Sillysvepet: ”Chelsea förbereder rekordbud” – Blåvitt förhandlar om mittfältaren

Sillysvepet: ”Chelsea förbereder rekordbud” – Blåvitt förhandlar om mittfältaren

Vi sammanfattar senaste nytt som rör Silly Season. Här är dagens nyheter.

Officiellt: Vecchia lämnar allsvenskan
Rosenborg och Stefano Vecchia, som lämnar Sirius på free transfer, är överens om ett kontrakt över fyra år. 


West Ham-bud på En-Nesyri
London-klubben vill förstärka anfallet och Sevillas anfallare Youssef En-Nesyri finns på radarn. West Ham ska ha lagt ett bud på 25 miljoner euro (plus bonusar) för att få lägga vantarna på den 23-årige marockanen.
(Athletic)

Chelsea satsar rekordsumma på Haaland?
Dortmunds Erling Braut Haaland är i kikarsiktet för många av de största europeiska klubbarna. Nu uppger brittisk press att Chelsea är redo att öppna plånboken och erbjuda en rekordsumma för norrmannen till sommaren.
(Athletic)

Tung trio jagar Bellerin
Ytterbackens kontrakt med Arsenal går ut till sommaren. Nu uppges Juventus, PSG och Barcelona visa intresse för Hector Bellerin.
(CalcioMercato)

Officiellt: Marko Nikolic klar för J-södra
Mittfältaren med förflutet i AIK har skrivit på treårskontrakt med J-Södra. Nikolic kommer senast från Vasalund, där han var en viktig kugge i laget som blev gick upp till Superettan. 
(Jönköpings Södra)

Mandzukic nära Milan
Milan söker en kraftfull anfallare som en ”vice-Ibra” och nu verkar en överenskommelse med Mario Mandzukic nära. Kroaten, som har förflutet i Bayern München, Atletico och Juventus, är klubblös och spelade senast i Al-Duhail (Qatar). Milan betalar 1,8 miljoner euro för ett kontrakt fram till sommaren med 34-åringen.
(Gazetta dello Sport)

... och Tomori snart klar för Milan
Allt tyder på att Chelsea än en gång kommer låna ut Fikayo Tomori. Den här gången till AC Milan, där han anses ha större chans till värdefull speltid.
Özil presenteras idag
Mesut Özil har landat och är redo att skriva på kontraktet med Fenerbahce. Presentation och läkarundersökning under måndagen väntar.
(Fotomac)

David Nicola tar över Torino
Marco Giampaolo uppges få lämna Torino som kämpar i botten på Serie A. Ny tränare förväntas bli David Nicola, som senast tränade Genoa.
(Tuttosport)

Milik från Napoli till Marseille?
Lån med köpoption kan ta polske anfallaren Arkadiusz Milik från Napoli till Marseille. Affären kan bli klar inom kort.
Aiesh snart i Bulgarien?
IFK Göteborg ser ut att få klara sig utan Hosam Aiesh, som i stället snart kan representera bulgariska Botev Plovdiv. Klubbarna uppges förhandla om 25-åringen.
(FotbollDirekt)

Elfsborg värvar supertalangen
Ahmed Qasem har sedan en tid tillbaka uppvaktats av flertalet klubbar hemmahörande i Allsvenskan. Nu står det klart att Elfsborg vunnit kampen om 17-åringen, som därmed lämnar Motala AIF för att fortsätta karriären i Borås.
(Elfsborgs hemsida)

”Hoffenheim vill ha Meyer”
Nyligen stod det klart att Max Meyer och Crystal Palace gick skilda vägar då kontraktet revs i förtid. En klubb som sägs vara intresserade av mittfältarens tjänster är Hoffenheim, även om det verkar råda delade meningar i styrelsen om det är en bra idé.
(Bild)

Läkarundersökning nästa för Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar är så gott som klar för Schalke 04 och väntas presenteras under kvällskvisten. Det enda som återstår i nuläget är den obligatoriska läkarundersökningen innan anfallarens återkomst är ett faktum.
(Sport1)

Ginczek aktuell för Schalke?
Den tyska tabloiden Kicker menar på att Schalke 04 gjort ett försök att få över Daniel Ginczek i vinter, som inte står speciellt högt i kurs hos Wolfsburg. Dock ska man inte ha lyckats övertala anfallaren om att ansluta och frågan är om en övergång fortfarande är aktuell.
(Kickers pappersupplaga, via Transfermarkt)

Frankfurt lånar ut till rivalen
Detaljer återstår innan det blir officiellt att Dominik Kohr lånas ut till Mainz 05. Den 26-årige mittfältaren tillhör sedan 2019 Eintracht Frankfurt, men har den här säsongen fått skralt med speltid.
(Bild)

Officiellt: Wilshere fortsätter i Bournemouth
Efter att ha imponerat på provträningarna har Jack Wilshere nu belönats med ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut med Bournemouth.
Neville tar över Beckhams klubb
Som väntat är det Phil Neville som hädanefter kommer leda Inter Miami från tränarbänken, som därmed lämnar det engelska damlandslaget.
(Inter Miamis hemsida)

******
Söndagens Sillysvep

SvenskaFans.com2021-01-18 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans