september skulle jag vara lite mindre positiv", säger Blanc.

 Largie Ramazani, 22 år. LW/rw/cf. Spelar i Almeria och Belgiens U17-21. Barcolas ersättare? Enligt min vän Belgisk fotboll: De är rätt så lika. Largie Ramazani är ännu snabbare och har ett rakare spel än Bradley Barcola (Även om fransmannen är också väldigt snabb). Belgaren kan däremot vara väldigt ojämn och kan lätt försvinna i sina matcher.
1/9 Denne är fortfarande aktuell. 

Bryan Gil, 22-årig spansk landslagman, alla landslag. LW/rw/am. Har sett små rykten om Gil och det ska finnas någon aktuell utöver Ramazani så jag lägger honom här. 

Al Musrati, 27 år, från Libyen, DM, spelar för Braga. Ryktena har funnits sedan igår och nyheten sprids av zerozero, portugisisk media som anses vara mycket tillförlitliga. Han har kontrakt till 2026. Alla OL-fansen viftar på svansen och jag törs knappt andas. Han har ett marknadsvärde på 16 m€. 

Ellyes Skhiri, DM, 27 år, 185 cm, från Tunisien. Spelade i Montpellier mellan 2010-19, spelar sedan dess i Köln. Detta är info från min artikel i januari! Infon då sade att Blanc jobbade hårt på att få in honom till Lyon. Nu dyker ryktet upp igen. Shkiri har precis lämnat Köln på ett utgående kontrakt. 
5/7 Har skrivit på för Frankfurt.

Christian Pulisic, amerikansk-kroatisk 24-årig vänsterwinger som spelar för Chelsea. Eller rättare sagt så spelar han inte särskilt mycket, drygt 1000 min.har det blivit den senaste säsongen för USA's lagkapten, Captain America kallad. Chelsea köpte honom från Borussia Dortmund 2019, för 64 m€. Hans kontrakt med Chelsea går ut 2024, och Chelsea vill sälja. VM 2026 går i USA, Kanada och Mexiko och John Textor har gjort landsmannen till sin högsta prioritet. Denne som anses kunna gå för 20 m€ har inte protesterat än så länge. Möjligtvis vill han stanna i PL och då menar Hugo Guillemet att Chrystal Palace kan bli ett alternativ? Pulisic sägs ha en årslön på runt 9 m€ och den får han nog sänka om han kommer. Å andra sidan så bör OL göra sig av med lönekostnader på minst 15 m€ genom att göra sig av med Boateng, 3.5 m€, Houssem Aouar, 3 m€,  Moussa, 3 m€, Faivre, 2.5 m€, KTE, 2 m€, Castello, 1.2 m€.  Det är nog detta ryktet som Guillemet ville kolla, dubbelkolla samt trippelkolla innan han släppte det. Lyon har konkurrens i denna värvningen från Juventus, Napoli och AC Milan. 
30/6 Det ser ut att gå i stöpet. Info säger att Pulisic vill till Milan?
3/7 David Ornstein, engelsk fotbollsjournalist med över 2 miljoner följare på Twitter släppte på söndagskvällen nyheten att Chelsea fått ett skrivet erbjudande från Lyon. Chelsea uppgavs från början vilja ha 20 m€, vi bjuder nu 25 m€ för Pulisic + bonusar. Milan lär ha bjudit 14 m€. Lyon har ju dessutom nyligen gjort goda affärer (?) med Chelsea (Gusto).
4/7 En källa, ESPN, uppger att Pulisic inte vill till Lyon, han vill till Milan och spela CL. Med det beskedet, och det från DNCG tidigare idag så vet jag inte hur det går med denna affären. Vi väntar.
11/7 Kommer enligt info att skriva på för Milan i slutet av veckan.

Samuel Umtiti, 29 år. Vänsterfotad mittback från Lyons akademi. Jag vet inte, men ryktet säger envist, att han vill komma tillbaka och spela med Alex och Coco så jag tar med det här. Barcelona vill inte ha honom kvar, han har varit utlånad till Lecce den gångna säsongen och gjort det väldigt bra. 
16/6 Ryktet lever, Lacazette sägs jobba hårt på att få honom tillbaka. OL uppges vara intresserade och redo att betala 3-4 m€ till Barcelona. Kan även bero på Lukebas vara eller icke vara!?
30/6 Barcelona och Umtiti har ikväll beslutat att riva kontraktet som egentligen gällde till 2026. Umtiti är alltså fri nu....
5/7 Enligt info så är OL för tillfället inte intresserade! 
22/7 Umtiti har skrivit på för Lille. Han förklarade samtidigt sin kärlek till Lyon men är glad över att skriva på för en klubb som vill ha honom!

Renato Tapia, 27 år, DM, den defensiva mittfältaren, 6:an som Laurent Blanc önskat sig länge nu. Peruansk landslagsman (79 landskamper, 5 mål) med även ett holländskat pass, så han upptar ingen av de 4 dyrbara platserna för icke-europeiska spelare. Han har spelat i Feyenoord och Willem ll, och nu i Celta Vigo sedan 2020. Matthieu Louis-Jean skia ha följt honom länge och när man lade in alla de egenskaper som Blanc önskade hos sin 6:a så var det Tapia som kom upp. Han borde anlända inom de närmaste timmarna om DNCG validerar övergången. Summan tippas ligga runt 5 M€ för spelaren vars kontrakt går ut om ett år. Han väntas skriva på för 4 år. OL har även anordnat en vänskapsmatch i Vigo mot Celta den 29 juli (se längst ner), troligen som en del av denna övergång.
9/7 Vi väntar. På vad vet jag inte. DNCG? Någon sa att han väntar på att få ett spanskt pass innan han lämnar Spanien? 
11/7 För tillfället så händer inget i denna affären? Anledningarna tycks vara både DNCG och det med passet. Men nu, iom försäljningen av Faivre (se nedan) så kanske det löser sig!?
23/7 Det finns andra alternativ men Tapia är fortfarande det stora målet för OL.
26/7 Man väntar på avgångar, OL kan inte värva förrän man fått ner lönekostnaderna.
29/7 Affären görs klar ikväll då OL spelar träningsmatch mot Celta Vigo, eller så avskriver vi honom och går vidare. Förmodligen pga att bl.a Koné lämnar så kan OL värva igen.
2/8 Har fortfarande inte hänt något, men han är inte avskriven. Väntar vi på en större "löne-avgång" (isf vem?) eller han väntar på sitt spanska pass?
5/8 Kommer inte pga familjeskäl.

Keito Nakamura, 22 år, 180 cm högerfotad vänsterwinger som spelar för Österrikiska LASK Linz sedan augusti 2021. 68 matcher, 26 mål samt 9 assists har det blivit under de här 2 säsongerna. Han har representerat Japan i alla landslag från U15 upp till herrlandslaget sedan i våras. Det är mycket rykten om japanska spelare i omlopp nu, inte bara till OL. Även Frankfurt, Lille, Rennes, Liverpool och Aston Villa uppges vara intresserade av denne Nakamura. OL väntar på att Marseilles Longoria ska släppa Mathieu Louis-Jean, men infon säger att han, Blanc och Ponsot jobbat med värvningarna sedan en månad tillbaka. 
10/8 Går till Reims.

Saba Sazonov, MB/dm. 21 år, 194 cm lång och högerfotad. Från Georgien, har spelat med deras U21-landslag, nu i herrlandslaget. Spelar för Dynamo Moskva. Hans kontrakt går ut 2024 och Dyn. M begär 3-4 m€ för honom. Man pratar om ett 5-årskontrakt och Saba har redan tackat ja till OL.
26/7 Man säger nu att Sazonov, när affären är klar, kommer att lånas ut en säsong till Molenbeek. 
30/8 Skrivit kontrakt med Torino idag!?

William Carvalho, DM/cm, 31 år och Guido Rodriguez, DM/cm 29 år. Bägge spelar i Real Bétis i La Liga. Först verkade portugisen Carvalho vara den som intresserade Blanc mest, hans kontrakt går ut 2026. Men nu skriver L'Equipe att det är argentinaren Rodriguez som är mest intressant. Hans kontrakt går ut 2024. Hade kanske varit positivt för Tagliafico att få in en landslagskompis i laget?  Real Bétis vill ha en rejäl summa för att släppa den 29-årige spelaren från sitt sista kontraktsår och denne har en hög lön, men man jobbar på. 
21/8 Det handlar om Guido Rodriguez. Infon säger att han är intresserad av att komma. 
24/8 Nu får vi se om något händer här? Med KTE ut så frigörs en stor lön, kanske kan vi nu göra klart med Rodriguez också?
25/8 OL har nu lagt ett bud på 12 m€, inkl. bonusar. Betis säger att "man jobbat ett år på att förlänga honom", kanske dags att ge upp då? Rodriguez har tackat ja till att komma till OL som han redan har kommit överens om ett fyraårigt avtal med. Kanske 15 m€ är "nyckeln", Betis sägs ha dålig ekonomi?
29/8 Guido Rodriguez är fortfarande Lyon huvudprioritet. Kan gå åt fanders. Han och hans fru släppte nyheten på Insta igår om att man väntar barn. Vilket man säger kommer att ändra mycket i livet? Och tänker Tagliafico lämna så har vi väl inget som lockar? 
30/8 Försäljningen av Bradley Barcola gör att OL återvänt till Guido Rodriguez. Kanske bjuder nu OL 15 m€? Textor sa tidigare idag att 6:an som OL vill ha, kommer att kosta närmare 20 m€ än 8 m€. 
31/8 Enligt info från Spanien så har varken Guido Rodriguez eller spelaren som ersatte honom i min. 65, i den gångna helgens match mot Athletic, Paul Akouokou, tränat med laget idag. 
Uppd. Har under kvällen meddelat att han inte kommer. Av personliga skäl.

Rade Krunic, 29 år, CM/am/dm, spelar för AC Milan, och Bosnien. Lyons rekryterare är närvarande på lördagen för att kolla Krunic som är ett alternativ till Guido Rodriguez. Krunic, (med kontrakt till 2025) kan komma på lån, med en köpoption. Ankomsten av den ena, eller den andra, kommer att sätta de ev. villkoren för ankomsten av Mama Baldé. Om OL köper Rodriguez kommer de bara att kunna erbjuda ett lån till anfallaren, på grund av de köprestriktioner som införts av DNCG. Om OL lånar Krunic kan de dock investera i en övergång från Baldé.
29/8 Plats 2 i prion. Han har gått med att komma till Lyon och Milan går med på ett lån. Men tränaren, Stefano Pioli, vill behålla honom. 
31/8 Pioli, som tydligen är gudfar till Krunics barn, vill inte släppa honom.

Klara in

Mahamadou Diawara, AM/cm,18 år och 187 cm, vilket är viktigt! Laurent Blanc sade ett antal ggr den gångna säsongen att han ville ha storvuxna spelare. Diawara spelar för PSGs U19-lag. PSG erbjöd honom endast ett trainee-kontrakt vilket inte var vad han ville ha. L'Equipe säger att Diawara kommer att skriva på sitt första proffskontrakt med OL som kommer att betala 270.000 € i träningsersättning. PSG ville behålla honom och Marseille ville också ha honom. Man säger att det är Ponsot som värvat honom, personligen så tror jag att denna dealen kommer från vår nya stab. En från Marseille, MLJ och en från PSG, Martin Buchheit som ju egentligen, officiellt, ännu inte är på plats?
16/6 Diawara, som är en box-to-box-mittfältare, är nu officiellt klar för OL. Den vänsterfotade 18-åringen har skrivit på för OL fram till den 30 juni 2027. Klubben säger att man "är mycket nöjd med ankomsten av Mahamadou Diawara, vilket bekräftar klubbens attraktionskraft för unga spelare, och hoppas, liksom med Sael Kumbedi den gångna säsongen, ge honom möjligheten att bekräfta sin fulla potential på högsta nivå". Men till att börja med så tippas han börja spela med reservlaget?

