Carneil och Bångsbo till U21-landslaget
Johan Bångsbo är uttagen till U21 landslagets kommande samling.

Carneil och Bångsbo till U21-landslaget

Det är dags för en nystart för U21 landslaget. Då finns både Johan Bångsbo och Hussein Carneil med i truppen. De får dessutom sällskap av två tidigare blåvittspelare.

Säsongen är slut för IFK Göteborg och för de flesta spelarna väntar nu ett uppehåll. Det gäller dock inte för Johan Bångsbo och Hussein Carneil som är en del av det nya U21 landslaget. På schemat står två träningsmatcher mot Danmark (17 november) och Azerbajdzjan (20 november) där båda spelas i Turkiet. Truppen består av 26 spelare som tagits ut av assisterande U21-förbundskaptenen Andreas Pettersson och P20-förbundskaptenen Tomas Turesson. Tillgängliga för uttagning är spelare födda 2002 och senare. 

Johan Bångsbo ser ut att ha goda chanser till spel och kommer framför allt konkurrera med sin tidigare blåvita lagkamrat Jesper Tolinsson (nu i Belgien och Lommel SK) och Noah Eile från Malmö (utlånad till Mjällby denna säsong). Hussein Carneil ser däremot ut att få tuffare konkurrens av bland annat Mayckel Lahdo från AZ Alkmaar, Sebastian Nanasi (Malmö/Kalmar) Yasin Ayari (AIK) och Oscar Udddenäs (Häcken). Carneils mångsidighet gör dock att han kan spela både centralt och på en kant, vilket ökar chanserna till speltid.

Med i truppen finns även Darmstadts Oscar Vilhelmsson som bekant lämnade IFK Göteborg i somras vilket betyder att det finns fyra spelare med blåvitt koppling i truppen.

Efter att det tidigare U21 landslaget misslyckats med att kvalificera sig till mästerskapet nästa sommar siktar man nu istället mot nästkommande mästerskap 2025. Förhoppningsvis tar man sig dit med Johan Bångsbo, Hussein Carneil, Oscar Vilhelmsson och Jesper Tolinsson i startelvan.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2022-11-07 18:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg