”Det är vi som ska spela kvar i Damallsvenskan”

”Det är vi som ska spela kvar i Damallsvenskan”

Klockan 14:00 avgörs vilka som spelar i Damallsvenskan 2023. Brommapojkarna eller Alingsås. Mållöst i första mötet ligger allt öppet inför returen som spelas på Grimsta IP under lördagen. – Vi måste visa att vi spelat på en högre nivå, berättade BPs Elsa Karlsson för podcasten FUT FEM tidigare i veckan.

Förra helgen spelades den första av två kvalmatcher mellan Alingsås och Brommapojkarna. Alingsås som efter flera bra säsongen i Elitettan knep tredjeplatsen med god marginal denna säsong. Mycket tack vare en bra defensiv samtidigt som målskyttet sladdat under stora delar av säsongen. Något som även märktes i den första kvalmatchen mot BP föregående helg. 

Brommapojkarna kopplade tidigt ett grepp om matchen och styrde bollinnehavet under stora delar av matchen. Man dominerade även i chansväg samtidigt som Alingsås hade svårt att etablera bollinnehav på offensiv planhalva. Med en boll i ribban var BP också närmast att spräcka nollan på bortaplan men fick nöja sig med en mållös tillställning. 

”Dom var mest nöjda”
I podcasten FUT FEM, tidigare i veckan, berättade Brommapojkarnas mittback Elsa Karlsson om känslorna efter första matchen.
– Jag tror att det märktes att det var dom var var mest nöjda med resultatet. Vi kom inte alls upp i den nivå vi ville.

Samtidigt är hon inte orolig för att laget ska kunna leverera den prestation som behövs hemma på Grimsta IP.
– Vi måste visa att vi spelat på en högre nivå och att det är skillnad mellan Allsvenskan och Elitettan. Det är vi som ska spela kvar i Damallsvenskan, avslutar Elsa.

Matchen spelas på Grimsta IP 14:00, matchen sänds på Viaplay.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-11-25 10:42:26
Author

Fler artiklar om Damallsvenskan

FUT FEM FANTASY – avsnitt 4