BP:s supermatch, Tamminens dominans och tajt i toppen

En spännande och viktigt omgång för botten- och toppen striden. Skrällande BP tog poäng mot en toppkandidat till Europaplats. Hammarby har 8 raka matcher utan att släppa in mål. Häcken bröt sin måltorka och Rosengård verkar inte ha hittat formen. Här är allt från omgång 21.

BP tog viktiga poäng i botten - skrällen mot Kristianstad

BP - Kristianstad 0-0
Rosa/svarta tröjor månaden till ära spelare BP oavgjort mot topplaget Kristianstad. Har Kristianstad tappt sin form eller är BP redo att försvara sin allsvenska biljett till 2024? Svårt att avgöra det, men BP stod upp bra och fick ett viktigt poäng att ta med i bottenstriden. Kristianstads nyförvärv Amy Sayer fick ett gult kort, det var matchens händelse.

8:e matchen utan att släppa in mål - är med i guldstriden
Hammarby - Uppsala 2-0
Serieledande Hammarby mötte Uppsala på Kanalplan. En solig eftermiddag med cirka 2500 personer i publiken. Uppsala kämpade på och gjorde det tufft för Hammarby. Hammarby lyckades vinna med genom mål av Matilda Vinberg och Vilde Hasund. Hammarby lyckades hålla ännu en nolla och har nu 8 raka matcher utan att släppa in mål. Anna Tamminen har vaktat kassen sju av 8  matcher och haft butiken stängd sedan 8 maj samt över 700 minuter utan att släppa in mål. Ett obesegrat Hammarby på kanalplan.

Kanadensisk tvåmålsskytt frälse Vittsjö - Linköping halkar ner i tabellen
Vittsjö - Linköping 2-1
Sarah Stratigakis blev tvåmålsskytt i toppmatchen mot Linköping.  Linköping som hade och fortfarande har chans på guldet men nu blir det allt tuffare. Vittsjö har haft en bra säsong men en tuff inledning som gör att man inte är inräknade i toppstriden. Målskytt för Linköping blev Yuka Momiki som gjorde mål i den 58:e minuten.

Örebro är i kris - lyckades vinna mot tabell 4:an Piteå
Örebro - Piteå 1-0
Piteå har startat sin säsong utmärkt. Det laget som var obesegrade längst. Sedan kom poängtappet och de har glidit ner i tabellen.  Länge trodde man att det skulle bli en oavgjort drabbning men i 90:e minuten slog Ida Björnberg till, hon gjorde matchens enda mål och gav Örebro en viktig trepoängare. För Örebro som är i en ekonomisk kris var denna seger extra viktig.

Djurgården med sin andra raka seger - Kalmar med en till förlust
Djurgården - Kalmar 4-0
Kalmar har ynka 3 poäng i allsvenskan och kommer inte klara sig kvar. Det har varit tränare som avgått, spelare som är skadade och ekonomiska svårigheter som varit en anledning till detta. Djurgården hade också en tuff början på säsongen men har eter uppehållet två raka segrar. Djurgården med ny tränare och nyförvärv har hittat formen på nytt. Målskyttar var Tilde Lindwall x2, Alice Bergström och Lova Lundin.

Rubensson gjorde mål på straff - häckens måltorka över
Norrköping - Häcken 0-1
Häcken har haft tre matcher utan att göra mål. Men idag kunde Elin Rubensson frälsa Häcken och göra 1-0 på straff efter att Kafalji blivit fält i straffområdet. Häcken ligger nu tvåa i tabellen, på samma poäng som Hammarby men målskillnaden ger placeringarna. Norrköping hade det tufft mot topplaget häcken men hade lite chanser här och där.

Oavgjort - omstart för Rosengård nästa säsong
Växjö - Rosengård 1-1
Rosengård vann SM- guld förra säsongen men har haft det tufft i år. Det blev ingen omstart efter sommaruppehållet heller. Nu spelar men oavgjort mot Växjö som man annars skulle vunnit. Frågan är om Rosengård kommer komma tillbaka nästa år? Målskytt för Rosengård var Mai Kadowaki och i andra halvlek slog  Växjös Dessislava Dupuy till.

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-10-02 21:31:00