Skelly Alvero, mittfältare som kan spela 6:a eller 8:a. Spelar i Sochaux (L2) som är nedflyttningshotade till National av DNCG, om dom inte skramlar ihop 22 m€. Ryktet har cirkulerat de två senaste dagarna och idag skriver L'Equipe att det är klart. Alvero gör sin läkarundersökning idag på fm. Så snart officiell. 21-årige Alvero är 2.02 lång och väger 93 kilo och uppfyller alla krav på stor och tung spelare som Blanc vill ha. OL betalar 4,5 m€ + 1,5 m€ i bonusar och Alvero skriver på för 5 år.
5/7 Alvero är nu officiellt klar för OL. En rolig grej med Alvero är att han är född den 4 maj 2002. Det är samma dag som OL vann sin första ligatitel.

Clinton Mata, 30-årig högerback och angolansk landslagsman som spelar för Club Brugge. Mata motsvarar profilen för den spelare som söks för denna position, en erfaren spelare som kan låta Saël Kumbedi utvecklas.  Enligt uppgift en spelare som frälste Cheyrou i våras, och som sedan bekräftades av Mathieu Louis-Jean. Mata ska vara i Lyon och göra sin läkarundersökning på tisdagskvällen och kommer sedan att skriva på för 3 år och 5 m€. Därmed så glömmer vi Montiel (se Faivre) Klubben har nu lärt sig sin läxa (Boateng) och backade efter att ha lärt sig om våldtäktsanklagelserna. 
5/7 Mata ska ha klarat sin läkarundersökning och ska vara på ingång. Man väntar bara på DNCG's godkännande. Mata kommer inte att vara på plats på samlingen i morgon, torsdag. Han ska hem o packa först!
6/7 Mata är nu officiellt klar för OL. Han skrev på fram till 2026 och övergångsbeloppet blev 5 m€ + 10% på vinsten vid en ev. försäljning. Han ser ut att få tröja nr. 77? Enligt kontot Belgisk fotboll så är han en smart spelare både på och utanför banan. Extrem snabb och kan spela som högerback eller som back i en trebackslinje. Om man exkluderar förra säsongen där han hade en del skador så har han hållit en jämn nivå. Han är definitionen av en bra truppspelare. Perfekt för Saël Kumbedi som kommer lära mycket av Clinton Mata.

Duje Caleta-Car, mittback, fd. Marseille-spelare. Har spelat den gångna säsongen i Southampton utan att kunna förhindra att dom åkte ner i Championship. Lyon och Southampton är överens om 5 m€, DCC är ännu inte överens med OL. Även här handlar det om att OL måste få ner lönekostnaderna. 
29/7 Parterna ska mötas på tisdag! 
2/8 Caleta-Car landade i Lyon för en halvtimme sedan. Han gör sin läkarundersökning idag! 
Han är nu officiellt klar för OL. Det blev ett betalt lån fram till 2024. Lånekostnad 1,54 m€. OL har en köpoption om allt blir bra och då ska OL betala 3,59 m€ + 2,1 m€ i bonusar samt 15% i incitament på nästa försäljning. 
Hugo Guillemet:  – En låneavgift betalas till Southampton för att den engelska klubben ska fortsätta ta på sig lönen den här säsongen.
OA är obligatoriskt, så det är en överföring till 2027, men i förklädnad. Detta är för att komma runt DNCG medan KTE "strular vidare". 

Ainsley Maitland-Niles, 25 år. Har spelat på ett antal olika positioner men enligt L'Equipe så är han ursprungligen en 6:a, och han vill spela på mittfältet. Han började spela för Arsenal som 6:åring och lämnade efter 20 år nu i juli. Han har varit utlånad till Ipswich, West Bromwich, AS Roma och Southampton genom åren. Han har spelat för England med allt från U17, 18, 19, 20, 21 till 5 matcher med A-landslaget. Han kommer alltså som fri och kommer att skriva på för 4 år med OL. AMN har spelat med både Lacazette (bild här) och Caleta-Car.  
7/8 AM-N blev nyss officiellt klar för OL. Han skriver på fram till 2027. Han blir den förste engelsmannen att spela i OL. Det fanns dock en irländare, Mick McCarthy, som spelade i OL (sedan dom gick upp i L1) 1989-90. Han blev senare tränare för Maitland-Niles i Ipswich....

Jake O'Brien, MB, högerfotad 197 cm irländare, 22 år, som spelar med Irlands U21-landslag. Tillhör Crystal Palace men har varit utlånad till Molenbeek förra säsongen. Vet tyvärr inte så mycket mer just nu. 
15/8 Idag blev Jake O'Brien officiellt klar för OL. Han blir den andre irländaren att spela i OL. Den förste var mittbacken Mick McCarthy (säsongen 1989-90). Jake O'Brien har skrivit på för 4 år, till 2027 alltså. OL betalar 1 m€ + 400 000 € i bonusar, och ett incitament på 20 % på realisationsvinsten vid en framtida överföring. Infon säger att han kommer att observeras och utvärderas av Laurent Blanc och hans personal under proffsgruppens olika träningspass. Själv säger han att han inte kan vänta med att visa vad han kan. Ett Molenbeek-fan säger: "Jag vet att han började med fotboll sent och därför upptäcktes senare än andra talanger. Vi alla älskar honom här. Han är väldigt snabb och även förra året som 22-åring var han redan chef för försvaret". Ja, inte vet jag vad vi hittat här men infon säger att om Blanc inte kan använda honom nu så lånas han ut. Trots det så verkar han få tröja nr.12!?

Ernest Nuamah, 19 år, från Ghana. Spelar i Nordsjaelland. En vänsterfotad, snabb och kraftfull högerytter som M L-J haft koll på i 2 år och ville värva redan när han jobbade för OM. Nuamah vill komma till Lyon och man försöker få till ett lån med en köpoption för anfallaren som är under kontrakt. fram till 2026. De närmaste dagarna blir avgörande i detta stora projekt. Vi måste bli av med KTE, JRA samt Kadewere också! "Min OL-scout" säger: Nyp mig, jag tror jag drömmer... Barcola till vänster, Nuamah till höger....Förutsätter ju då att Barcola stannar?
21/8 Ernest Nuamah kommer till Lyon på tisdagen för att genomgå sin läkarundersökning, innan han skriver på för Lyon. Det handlar om ett 1-års lån med en obligatorisk köpoption på cirka 23 m€. Detta för att komma runt DNCG. Han är okänd i Frankrike men fruktas av alla försvarare i danska ligan. Författare till 12 mål och 4 assist på 30 matcher (2 522 minuter) förra säsongen, blev han framröstad som ligans bäste målskytt. Förra säsongen spelade han på tre olika positioner i anfallet. Förste vänsterytter (9 matcher), han används också till höger (11 matcher) samt även 10 matcher som mittanfallare. Vi tycks ha Michael Essien att tacka för den här värvningen. Landsman med Nuamah, OL-spelare under åren 2003-05, numera assisterande tränare i Nordsjaelland. 
24/8 Med 8 dagar kvar tills fönstret stänger så väntar vi, dels på att KTE skulle lämna (vilket nu är gjort) dels på tillkännagivandet av "Baby Jet 2". Förseningen ifrågasätter inte värvningen av den ghananska yttern (19) från FC Nordsjaelland. Han anlände på tisdagsmorgonen till Lyon och klarade omedelbart alla medicinska tester. Papperna är också signerade. För att gå vidare till nästa steg måste vi fortfarande vänta eftersom "detaljerna ska slutföras". Vilka detaljer undrar man, presentationsvideon? Eller är det DNCG:s begränsning av antalet överföringar och lönelistan som kräver ytterligare dokument? Vi vet inte just nu, men för att Blanc ska kunna använda honom på söndag, mot Nice, så måste det bli klart senast i morgon kväll (48 timmar innan). 
25/8 Vi väntar...på vad vet vi inte!
29/8 Med tre dagar kvar så är han ännu inte officiellt klar. Enligt Nordsjaelland så är inte pappersarbetet klart. Blanc sade efter matchen i söndags att han skulle vara spelklar till matchen mot PSG?
Uppdat. Under en presskonferens nyss, så klargjorde John Textor att förvärvet av Nuamah gjordes via ett dotterbolag till Eagle Football (pga DNCG) för att sedan lånas ut till OL. Textor förklarade också att Nuamah kommer att kunna spela nästa match på söndag mot PSG. Hugo Guillemet: Det är en historia om visum, det är relaterat till immigrationsprocessen för att låta honom registreras och spela nästa match. Alla finansiella detaljer är klara för amerikanen.
30/8 Nu är han officiellt klar. Äntligen! 

Mama Baldé, 27 år, spelar för Troyes samt Guinea-Bissau. CF/lw/rw. Om man hittar en klubb till Tino Kadewere men även Amin Sarr, skulle Mama Baldé användas i sin favoritposition, som understudy för Alexandre Lacazette. Hans ankomst skulle därför inte bero på en eventuell avgång av Bradley Barcola. OL vill låna, Troyes som blev nedflyttade till denna säsongen, hoppas på 10 m€.
29/8 Plats 3 i prioriteten. 
Uppdat. Mama Baldé anländer till Lyon ikväll och kommer att göra sin läkarundersökning i morgon. Han kommer som Lacazettes understudy men om ni tittar här så ser ni att han verkligen är en "schweizisk armékniv". Han har historiskt sett, bra betyg enl. whoscored också. Han kommer på ett lån med köpoption på ca 8 m€.
30/8 Även Mama Baldé är officiellt klar

Paul Akouokou, 25 år, en av Real Betis 4 DM. Det ser ut att "bli en tummetott" (för er som kan sagan). Han har en gång i tiden spelat i Finland och sedan bl.a i Betis. Han har väldigt lite speltid men varit kallad till CIV 4 ggr under 2022. Tränaren i CIV är Blancs fd. assisterande tränare Jean-Louis Gasset.... Hugo Guillemet påstår att Akouokou är vad Blanc vill ha. Denna säsongens panikköp säger fansen. Han väntas till Lyon idag och kommer att kosta 3 m€. Det ska finnas ett aber, något problem mellan agenter?
Uppd. Footmercato menar att Akouokou skrivit på sitt kontrakt idag på em. Ännu inte officiellt. 
1/9 Akouokou är nu officiellt klar för OL. Han skriver på för 4 år, fram till den 30/6/27. Beloppet för överföringen uppgår till 3 m€ till vilket kan läggas ett 20-procentigt incitament på realisationsvinsten vid en eventuell överföring. 

Diego Moreira, 19 år. LW/rw. Har spelat i Belgiens U15-landslag, sedan blev det Portugals U16-U23-landslag, nu senast i somras. Har spelat i Standard de Liège och Benfica, gick till Chelsea under sommaren 2023. Spelade med Chelsea i Ligacupen mot Wimbledon i lördags. Kommer på ett betalt lån på 2,8 m€, och blev klar i sista minuten. Hans agent är Jorge Mendes! 

Rykten ut

Tino Kadewere, anf. Har varit utlånad till Mallorca. Har inte lyckats där. Montpellier har kollat upp honom, tänkt som ersättare för Elye Wahi?
23/7 Montpellier är fortfarande intresserade och det sägs vara ömsesidigt. 
29/7 OL vill sälja!

Avskrivna rykten ut

Rayan Cherki. PSG var ju intresserade redan i januari och det är dom fortfarande. Cherki har nu skaffat sig ny rådgivare, Fayza Lamari. Hon är inget mindre än mamma till Kylian Mbappe....
11/7 Chelsea är intresserade. Dom behöver en ersättare för Pulisic.....
13/7 OL begär 50 m€. Chelsea tror att 40 ska räcka... Även Milan är intresserade.
29/7 OL vill behålla!
26/8 L'Equipe menar att Cherki kommer att spela minst en säsong till i klubben som har varit hans sedan han var sju år gammal. Han anser att han kommer ut bra efter sin första hela halvsäsong, att han har väntat på denna kontinuitet länge, och att hans relation med Laurent Blanc, som gett honom självförtroende, kommer att fortsätta att hjälpa honom att utvecklas, efter svåra månader med Peter Bosz, som inte trodde på honom.

