Alla inser att det är allvar

6/12 poäng. Få är nöjda. Vad gör vi? Vad gör dom?

Då sitter man här,igen. Efter ännu ett bottennapp.
Fast jag har partiska ögon är jag övertygad om att spelarna i truppen absolut håller allsvensk kvalitet. De flesta av dom iaf.
Satt på Örjans igår. Min stolsgranne uttryckte ett ord som han satte på laget. "Dom vågar inte.."
Till att börja med hängde jag inte med vad/hur han menade. Men senare inser jag att han är något på spåret.
Är väl så med vilket jobb du än har. Du gör saker, de flesta blir rätt men någon gång blir det fel. Har du du en bra chef eller medarbetare
visar dom dig rätt, du tar lärdom och gör inte om det felet. Sagan får ett gott slut.
Den ängslan som verkar sprida sig som en löpeld genom laget kan bara vändas på två sätt. Jag kommer till det senare.
Läste Wikströms krönika i HP, läste han använde ordet skämskudde, var så god för den! Är trevligt när journalister är inne i våra forum och snappar upp bevingade ord eller inlägg i vårt forum. Iom J-O är inne och läser här kan jag ge honom en riktig specialuppgift. Det är att fråga människor i styrelsen hur det kommer sig man förlänger ett kontrakt i Feb, ett par veckor innan tävlingssäsongen drar igång.

Den förlängningsfrågan skulle man kanske ifrågasatt på årsmötet. Dock är det alltid lätt vara efterklok.
Hur kan/ska vi vända på det här? Nu är det fantastiskt lätt att stå vid sidan om och förklara att allt är skit och att vad som helst annat kan bara bli bättre.

Vi kan vara överens om en sak. Vi kan inte byta ut en hel spelartrupp.
Vi kan behöva en ny röst i omklädningsrummet. Janne Andersson får väl ingjuta lite mod...och filosofier. Jag tror att om HBK kallar så är Jannes hjärta så stort att han nog gärna hjälper till!
I längden tror jag inte på den lösningen men som ett alternativ för en månad eller två eller för denna säsongen.
Haglund har gjort många fina saker för HBK dessa åren, men ibland behöver företaget/föreningen en ny röst att lyssna till. Det är inget märkvärdigt utan något tvunget som gör att gruppen växer och utvecklas. Och varför avpolletera Haglund? Ge honom luft att andas och ge honom enbart en sportchefsroll. Som det är nu sitter han på allt för många stolar. Jag tror t.o.m. han hade tyckt det varit skönt.
Det var det första sättet att vända skutan.
Det andra sättet är som Texas sa i HP:s sändning. "In med nya spelare under sommarfönstret. På den tiden tog HBK in Pascal Simson och som Texas sa "var man trängd slog man en lång. Han lyckades alltid ta in och hålla bollen" Så rätt, och framförallt få in spelare som inte har det negativa tankesättet.
Även om det bara har gått 4 omgångar är det dags att agera. Nu!
Återigen, dom två förlängda åren kan bli dyra!
Men vi lever! Det finns hopp! Som alltid!

/Lasse
 

Lars Bengtsson2024-04-22 17:00:00
Author

Fler artiklar om Halmstads BK