Ett dåraktigt tips

Ett dåraktigt tips

Karl Hoffner är tillbaka men inte med en krönika utan ett tips om hur säsongen kommer sluta! Notera dock att denna skrevs innan premiären.

Det är nästan så att det har blivit en modern klassiker att säga "att tippa Superettan är det svåraste som finns".
Att det är omöjligt att veta hur tabellen ska sluta. I Allsvenskan finns det ett tydligt toppskikt och en tydlig botten.
Men i Superettan kan vilket lag som helst vinna och vilket lag som helst åka ur.
Se bara på Västerås som hankade sig kvar i botten för att sedan gå upp i Allsvenskan. 
Många säger att det bara är dårar som vågar sig på att tippa Superettan.
Så jag väljer på ett modigt, eller dumdristigt beroende på hur man ser det, sätt att ansluta till den skaran som gör ett försök att tippa Superettan. 
Jag gillar att hitta skrällar och som ni ser i min tabell har jag placerat Örgryte på plats nummer två trots att de var oerhört formsvaga och nära att åka ur ifjol. 
Värt att tillägga att jag är en glad amatör som inte har hundra procent koll på alla lag i Superettan så jag har med stor sannolikhet tippat väldigt galet. 

Skriv gärna en kommentar med era tips här nedan!

1. Öster 
Klubben tippas av de flesta som vinnare och det gör jag med. De har en bra trupp, har kryddat med flera bra nyförvärv som t.ex. David Seger och de har visat att de hör hemma i toppen i och med sin fjärdeplats förra säsongen. 
 
2. Örgryte 
Nu kommer de flesta tro att jag är helt galen. Örgryte hamnade på fjortonde plats ifjol och spelet gjorde ingen glad. Ändå tycker jag att truppen ser fin ut på pappret och de har fått in fin rutin i Mikael Dyrestam och Tobias Sana. Jag tror kaoset från förra säsongen har lagt sig och att de i år får ordning på saker och ting både på och utanför planen. 
 
3. Utsikten 
Var med i toppen förra säsongen och bör vara det i år igen. Tycker de har fått in bra spelare i form av Moenza, Book, Lima och Trpcevski. 
 
4. Degerfors 
Tar emot att sätta Degerfors högre än ÖSK men ser man på truppen så ser de starka ut. De har även fått in intressanta tränare och jag tror tyvärr de kommer vara med och utmana i toppen. 
 
5. Landskrona 
En väldigt fin trupp med mycket talang och har tidigare visat upp ett fint spel. Inte tappat så många spelare och de har lyckats låna in David Edvardsson från Malmö en säsong till. Tycker han ser mer och mer redo ut för Allsvenskan. 
 
6. Sandviken 
Ett spännande lag som har en bra spelidé och trots en del orutin ändå kan överraska positivt. Ska bli spännande att se vad blott 36 åriga tränaren Eldar Abdulic kan göra med truppen. 
 
7. Örebro SK 
En blandning av rutin och ungdomlig entusiasm kan bära långt men jag tror inte det bär hela vägen. Förhoppningsvis får vi se ett stabilt och jämnt ÖSK i år. Mycket ansvar vilar på Kalle Holmbergs axlar. 
 
8. Varberg 
Många tippar Varberg som favoriter till uppflyttning. Jag är osäker. Tycker inte de ser så bra ut som folk säger. Det är svårt att gå upp direkt efter man åkt ur. 
 
9. Skövde AIK 
Extremt svårbedömt lag. På förhand ligger en bottenstrid nära men jag tror de kan gneta sig till tillräckligt med poäng för att hamna i mitten av tabellen. 
 
10. Gefle 
Borde vara ett bottenlag och blir förmodligen det. Men de har en del fina spelare som t.ex. Adrian Edqvist, Jacob Hjelte och min favorit Samul Adrian. Tror de kommer klara sig kvar ganska enkelt. 
 
11. Trelleborg 
När jag går igenom deras trupp har de en del riktigt bra spelare, framför allt i backlinjen. Kommer ta tillräckligt med poäng för att inte bli inblandade i den absoluta bottenstriden. 
 
12. Helsingborg 
Är inte ett dugg imponerad av årets trupp. Var sugen på att sätta dom på nedflyttningsplats. Men Helsingborg är Helsingborg och de brukar lyckas hålla sig kvar så mitt tips blir att de gör det även i år. 
 
13. GIF Sundsvall 
En del bra spelare med Pontus Engblom i spetsen men ändå inte en tillräckligt bra trupp. Blir bottenstrid men tror de klarar sig med nöd och näppe kvar. 
 
14. Östersund 
Ser egentligen inget som talar för att de ska hålla sig kvar. Men Magnus Powell är en intressant tränare som nog kan få laget att ta sig till en fjortonde plats. 
 
15. IK Brage 
En riktigt svag trupp. Finns inget som talar för något annat än att de åker ur. 
 
16. Oddevold 
På pappret seriens sämsta lag. Krävs ett mirakel för att de inte ska åka ur. 

Karl Hoffner2024-04-09 20:53:00

Fler artiklar om Örebro