Sinaly Diomandé, mb. RB Salzburg är intresserade. 
23/7 Det är dom fortfarande. Och OL släpper honom gärna.
29/7 Kan stanna? Skadade Dejan Lovren har åkt hem till Croatien och kommer att vara borta iaf augusti ut! 

Nico Tagliafico, vb. Vill tillbaka till Ajax?
19/8 OL ska ha begärt 10 m€ för Nico och Ajax håller i detta nu på att göra klart med Gaston Avila, vänsterbacken från Royal Antwerp. 
29/8 Eric Ten Hag, Tagliaficos fd. tränare i Ajax vill ha honom dit. Man U vill låna, OL har satt ett pris på 6 m€.
30/8 Man U har nu budat på en annan vb (Marc Cucurella). Så falskt alarm?
31/8 Journalist på Footmercato säger att Nico tycker det är surt att han inte får lämna när alla andra lämnar? På det svarar Tagliafico här, FAKE NEWS. 

Johann Lepenant. Kommer en 6:a så kan Lepenant lånas ut. Lorient eller Clermont är intresserade. 
1/9 Lepenant stannar! 

Klara ut

Malo Gusto. Blev klar för Chelsea redan i januarifönstret.

Jérôme Boateng

Moussa Dembelé

Houssem Aouar
6/6 Här har nu kommit besked att Aouar idag klarat sin läkarundersökning i Rom. Han beräknas bli officiellt klar för Roma senare idag. Han lämnar OL på ett utgånget kontrakt och infon säger att han skriver på för 5 år. Han har även gått med i Algeriets landslag. 

Cenk Özkacar, utg. kontrakt 2025, utl. till Valencia. Med köpoption
9/6 Valencia och OL meddelar idag att Valencia uttnyttjar köpoptionen på 5 m€, och Özkacar är nu officiellt klar för Valencia. Özkacar kom till Lyon 2020 för 1,5 m€. Första säsongen lånades han ut till belgiska Leuwen, och den andra lånades han ut till Valencia för 500.000 €.  

Julien Pollersbeck mv. Ryktas vara på väg till andradivisionslaget FC Magdeburg. Där får han isf samma tränare som han hade i Hamburg, Christian Titz!
13/6 OL och Pollersbeck har rivit kontraktet och han är officiellt ut!

Habib Keita. Till Clermont?
21/6 Clermont vill ha maliern Habib Keita som var utlånad till belgiska Kortrijk förra säsongen och vars kontrakt går ut 2025. Man bjuder 1 m€.
4/7 Keita är officiellt klar ut till Clermont. Han skriver på för 4 år och OL får 1,2 m€ + 1 m€ i bonusar, samt 20 % på vinsten vid en ev. vidareförsäljning.

Yahya Soumaré, anfallare, 23 år. Har skrivit på ett 1-årskontrakt med US Orléans som spelar i National. 

Kayle Bonnevie, vår fd. 3:e-målvakt. Går till L2-laget Quevilly. 

Thiago Mendes, 31, med kontrakt med OL till 2025. En total överenskommelse ska ha nåtts med Al-Rayyan i Qatar. Laget som Laurent Blanc tränat tidigare och som nu tränas av förre Monaco-tränare Leonardo Jardim. Han ska göra sin läkarundersökning i morgon onsdag. Jag har sett en summa på 5 m€, vilket är vad Transfermarkt säger också. 
6/7 Han har klarat sin läkarundersökning. Vi väntar tick, tack....
7/7 Mendes är nu klar för Al-Rayyan. För 5 m€. Ännu inte kommunicerat av klubben men av Mendes själv. 
Nu även kommunicerat av klubben. 

Romain Faivre. Saknar enligt Sidney Govou "grinta" (vilket jag översätter till "jävlar anamma" eller kanske stake?). OL var för stort för Faivre, Lorient gjorde honom lyckligare. 
23/6 Lorient som håller på att sälja Enzo Le Fee till Rennes, för mellan 20-25 m€ uppges vilja köpa Faivre. OL vill ha 15 m€. Everton, Crystal Palace och Fulham är också intresserade.
24/6 Lorient ska nu ha bjudit 12 m€ för Faivre. 
1/7 Lorient ska nu ha lämnat ett andra bud på Faivre (som vill stanna i Lorient). Det första var inte på 12 utan 10. Nu har man bjudit 11 m€ + bonusar. OL säger fortfarande nej, man vill ha tillbaka de 15 man gav.  Även Sevilla har budat på Faivre. 8 m€ + den argentinske högerbacken, Taglisficos landslagskompis, Gonzalo Montiel. Denne ryktades f.ö till OL i januarifönstret 2021. Problemet här är att Montiel nu står anklagad för ett våldtäktsfall som ska ha skett 2019. Så, nej tack! 
7/7 Nu har Strasbourg blandat sig i leken. Den 22 juni 2023 förvärvade BlueCo, konsortiet som köpte Chelsea i maj 2022, en majoritetsandel i klubben och man har nu satt Patrick Vieira på tränarposten. Man sägs vara redo att betala 15 m€ för Faivre. Många intressenter för Faivre, även Monaco och Nice nu. 
11/7 Romain Faivre blev nyss klar för Bournemouth och kommer att göra sin läkarundersökning på onsdagen. Bournemouth ägs, genom ett konsortium, av amerikanen Bill Foley. som även är dess president. Denne äger även en del av Lorient. Så Faivre kommer att lånas ut av Bournemouth till Lorient nästa säsong. Jag har sett summorna 15-16 m€ för Faivre  som kostade OL 15 m€ när han kom 2022. Sedan dess har OL fått 1 m€ av Lorient för lånet. Så, pengarna tillbaka! 
13/7 Faivre är nu officiellt klar för Bournemouth/Lorient, för 15 m€ + 10% på vinsten vid en ev. försäljning.

