Det drar ihop sig i toppen - omgång 18

VM är över och damallsvenskan har tagit start igen. Som vi har längtat. Övergångar, nyförvärv, VM - hjältar och frågetecken dominerar nu ligan. Vi bjuds i omgången på krossar, oavgjorda toppmatcher och publikfester. Allt från omgång 18

Piteå tillbaka på vinnarspåret

Serie 4:an som har stor chans på Europa startade på allra bästa sätt, nämligen med vinst. En viktig vinst mot Rosengård. Ett Rosengård som hade en tuff start på allsvenskan. Förluster och sparkade tränare men sen gick det bättre. Men segersviten verkar inte ha följt med efter uppehållet. Positiv var dock att VM - spelaren, Caroline Seger spelade en hel halvlek.
Målskytt var Tuva Skoog som gjorde mål i den 66:e minuten.

Hammarbys stora supporter följe gav resultat
Bajen mötte Växjö på bortaplan. Utan Kyra Cooney - Cross och utan Maika Hamano, det efter vila med anledning av VM äventyren. Men idag fick vi veta att Hamano är tillbaka i Chelsea men mer besked om henne lär komma inom kort. Hammarby hade med stort bortafölje, vilket inte är helt ovanligt. Denna gång med en hel buss och fansen hördes, något som nyförvärvet Valotto sa efter matchen.  Växjö tappade stjärnan Evelyn Ijeh till México, ett tapp som märkes under matchen. Matchen slutade 0-3 och Hammarbys nyförvärv Smilla Valotto fick göra sitt första allsvenska mål. Mål gjorde även VM-spelarna Madelen Janogy och Simone Boye.

Tabellens två bästa lag möttes - utan mål
Serie tvåan Linköping tog emot ledade Häcken på hemmaplan. En match som slutade mållös och med delad poäng. En match som gör tabellen ännu mer tajt. Linköping som tappade sin lagkapten Olga Ahtinen till Tottenham under uppehållet, medan Häcken har en Elin Rubensson i storform.

Örebro klättrar i tabellen efter uddamålsseger
Maja Bodin blev hjälten för Örebro i matchen mot Norrköping. Hon kunde nämligen måla i den 35:e matchminuten. Norrköping tappar allt mer i tabellen efter sin succéstart. De ligger på en trygg 9onde plats och allsvensk kontrakt är snart säkrat. Örebro behöver däremot kämpa för att inte hamna på kvalplats en poäng ner.

Bottenmötet blev oavgjort
Ännu ett ångestmöte klart. Denna gången mellan Uppsala och BP. Två lag som behöver varje poäng man kan få i botten, men framförallt behöver man slå varandra. Lagen måste vinna kommande matcher framöver för att inte få en nagelbitare i slutet av serien.

Sent mål av Ivarsson räddade Kristianstad
Det kunde blivit en flopp. Fjolårets topplag Kristianstad kom till Stadion för att möta ett krisande Djurgården. Djurgårdens StinaLisa Johansson kunde göra matchens första mål i den 67:e minuten. Ett resultat som länge såg ut att hållas och många trodde att Djurgården skulle ta en viktig seger. Men då kom Therese Ivarsson i farten, i den 94:e minuten kunde hon göra mål. Ett mål som blev räddande för Kristianstad.

Omgångens stora kross
Vittsjö åkte till Kalmar för att möta bottenlaget IFK Kalmar. Det blev hela 6-0 till gästerna Vittsjö.  6 mål och 6 olika målskyttar och Vittsjö visar storform inför framtiden. Kalmar har redan packat väskan för elitettan 2024.

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-09-05 10:06:00