BK Häckens redaktion inför finalen av Svenska Cupen
BK Häcken spelar final mot Hammarby i Svenska Cupen på Tele2 Arena – på Sveriges nationaldag.

BK Häckens redaktion inför finalen av Svenska Cupen

Imorgon spelas finalen i Svenska Cupen 2023 mellan Hammarby och BK Häcken. En match som spelas på Tele2 Arena där Hammarby kan vinna sin första titel sedan 1995 medan Häcken kan ta sin femte cuptitel sedan 2011. Melvin Malmberg på Häckens redaktion delar sina tankar inför den stundande finalen.

BK Häcken FF i sin andra raka final i Svenska Cupen – varför är man där?
Det handlar nog framför allt om att Häcken har en av de starkaste trupperna i Sverige på damsidan. Dessutom finns det nog ett inslag av att man visar pondus och växer i de stora matcherna. Nu gäller det att man växer även på tisdag!

Herrarna tog guld tidigare i vår, vad är det klubben gör så bra som gör att man lyckas på både herr- och damsidan?
Jag tror det har med den starka mentaliteten som byggs på Gothia Park Academy (träningsanläggningen). Damlaget och herrlaget är tätt förknippade med varandra och jobbar som en stor grupp på daglig basis, och det har visat sig vara en framgångsfaktor. Det handlar om att man tar en match i taget och värderar varje match man spelar högt och försöker prestera på en jämn nivå. Det har fungerat för både herrarna och damerna när det gäller cupen.

Man leder Allsvenskan efter 11 spelade omgångar – hur ser du på våren hittills?
Framgångsfaktorn är ett försvar som imponerar samt spelare i offensiven som har det lilla extra. Målvakten Jennifer Falk och underbarnet Rosa Kafaji i offensiven är två av de spelarna som har stått ut under säsongsinledningen.

Vad blir viktigast för att man ska vinna mot Hammarby på ett Tele2 med väldigt mycket hemmasupportar?
Jag tror att det även här handlar om att visa sin starka mentalitet och koppla av det stora hemmastödet. Det är en av de största skillnaderna på herrsidan under det senaste året, att man vinner matcher på bortaplan mot lag med starkt hemmastöd. 


Var spelas matchen? 
Tele2 Arena i Stockholm

När spelas matchen?
Den 6 juni (Sveriges nationaldag) klockan 15:00.

Vilka spelar?
Hammarby – BK Häcken

Vad gäller det?
Lagen slåss om vinsten i Svenska Cupen 2023

 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-05 15:42:33
Author

Fler artiklar om Damallsvenskan

FUT FEM FANTASY – avsnitt 4