SVT-program attackerar BK Häcken ikväll

Ikväll 20.30 sänder SVT sitt jämställdhetsprogram ”Jobba jämt” där BK Häcken är i fokus. Bland annat målas Tomas Ohlsson ut som en bakåtsträvande gammal stofil.

SVT:s reportageserie om jämställdheten på arbetsplatser har i kvällens avsnitt fokus på idrotten och BK Häcken. Med titeln ”Fotbollssverige - sexisternas sista utpost?” förstår man ganska tydligt vilken inställning jämställdhetsexperterna Ann-Katrine Roth och Magnus Sjögren hade från början innan inspelningen. Relationen mellan programledarna och ledare från Häcken var ytterst spänd. Det var också nära att inspelningen avbröts helt med motiveringen att programmets upplägg var "oseriöst".

Jämställdhets”experterna” gav även förslag under inspelning vad BK Häcken kan förbättra i jämställdhetsfrågan. Några av dem, som inte visas i kvällens program, var att tränare Stefan Lundin borde bytas ut mot en kvinnlig division 4-tränare från Proletären och att det bör byggas ett nytt omklädningsrum för kvinnliga tränare på Fjärdingsplan. Man målar även ut Häckens kanslichef Tomas Ohlsson som en bakåtsträvande gammal stofil.
- De påstod att jag har en destruktiv syn på damfotboll, vilket jag inte har. Jag fick taggarna utåt direkt, säger han till GP.

Tomas Ohlsson har under fem år tränat ett flicklag i Utbynäs. Dessutom består Häckens kansli av fler kvinnor än män och man har på nytt startat upp tjejfotbollsverksamhet. Inte nog med det är även vice ordförande en kvinna (Sabine Söndergaard) och man har ett eget damlag.

Jobba jämt sänds ikväll i SVT2 klockan 20.30.

Fredrik Sundqvist2006-01-25 15:30:00

Fler artiklar om Häcken