“ Ett perfekt utgångsläge” - inför returmötet mot Bosnien

“ Ett perfekt utgångsläge” - inför returmötet mot Bosnien

Svenska damlandslaget går in i returen mot Bosnien-Herzegovina med 5-0 i ryggen. Det kommer inte att vara några problem för Sverige att försvara sin plats i A - divisionen.

Fredagens match i Bosnien gav Sverige en 5-0 vinst och ett perfekt utgångsläge inför morgondagens returmatch som spelas på Tele2 arena i Stockholm. 
Truppen har varit lite oviss inför returmötet, både spelarnas form och skador på träning har skapat frågetecken men idag fastställde förbundskapten Peter Gerhardsson att alla är tillgängliga att spela. 
- Alla spelare tränade idag och kommer vara tillgängliga för spel. Det är bra naturligtvis, men som vanligt måste jag stämma av om någon inte orkar 90 minuter, säger Peter Gerhardsson.

Inför denna landslagssamling har Gerhardsson tagit ut två kaptener, Kosovare Asllani och Linda Sembrant. Linda spelade från start förra matchen efter sin succé i det nya klubblaget Bayern Munchen. Kosovare Asllani som haft en del sjukdomsbesvär bakom sig är hemlighetsfull över om hon kommer vara kapten i returmötet. 
- Jag har fått en bra upp stegring i min träning efter en segdragen influensa. Jag har svårt att säga hur många minuter jag kan spela med definitivt inte en full match utan vi har tagit ett beslut med det medicinska teamet utifrån vad som är bäst för mig, så får ni se imorgon. 

Assisterande förbundskapten Wikman har öppnat upp för att lufta spelare, något som jag tror kommer att synas redan i startelvan och att man satsar på rutin i detta nykomponerade lag. 
- Vi kommer att tänka hur belastning långsiktigt när vi tar ut startelvan, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman. 

Min startelva: 

Musovic
Emma Kullberg - Linda Sembrant - Nathalie Björn - Amanda Nildén 
Hanna Bennison - Rosa Kafaji - Filippa Angeldahl
Anna Anvegård - Madelen Janogy - Olivia Schough 

Mer kring startelvan i avsnitt 19 av FUT FEM
Matchen spelas 18:30 på Tele2 Arena.
 

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22024-02-27 17:15:00
Author

Fler artiklar om Landslaget – dam