Stark moral bakom tre nya poäng

Ett effektivt Jönköping Södra var nära att knipa poäng i en dramatiskt och spännande match. Det blev dock vi som drog det längsta stråt och rättvist kunde bärga de tre poängen hem till Hisingen.

Matchbilden är tydlig redan från avspark. Det är vi som håller boll och hemmalaget spelar tätt och samlat försvar.
Det vimlar dock inte av målchanser inledningsvis Jonas Henriksson har en halvchans i den 15 minuten, men det dröjer dryga halvtimman innan det är dags att öppna boken och notera i målprotokollet. Ett fint anfall där Jonas Henriksson får bollen på högerkanten, bryter in i straffområdet och är väldigt kylig när han håller i bollen och rullar in den snett inåt bakåt där Ari Skulason dyker upp och dundrar in den stenhårt i mål.
Några minuter senare är vi många som är beredda att notera dagens andra Häckenmål. Det är David Marek som hittar in till Robert Mambo Mumba vid bortre stolpen. Hans nick tar i ribban och på returen är Paulinho framme men inte heller hans nick vill gå innanför ramen.
Med fyra minuter kvar är det Teddy Lucics tur att skapa Häckens nästa riktigt heta målchans. Christoffer Källqvist sätter igång bollen snabbt och bollen hamnar sedan hos Daniel Larsson som sprintar ner mot kortlinjen och lägger tillbaka in i straffområdet. Teddy får en bra träff men Axelsson i målet gör en fin räddning.
I halvlekens sista minut får hemmalaget sedan en frispark. Man gör en variant där det tyvärr känns som vi ställer upp lite naivt och i princip bara markerar gubbe utan någon som täcker zon. Därför kan också Patrik Elmander gå upp i höjd med straffpunkten elegant knoppa in kvitteringen på hemmalagets första skott på mål.

I den andra halvleken är matchbilden lika tydlig, vi skapar en riktig press mot hemmamålet och Ari Skulason har flera bra avslut men Axelsson i målet spelar bra och håller Jönköping kvar i matchen.
Ari skulle dock få sitt namn i målprotokollet ännu en gång. Den här gången är det Paulinho som står för inspelet från höger. Ari drar på med ett lågt skott och den här gången får keepern kapitulera.
Vi var nog många som trodde att matchen var slut i och med detta mål. Jonas Henriksson är också nära att punktera matchen när han blir frispelad i den 78 minuten, men hans försöka att chippa bollen över målvakten lyckas inte.
Då kommer kallduschen. I den 85 minuten har hemmalaget sitt andra skott på mål. Denna gång efter ett snabbt och bra anfall på högerkanten. Inspelet når på nytt Elmander och han trycker distinkt in bollen förbi en chanslös Källqvist i målet.
Istället för att låta sig nedslås som många av oss på läktaren i ärligheten namn gjorde fortsätter killarna att jobba för de tre poängen hela vägen. Resultatet kommer också. Återgen står Paulinho för framspelningen. Denna gång är det Robert Mambo Mumba som är sist på bollen och trycker in den oerhört viktiga segerbollen.

De tre poängen går givetvis inte att kategorisera som något annat än mycket välförtjänta. Vi var utan tvekan det bättre laget och Södra har bara två avslut på mål och lyckas göra två mål. Man måste dock vara ödmjuk och att vi har marginalerna på vår sida idag oavsett hur rättvist det än må vara.
På ämnet spelarkritik är det vanskligt när hela laget gör en gjuten insats men man måste ändå lyfta fram Johan Lind som i sin ändå något ovana roll som mittback är fullkomligt lysande. Matchens lirare är dock självklart det lilla kvicksilvret från island, Ari Skulason med sina två mål, många bra inlägg och tunga avslut.

ROBIN CARLANDER, www.bkhacken.se
 

Sektion G2007-09-18 10:37:00
Author

Fler artiklar om Häcken