Dulee: " Det var dåligt dömt av er idag..", detta sa jag två gånger...

Sektion G fick en pratstund med Dulee Johnson och fick höra hans egen version om den påstådda attacken mot linjedomarna i måndags efter matchen mot Djurgården.

Hallå Dulee, kan du berätta för oss vad som hände i måndags efter matchen?
-Ja, allt måste vara ett språkligt missförstånd. Jag gick fram till alla tre domare efter matchen och tackade dem, då sa jag i tur och ordning till de att jag tyckte att de hade dömt dåligt. Sista i raden stod Ingvarsson och jag sa samma sak till honom, han frågade då efter mitt tröjnummer, jag sa då tio och sedan upprepade jag detta att jag tyckte att de hade dömt dåligt. Jag upprepade mig eftersom han speciellt skulle höra att det jag sa inte var så farligt. Jag sa; "Jag tycker det var dåligt dömt av er idag..". Jag har nu spelat fotboll i Sverige i fem år och aldrig använt mig av uttryck som "fucking bastard" till någon domare någonsin. Jag kan inte se någon annan förklaring än detta att de inte har förstått vad jag har sagt helt enkelt.

Vad är dina personliga mål nu inför säsongen?
- Att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare, jag skulle verkligen vilja bli den där killen som de pratar om, allsvenskans utropstecken kanske. Jag är 20 år nu och tackar Gud för att det går så bra som det gör. Det är ett viktigt år jag har framför mig. Det jag måste jobba mer på är avsluten, jag måste göra fler mål helt enkelt. Detta tränar jag mest på.

Du debuterade redan 2001 i Allsvenskan med Häcken, då endast 16 år gammal. Du spelade då 13 matcher. Vad tror du blir den stora skillnaden i år mot då?
- Det är en stor skillnad förstås. Jag hade höga ambitioner som 16-åring men har ännu högre ambitioner idag. Jag har också utvecklats de här åren i Häcken och är idag en mycket duktigare spelare. Du ska veta en sak, jag spelade redan i Flodas A-lag som 13-14 åring, flyttade hit permanent som 14-åring till Sverige. Ibland spelade man i Flodas ungdomslag om det var en viktig match men jag kunde lika gärna spela i A-laget. Vad jag vill ha sagt är att jag har lång rutin, många ser sig blinda på min ålder. Som 16-åring debuterade jag i Liberias A-landslag, första matchen var mot Kongo, då satt jag på bänken, nästa match mot Sierra Leone spelade jag. Nu är vi i Allsvenskan igen och detta året kommer bli grymt bra!

Hur tror du det går för er i år då?
- Riktigt bra! Visserligen hade Djurgården större bollinnehav men det var inte så stor skillnad mellan oss, det var en jämn match. Djurgården är ett av allsvenskans bästa lag och fortsätter vi spela så här bra så har vi all chans i världen att vara med och slåss på den övre halvan. Vi kommer göra en riktigt bra säsong, det är så det känns i alla fall.

Detta med att Stig Töfting har fått sitta på bänken, har du personligen fått reaktioner på det?
- Ja, det har jag, det kommer fram folk på stan som frågar; "det är du som har petat Töfting, eller?", tidningar skriver ju också om att det är jag som har petat honom. Detta är jobbigt och jag tycker det är lite konstigt för vi är faktiskt tre på mitten som konkurrerar, Töfting, Jesper och jag. Det har varit jobbigt för mig detta, jag måste hela tiden gå i försvar känns det som, för att jag får spela där.

Om inte Stefan ändrar spelsystem så lär ju denna konkurrensen bestå. Vad känner du inför det?
- Konkurrens i laget är bra! Det gör att man måste kämpa det där lilla extra. Då utvecklas man automatiskt som fotbollsspelare också tror jag. Jag känner att jag är på gång i år och tror inte att jag kommer få några större problem med den här konkurrensen.

Sektion G tackar Dulee för detta och önskar honom fortsatt lycka till. Hemmapremiären närmar sig och vi hoppas att så många getingar som möjligt tar sig till Vallen på måndag!

Väl mött!

Grethe Foss2005-04-14 20:10:00

Fler artiklar om Häcken