Seger i premiären

Premiärmatcher på Värendsvallen har blivit lite av en specialitet för BK Häcken. Förra gången det var premiär lagen emellan gick vi också segrande ur striden. Den här gången skrevs slutsiffrorna till 2-1 i vår favör.

Det är annars en något försiktigt matchinledning där lagen känner på varandra och skapar inte några direkta målchanser. Den första chansen värd att notera är ett anfall på högerkanten där vi tappar folk i vårt försvarsspel. Anfallet avslutas med ett skott utanför. Vår första chans kommer någon minut senare. Det är Dioh Williams som vinner boll inne på offensiv planhalva. Han går förbi på högerkanten och får på ett skott ur svår vinkel som tar i utsidan stolpen. Strax efter denna vår första chans kommer ledningsmålet. Det är en hög boll in i straffområdet. Robert Mambo Mumba visar sin styrka i luften när han når högre än två mittbackar och målvakten Malmqvist och knoppar in bollen i mål. Dioh visar sig på gott spelhumör när han minuter senare, återigen tar sig förbi på högerkanten. Har tunnlar Fredrik Bild men blir nerdragen. Frisparken blir dock resultatlös. Den sista kvarten tar hemmalaget tag i spelet och skapar press mot Häckenmålet. Man har bl.a. två fasta situationer som skapar ordentlig oreda och där Källqvist tvingas till en fin räddning på den sista. Så när kvitteringen kommer strax innan halvlek är det både logiskt och rättvist.  Öster kommer runt fint på vänsterkanten, inlägget är bra och Teo Bennet kan enkelt nicka in bollen i öppet mål.

Även i den andra halvleken är det Öster som tar kommandot inledningsvis. Källqvist får göra ett par viktiga räddningar, den ena efter att bollen ändrat riktning på Teddy Lucic på Bennets inlägg.
Efter en knapp kvart har Dioh Williams ett bra avslut efter uppspel av Teddy Lucic. Dioh vänder och skjuter tätt utanför. Hemmalaget får prov på Daniel Larssons snabbhet i den 67 minuten när han är nära att rinna ifrån men försvaret kan rädda till resultatlös hörna.
Med tio minuter kvar av matchen kommer dock läget för Daniel. Efter en snabb spelvändning, där Ari Skulason hittar Daniel Larsson perfekt i steget kan Daniel sprinta ifrån och sätter bollen högt bakom den utrusande målvakten. Ett snabbt, bra anfall och ett kliniskt och matchvinnande avslut.
Efter målet försöker Öster lyfta fram mer folk, men lyckas inte skapa de där riktigt heta chanserna. Istället blir det lite friare ytor för våra snabba anfallare vilket som får ett par halvchanser, men utan att resultera.

Sett till hur matchen utvecklades så är givetvis utdelningen maximal. Öster hade mer av spelet, men vi hade spetskvalitén att avgöra när chansen dök upp.
Visst det en lite typisk premiärmatch och visst finns det en del att slipa på men det vi tar 3 poäng och det fanns definitivt en del ljuspunkter. Jag tänker i första hand på Dioh Williams som var på spelhumör idag. Han kan ensam sysselsätta ett försvar och givetvis är våra mål också ett bevis på att vi har spelare med den spetskvalité som behövs för att avgöra jämna matcher.