Abdoulaye Niakhate Ndiaye, mb. Ni såg honom i matchen mot Man U. Han var framgångsrikt utlånad till Bastia förra säsongen. Nu säger man att Troyes vill ha honom till en kostnad av 3-4 m€. Eller rättare sagt, det är Pep Guardiola som vill ha honom. Man City och Troyes ägs av samma holdingbolag. 
20/7 Här gick det undan. Han är redan officiellt klar för Troyes. Han lämnar OL för 3,5 m€ + 20% på vinsten vid en ev. vidareförsäljning. 

Ludovic Giuly, anfallstränare och fd spelare i OL och även Barcelona. Han hade kontrakt 1 år till men valde att lämna av "personliga skäl". 

Claudio Caçapa,  Lyons backklippa från guldåren, och sedan 2016, assisterande tränare i OL. Hela Botafogos tränarstab, med Luis Castro i täten, kallades av CR7 till hans Al-Nassr i Saudi-Arabien. Alla slutade, och lämnade Fogo, där ligan just nu är i full fart med Fogo som tabell-etta John Textor får nu genast testa sin affärs-idé och flytta folk mellan klubbarna. Så Caçapa reste ner till Brasilien och ska agera interim-tränare tills Textor&co hittar en annan tränare. Caçapa har under åren i OL tagit alla befintliga tränar-diplom. Han får Fogos U23-tränare som assisterande. OL som ska samlas igen nu den 6 juli lär få klara sig utan Caçapa. Hur länge är det ingen som vet, det kan ju även bli en permanent flytt? 
9/7 Caçapa ser ut att komma tillbaka om några veckor? John Textor har fixat en ny tränare till Botafogo, Bruno Lage – mästare med Benfica (2018-19) och som nyligen har tränat Wolverhampton. Finns info som säger att Textor lockat honom med utsikterna om att ev. träna CP eller OL i framtiden om han gör det bra med Botafogo?
22/7 Caçapa är tillbaka med Lyon. Botafogo spelade fyra matcher med Caçapa vid rodret. Man vann samtliga. Tänker jag vill nämna att brasiliansk media, The Globe, påstod att det var Juninho som tipsat Textor om att använda sig av Caçapa. Sant eller falskt, vet ej!
26/7 Plötsligt, efter träningsmatchen mot OL, så sparkade John Textor hela tränarstaben i Molenbeek. Caçapa anmälde intresse och fick jobbet! 

Camilo, kommer också att lämna. Går till Estoril i Portugal.
7/8 Blir inget Estoril för Camilo. Det sägs idag bli en rysk klubb, Akhmat Grozny. För 800.000 €. Han kommer att skriva på för 3 år efter avklarad läkarundersökning. 
9/8 Affären är klar. Det blev Akhmat Grozny. Men inga 800.000 €. OL inkluderade i transaktionen ett incitament på 20 % för en eventuell framtida överföring.

Castello Lukeba, mb, 20 år. Footmercatos redaktionschef säger att vi kommer att sälja fler spelare än Özkacar. Snart. Och på min förfrågan så får jag besked om att Lukeba redan är lovad en flytt. Av Aulas tidigare i våras. Så vi väntar och ser. 
21/1 Red Bull Leipzig bjuder 27 m€ för Lukeba. Chelsea bjöd 40 m€ förra sommaren, men nu saknas ju Europa-spel för OL och vi behöver pengar. Det vet klubbarna. Textor ska inför "ekonomi-poliserna" DNCG, i ett möte som flyttats till den 28/6. Något som görs av alla klubbarna, dessa måste lämna ekonomiska garantier inför den kommande säsongen och man vill att Textor ska hosta upp 60 m€. Man säger att OL nu vill ha 35 m€ för Lukeba! Det lär även finnas ett uttalande om att Textor inte är orolig....
30/6 Ikväll säger ryktet att Leipzig nu siktat in sig på en annan mittback, PSG's El Chadaille Bitshiabu. Och att det är tyst runt Lukeba.... 
9/7 Man menar att Lukeba vill lämna, och att han diskuterat med Leipzigs andre mittback Mohamed Simakan som han nyligen spelade U21 EM med. Man väntar på att Leipzig ska lägga ett bud och det bör ligga runt 32 m€
11/7 Denna affären ligger också nere för tillfället. För kommer DNCG att blocka OL från att värva så får han *tyvärr stanna. En annan anledning är att Leipzig inte vill betala de 32-35 m€ som OL vill ha utan bjuder 26 m€ + 6 m€ i bonusar. Dom vet att OL har problem med DNCG och kör en "fuling". *Tyvärr för att vill han inte vara i OL så kommer han ändå inte att prestera helhjärtat tänker jag.
23/7 Salzburg verkar allvarligt intresserade av Sinaly Diomandé och klubben låter honom gärna lämna. Och OL är ganska fast beslutna att behålla Lukeba! Tack vare DNCG så kan vi inte köpa någon lika bra som Lukeba. F.ö så har man, enl.Guillemet, ett enda erbjudande från Leipzig för nästan två veckor sedan (27 M€). Det har OL avvisat.
29/7 OL vill behålla!
6/8 Media påstår nu att Lukeba bett om att få lämna? Han vill till Leipzig och Aulas har lovade i våras att han skulle få lämna. Textor vägrar släppa honom. Om inte DNCG tar bort sanktionerna från klubben. Vi kan inte hitta en likvärdig spelare som vi får lov att värva för dem. Textor hade redan planerat in ett möte med Lukeba nästa vecka för att förhandla om en kontraktsförlängning med åtföljande löneökning. 
9/8 Nu har Textor haft sitt möte med Lukeba. Denne vägrade lyssna, hävdade endast sin önskan om att lämna och gå till Leipzig. Så Textor har öppnat dörren och Lukeba kommer att lämna för en summa runt 35 m€. En summa som Lyon inte har någon nytta av pga att DNCG satt en gräns för värvningar till 25 m€ och av dem har vi runt 10 m€ kvar och OL måste värva en ytter. Det stora problemet är dock att OL har begränsningar på lönesumman och där tillför inte Lukebas avgång någonting, han hade inte någon större lön! 
10/8 Han har gjort sin läkarundersökning idag och beräknas snart bli officiellt klar ut. 
11/8 Här gick det undan. Klubben rapporterar idag att Lukeba är officiellt klar för Leipzig. Alla är arga, både fansen och klubben, över sveket och sättet att lämna när han vet att klubben är i svårigheter. Att han inte kunde vänta en säsong till.... Klubben skriver bl.a:
"Under ett möte med John Textor i början av veckan i Lyon, ville Castello Lukeba inte svara positivt på en ny förlängning av hans kontrakt som initialt sträckte sig till juni 2025 och påminde om hans önskan att lämna sin träningsklubb. Olympique Lyonnais beklagar att de inte lyckats behålla Castello Lukeba i sin arbetsstyrka, men minns att de bara ville omge sig med spelare som är fullt investerade och beslutsamma i sitt sportprojekt för att få den bästa möjliga säsongen".
Han lämnar för 34 m€ inkl. bonus, till vilken kan läggas en 20-procentig incitament på eventuell framtida reavinst.

Karl Toko-Ekambi. Rennes vill inte behålla honom. OL--fansen vill inte ha honom tillbaka och han vill definitivt inte tillbaka heller. I OL är han, med fördel, ersatt av Bradley Barcola! 
16/6  Finns tydligen ingen som vill köpa KTE. Så nu pratade man om att riva kontraktet? Efter det så menade Besiktas att, i sådana fall, så är dom intresserade?
19/6 Idag sade infon att Besiktas är redo att betala 2,5 m€ för KTE. 
23/6 Nu har det kommit en ny intressent, Al-Shabab i Saudi-Arabien. De var intresserade redan i januari men då ville inte KTE lämna Frankrike. Al-Shabab sägs bjuda mer.
13/7 Fehnerbache, och Besiktas, är intresserade. Fenerbache ska ha lagt ett bud. Marknadsvärde är 8 m€ enl.transfermarkt men jag har sett diskussioner om att kontraktet kan rivas. Sanning eller inte? Det får vi se. 
22/7 Det ser ut att gå framåt med Fenerbahçe. För tillfället ser det ut som att OL bjuds 3 m€?
23/7 Infon säger att KTE och Fenerbahçe är överens, och det pratas om ett kontrakt på 2 år+1 år. Någon summa har ännu inte nämnts med den bör ligga mellan 3-5 m€. Man menar att affären kan bli klar nu i veckan som kommer. 
29/7 Det här har hakat upp sig. Fenerbahce ser ut att föredra en annan fd. OL-spelare, brassen Tetê. Nu hotar man med att han kan komma att stanna....men han vill def. inte spela! 
2/8 Fenerbahçe eller Saudi-Arabien är frågan?
6/8 Allt ska vara klart med Fenerbahçe, bortsett från lönen. Jag har sett 3 m€ för KTE. Samt att det skiljer 500.000 € på lönen som klubben vill betala och det KTE vill ha. 
10/8 Nix, blir inget Fenerbahçe för KTE. Det blir i stället  Abha Club i Saudiarabien. Affären sägs bli klar inom de närmaste dagarna och inbringar 1,7 m€ till OL. Dessutom figörs en lönekostnad och då kan OL värva den där vänsterfotade yttern som man vill ha. 
17/8 KTE fortsätter att krångla. Han "jonglerar" med ett antal klubbar nu. Al-Shabab, Al Fateh, Abha Club samt Fenerbahçe har det varit hittills. Det kom info att iom detta strul så hade Al Fateh  klagat hos Saudiska staten och att dessa då skulle kunna stoppa värvningen. Nu säger Guillemet att denna blockeringen inte finns och nu nämns att ytterligare en klubb, Damac FC, gett sig in i leken. Fenerbahçe finns fortfarande i bakgrunden. Innan han bestämt sig så kan inte OL göra särskilt mycket. 
21/8 Han rapporteras vara klar för Abha Club där han kommer att skriva på för 2 år. OL får 1,7 m€. KTE är redan på plats i Saudi-Arabien. 
24/8 Nu är han officiellt klar för Abha FC! OL, som inte ville låta honom lämna som fri, får 1,5 m€ + 0,5 m€ i bonusar. 

Youssouf Koné, sällan sedd i OL, värdelös hb som varit utlånad i ett par omgångar. Har en bruttolön på 190.000 €. Kontraktet kommer att rivas och han går till Sheriff Tiraspol i Moldavien. Ej off.
än.
29/8 OL och Koné har rivit kontraktet! Och Koné har fått en plats under 1 år i Textors belgiska klubb Molenbeek. 

Amin Sarr, kan vara på väg bort, ut på lån eller försäljning?
30/8 OL och Wolfsburg har, enl. Le Parisien, inlett diskussioner om Amin Sarr. Wolfsburg vill ha ett lån med köpoption. 
Uppdat. Amin Sarr reser till Wolfsburg ikväll för att göra sin läkarundersökning. Det blir ett lån med köpoption värt ca 15 m€! Sarr kom till Lyon i januarifönstret, OL betalade då 11 m€. 
31/8 Amin Sarr är nu officiellt klar för ett lån med obligatorisk köpoption MED villkor. Till Wolfsburg. Dom betalar 1 m€ i lånesumma, och OM Wolfsburg går till spel i CL, eller om Sarr spelar ett visst antal matcher, då aktiveras köpoptionen och Wolfsburg betalar 13 m€ + 500.000 € i bonus. Dessutom så har Textor & co förhandlat fram ett 10%-igt incitament på kapitalvinsten vid en ev. framtida övergång. 

Bradley Barcola, vår storkbente anfallare.  RB Leipzig, PSG och Manchester City är och "sniffar" på honom. Barcola har precis bytt agent. Till Jorge Mendes, en av de största och bästa. Om inte den störste och bäste? Men OL ska inte ha satt upp Barcola på någon sälj-lista! Än.
7/7 PSG's nye tränare Luis Henrique vill ha Barcola. OL vill inte sälja....!?
13/7 PSG är riktigt intresserade. PSG ska ha lagt ett bud som inte offentliggjorts än. Textor vägrar.
20/ 7 Det här börjar att se illa ut! Man säger att PSG insisterar på Barcola, och med Jorge Mendes som agent så kan det bli tal om så mycket pengar så att OL, med sina problem med DNCG inte kan vägra? För mig personligen så är detta det värsta som kan hända. Lämnar han så kan vi lägga ner tror jag. 
22/7 Ryktena fortsätter. Samtidigt som att Hugo Guillemet säger att det inte har kommit några bud! Plus att Lyon inte vill sälja! 
29/7 PSG har bjudit 30 m€, OL vägrar sälja och har avvisat budet! 
2/8 Man säger nu att PSG bjuder 50 m€, samt att Barcola vill gå till PSG. Men att han inte tänker tvinga sig dit, han vill inte bråka med OL. Frågan man ställer sig är var agenten Mendes roll är i denna soppan? Är det frågan om en typ löneförhandling eller en transfer?
10/8 Oron är nu stor för att Lukeba "drar Barcola med sig". 
19/8 PSG och Chelsea sägs kriga om Barcola nu. Chelsea skulle vara redo att lägga 50 m€ på ??bordet för honom. Chelsea ska enligt min info även ha erbjudit en lön på 12 m€ / år till Barcola.
21/8 Stannar eller lämnar.... vet ej.  Men kvällens info, från journalisterna på L'Equipe, är att andra offensiva spelare, utöver Ernest Nuamah kan komma, samt att slutet på Lyons transferfönster bör vara händelserikt. 
25/8 Idag bråkade RMC's journalist Fabrice Hawkins och Hugo Guillemet på X (twitter). Bägge har lika många följare, Hugo mest tillförlitlig enl.OL-fansen. Hawkins sa: Bradley Barcola pratade med Laurent Blanc och hans ledning idag för att be att få lämna OL. Han är fast besluten att lämna. PSG är på plats för att välkomna honom! Hugo G. protesterade: Där är jag skyldig att ingripa. För ja, han träffade ledningen, men han bad absolut inte om att få lämna. Han sa att han var orolig över situationen och ville ha ett förtydligande. Av de två sidorna är Jorge Mendes den enda som gör absolut allt för denna överföring! Hawkins: Han bad att få gå. Högt och tydligt. Hugo G: Ja, det är sant att hans agent, och de som arbetar med honom (agenterna som arbetar på Gestifute, J.Mendes företag), sände att han bad om att få lämna ... "klart och rent". Förutom att han enligt alla deltagare i dagens utbyte inte gjorde det. Han sa helt enkelt att han var förvirrad över situationen och bara ville tänka på fotboll.
29/8 PSG har Randal Kolo Muani från Frankfurt som första prioritet. men det går tydligen inget vidare? Man ville fixa den affären för att veta hur mycket pengar man ska bjuda OL för Barcola. Enligt L'Equipe så har PSG ännu inte lagt något bud på Barcola, man vill prata med OL först. OL, som uppges vilja ha 60 m€ för Barcola. 
30/8 Barcola och PSG har gjort affär idag. Barcola lämnar, troligtvis för läkarundersökning på torsdagen, och OL får 45 m€ + 5 m€ i bonusar. 
31/8 Barcola är nu officiellt klar för PSG. Siffrorna stämmer. 

Jeff Raine-Adelaïde, OL vill sälja! 
25/8 Lorient är intresserade. Men det finns även ännu hetare spår i utlandet.
6/9 Alla fönster är inte stängda ännu. JRA, vars kontrakt går ut sommaren 2024 ser ut att göra sitt sista år av kontraktet i Textors belgiska lag, Molenbeek. Enligt info så gör han sin läkarundersökning där idag. Få se om hans knän håller. 
7/9 Han är nu officiellt klar för Molenbeek. Han gick gratis och OL kommer att få ett incitament på 40 % vid en ev. vidareförsäljning. 

Ungdomar ut på lån

Sekou Lega,
anfallare. Lånas ut till Bastia nästa säsong.
Florent Sanchez, mittfältare. Lånas ut till Molenbeek nästa säsong. Detta blir hans tredje utlåning.
Mathieu Patouillet, målvakten som vann Gambardella 2022. Lånas ut till Sochaux som nyligen flyttades ner till National (3:e div.). Om jag förstår rätt så får han en startplats, alltså ord. mv. 

Kontraktsförlängningar

Mamadou Sarr, vår unge mittback som Blanc håller på att integrera i A-laget. Han har förlängt sitt kontrakt med 2 år, fram till 2027. 


Övrigt

* Maxence Caqueret har brutit ett ben i sin hand under den sista U21-matchen. Han blir borta en månad.
* Corentin Tolisso verkar göra sig av med tröja 88. Han tar tillbaka sin tröja med nr. 8.
* Thierry Henri är klar som ny tränare för det franska U21-landslaget (och därmed även OS-laget). Enligt info så har han kallat (möjligen efter tips från JMA?) Remy Vercoutre som målvaktstränare. Vad det innebär för Lyons del vet vi ännu inte? Thierry Henri har redan "förhandsbokat" Kumbedi, Lepenant, El Arouch, Barcola och Cherki till nästa landslagssamling. OL släpper inte Vercoutre.

Försäsongsmatcher
   9/7   Avresa till Nederländerna
14/07  De Treffers - OL  Kl.19.00 i Groesbeek
18/07  Avresa till Skottland
19/07  Manchester United - Olympique Lyonnais!  Den 19 juli klockan 14.00 på BT Murrayfield-stadion i Edinburgh (Skottland).
23/07  Molenbeek - OL  Kl.18.00 i Bryssel
29/07  Celta Vigo - OL  Kl. 20.00 i Vigo
1/8 - 4/8 Under de här dagarna reser laget på ännu ett, kort, träningsläger uppe i bergen i Divonne-les-Bains och Pays de Gex i östra Frankrike. 
Här är spelarna som följde med på lägret. OBS! att KTE inte är med. 
  5/08  Chrystal Palace - OL  Kl. 18.30 i London
13/08  Ligastart, Strasbourg - OL

Birgitta Malmborg2023-09-07 23:25:00
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille