Degerfors vilar på kvalplats

Närmast väntar matcher mot Värnamo och IFK Göteborg och där behöver vi plocka poäng för att inte bli akterseglade i bottenskiktet.

Allsvenskans 17:e omgång blev omgången när bottenlagen tog för sig ordentligt och där samtliga fyra sämst placerade lag vann sina matcher. Hallandsderbyt sticker särskilt ut där Varberg tog sin blott andra allsvenska seger, och vann mot Halmstad med 5-0. Anmärkningsvärt med tanke på att Varberg på sina sexton första matcher endast lyckas göra elva mål. 0,7 mål/match. AIK:s seger mot Sirius innebär att Degerfors nu parkeras på kvalplats när 18:e omgången ska spelas, den omgången klarade DIF av redan när Hammarby var på besök i slutet av maj.

Tre poäng mot BP senast var välkommet, och precis som i matchen på Grimsta senast kom avgörandet i slutet av matchen. Samtliga fyra mål mot BP gjordes sista kvarten och på Stora Valla fick Granath och Lindgren göra sina första allsvenska mål. Granath fick även plats i omgångens lag hos Discovery+ för sin insats i senaste matchen.

Närmast väntar matcher mot Värnamo och IFK Göteborg och där behöver vi plocka poäng för att inte bli akterseglade i bottenskiktet. Vi har en spännande avslutning av Allsvenskan att se fram mot.

Håkan Hansson 2023-08-03 14:18:14
Author

Fler artiklar om Degerfors