Hümmet en av de bästa på planen när Elfsborg förlorade

Tung förlust för Elfsborg på bortaplan mot Örebro SK.

Elfsborg gästade Behrn Arena och Örebro SK under söndagskvällen. Deniz Hümmet startade för ÖSK mot klubben som äger han. Redan efter två minuter fick Elfsborg straff när Rasmus Alm blev nerdragen av Albin Granlund i straffområdet. Per Frick sköt säkert in straffen i mål. Hans måltorka nu är äntligen över. I 11:e minuten sköt Rasmus Alm ett skott som gick tätt över ribban. En minut senare fick Frederik Holst gult kort när han rev ner Jake Larsson precis utanför straffområdet. Nordin Gerzic sköt frisparken precis utanför mål. Jacob Ondrejka drog ner Deniz Hümmet i straffområdet och ÖSK fick straff. Nahir Besara tog straffen och sköt in 1-1. Redan efter 19 minuter gick Jake Larsson som hade ont ut och Rasmus Karjalainen kom in. En minut senare gjorde han 2-1 till ÖSK kom i minut 20. Deniz Hümmet slog in ett inlägg till Karjalainen som nickade bollen in i mål. Albin Granlund blev varnad efter en närkamp med Joseph Okumu i minut 24. Johan Larsson bombade bollen utanför mål efter en frispark tre minuter senare. I den 29:e minuten sköt Simon Olsson bollen högt över mål. Efter en halvtimmes spel bombade Per Frick bollen hårt i ribban. Otroligt nära mål. I den 38:e minuten nickade Per Frick bollen utanför mål. 2-2 kom i den 29:e minuten. Simon Strand slog in ett inlägg. Per Frick vann duellen med Oscar Jansson och passade bollen till Rasmus Alm som kom helt fri och enkelt sköt in bollen i mål. I minut 43 sköt Frederik Holst bollen över mål. Gult kort till Andreas Skovgaard Larsen i sista minuten i första halvlek.

David Seger sköt bollen ifrån distans och utanför mål i minut 52. Tre minuter senare var Simon Olsson inne i straffområdet och sköt rakt på Oscar Jansson. Ytterligare tre minuter senare sköt Jacob Ondrejka bollen strax utanför. I minut 62 sköt Simon Olsson på mål, men Oscar Jansson plockade bollen. Två minuter senare avslutade Deniz Hümmet bollen strax över mål. I minut 67 drog Johan Mårtensson bollen högt över ribban. Frederik Holst snodde åt sig bollen i minut 78 och drog bollen över ribban. Simon Olsson blev varnad i minut 81 och är därmed borta nästa match mot Kalmar FF. I minut 33 minuter senare sköt Deniz Hümmet bollen på mål, men Tim Rönning räddade bollen. 3-2 kom i samma minut. Nahir Besara slog in ett lågt inlägg till Rasmus Karjalainen som stod rätt och sköt in bollen. I minut 86 gjorde Elfsborg ett trippelbyte. Rasmus Alm, Simon Strand och Frederik Holst gick ut. Jeppe Okkels, Rami Kaib och Simon Strand kom in. På en frispark från Johan Larsson strax efter nickade Joseph Okumu bollen strax över mål. I minut 88 gjorde Örebro SK ett dubbelbyte. Benjamin Hjertstrand och Hussein Ali gick in. Kevin Wright och David Seger gick ut. Nahir Besara avslutade utanför i 91:a minuten. En minut senare gick tvåmålsskytten ut och in kom Erik Björndahl. Elfsborg kunde inte kvittera och ÖSK vann med 3-2.

Örebro SK:s laguppställning:
Oscar Jansson – Albin Granlund, Michael Almebäck, Andreas Skovgaard Larsen, Kevin Wright (Benjamin Hjertstrand, 88) – David Seger (Hussein Ali, 88), Johan Mårtensson, Nordin Gerzic, Jake Larsson (Rasmus Karjalainen, 19) (Erik Björndahl, 92) – Nahir Besara, Deniz Hümmet.