Lagbanner
EXTRA: Alex Miller avgår: Uppdaterad

EXTRA: Alex Miller avgår: Uppdaterad

AIK:s tränare Alex Miller säger något överraskande upp sig från sitt uppdrag idag. Orsaken sägs vara brist på inflytande över träningsupplägget och övergångsfrågor.

AIK:s tränare Alex Miller har sagt upp sig som tränare och slutar med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande från klubben.
- Alex har gjort precis det han kom hit för att göra, räddat det allsvenska kontraktet. Vi har diskuterat de förutsättningar vi har och de utmaningar vi står inför 2011 och har med dessa som bakgrund kommit överens om att gå skilda vägar, säger AIK Fotbolls ordförande Mats Gustavsson.

Totalt blev det 24 matcher för Alex Miller i AIK.
- Jag vill tacka spelarna för deras professionella inställning och också supportrarna som gav laget ett bra stöd när vi behövde det som mest", säger Miller i pressmeddelandet.


Vem tar nu över AIK?

Stuart Baxter och finska landslaget gick skilda vägar igår och Stuart är supportrarnas favorit till posten. Frågan är om AIK har tillräckligt lockande planer på för att locka Baxter till klubben.

Mikael Stahre har fått sparken av Panioinis för cirka två veckor sedan, men bland fansen råder delade meningar om han är välkommen efter att ha lämnat AIK på en knepig nedflyttningsplats. Micke Stahre har också själv sagt att han helst fortsätter att träna nere på kontinenten.

Även Rikard Norling har av naturliga anledningar kopplats samman med klubben. Rikard Norling är bakom Stuart Baxter den mest populära tränaren i AIK på senare tid och har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Assyriska FF, något som säkert kunde lösas. Thomas Lagerlöf har också varit på tal inom AIK. Tolle har under året varit tränare för Väsby United. Tyvärr så degraderades laget och många menar att han inte är redo för ansvaret än.

Kim Bergstrand som fick sparken av BP tidigare i höst är också ett namn som nämns flitigt i supporterkretsar. Det som talar emot Kim är att konkurrenterna, förutom kanske Lagerlöf, samtliga är lite större namn.

Till sist så har Robert Laul på Aftonbladet lanserat alternativet Lars Lagerbäck. Den f.d förbundskaptenen har en framgångsrik karriär bakom sig, och har figurerat i pressen som ett framtida namn som tränare i blåvitt. Samtliga andra namn som förekommer har en AIK anknytning och där har Lagerbäck svårt att konkurera.

Gnagarforum2010-11-10 10:14:00

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen