IF Elfsborg - BK Häcken 4-1
Det var Elfsborg för hela slanten.

IF Elfsborg - BK Häcken 4-1

Häcken var både ett och två nummer för små när de ställdes mot Elfsborg på Borås Arena på tisdagskvällen. Matchen slutade 4-1 till Elfsborg.

Årets andra träningsmatch var inte många minuter gammal när Elfsborg gjorde 1-0 på hörna. Joakim Sjöhage nickar in den efter att häckenförsvaret inte varit på tårna. Det för kvällen rödvitrandiga Häcken hade över lag svårt att freda sig mot elfsborgshörnorna som oftast droppades in precis framför målet.

Efter den inledande pressen försökte Häcken lyfta spelet och man försökte spela sitt eget spel, men det ska sägas att försvaret idag hade det svårt. Emil Wahlström och Alfonso Rippa hade en jobbig kväll som mittbacksduo med en giftig Anders Svensson med sitt bollfördelande framför sig och en Sjöhage som hade en stor kväll med två mål. Hans andra mål kom efter ett snyggt anfall där bollen hamnade hos Anders Svensson på ytan mellan mittbackarna och innermittfältet där ingen visste vem som skulle gå upp och stressa, vilket ledde till att han fick god tid på sig att hitta Sjöhage som gled emellan Wahlström och Rippa och fick bollen perfekt i djupet. Helt ren med Alex gjorde han inga misstag.

Emellan hemmalagets båda mål gled Vinicius igenom elfsborgsförsvaret och fick bollen på djupet. Bollen lägger han i mål med blir avvinkad för en, som det såg ut från läktaren, tveksam offside. En kvittering i det läget hade kanske inte varit rättvist men nog betytt en hel del för laget.

Häcken visade på några fina initiativ framåt där Daniel Larsson och Vinicius slet ordentligt men Elfsborgs defensiv var tät och effektiv och skottförsöken stoppades som regel redan i försvarsmuren utan att nå fram till Abbas Hassan i målet. 2-0 till Elfsborg i halvtid alltså.

I andra halvlek kommer Häckens reduceringsmål. Det är Daniel Larsson som når före en utrusande Hassan i elfsborgsmålet en bra bit utanför dennes straffområde. Iskallt slår Larsson in bollen i bortre burgaveln från långt håll. Mycket skönt att Daniel får göra mål!

Elfsborgs 3-1-mål tillkommer efter att bollen efter en hörna nått ut till Anders Svensson strax utanför straffområdet. Svensson klipper till och får bra träff och kan se bollen gå in bakom Alex. Häckenspelarna ropar omedelbart på offside. Efter en mindre domarkonferens godkänns ändå målet.

4-1 kommer i slutet av matchen efter en kontring där försvaret återigen inte hinner med utan Elmin Krubergovic kan raka upp bollen i Alex vänstra kryss.

I Häcken gör Janne Saarinen en bra match. Hans rutin kommer att bli guld värd. Alex gör ett par svettiga räddningar och kan, förutom möjligen första målet, inte lastas för baklängesmålen. Jarlegren gör en bra match som vänsterback. I övrigt var det inget fel på inställningen men som jag konstaterade inledningsvis så räckte vi helt enkelt inte till ikväll.

Bzzz2008-02-19 22:28:00
Author

Fler artiklar om Häcken