Bravida Arena, 2022-07-03 17:30

Häcken - Elfsborg
1 - 1

Fem punkter efter 1-1 mot Elfsborg

Fem punkter efter 1-1 mot Elfsborg

Här kommer fem punkter från dagens oavgjorda och orättvisa resultat i matchen mot Elfsborg.

Häckens bästa fotboll i modern tid?
På förhand kändes matchen mot Elfsborg som att det skulle bli en jämn tillställning med många målchanser åt bägge håll. Men Elfsborg hade egentligen inget att sätta emot i dagens match. Häcken spelade ett varierat passningsspel i ett frenetiskt tempo, särskilt i första halvlek. Elfsborg vann knappt några andrabollar och det såg ut som att Häcken spelade med en man mer trots att så inte var fallet. Jag kan inte minnas att jag har sett Häcken spela så här bra fotboll så länge jag kan minnas. Då menar jag inte dagens match specifikt utan spelet över den allsvenska säsongen hittills. Elfsborg ska vara nöjda med det oavgjorda resultatet med tanke på hur utspelade de stundtals blev.

Totland ordinarie?
Tomas Totland börjar bli den spelaren vi hoppades att han redan var när han värvades dyrt från Tromsö. Totland följde med i anfall efter anfall, spelade konstruktivt och bjöd på en och annan läcker dribbling. Jag tror och hoppas att Totland har spelat till sig en plats i startelvan.
 
Gentlemannen Hovland?
Jag kan ha fel men känner ändå att det kan vara värt att skjuta från höften och presentera en teori om Even Hovlands agerande vid Häckens kvitteringsmål. I kalabaliken i Elfsborgs straffområde hade Hovland möjlighet att i ett bra läge skjuta med vänster fot. Han valde att inte skjuta vilket resulterade i att Jeremejeff då istället kunde skjuta upp bollen i nättaket. Kan det vara så att Hovland såg Jeremejeff i ögonvrån (eller om Jeremejeff ropade) och valde att inte göra mål själv så att Allsvenskans skyttekung skulle få göra målet eftersom det är bättre både för Jeremejeff och för klubben? Tanken är lika långsökt som kittlande.

Två dåliga inhopp
Förutom resultatet fanns det inte mycket att klaga på i matchen mot Elfsborg. Men i minuskolumnen hamnade två inbytta spelare: Ibrahim Sadiq och Lars Olden Larsen. Ibrahim Sadiq var helt ur fas och verkade inte ha koll hur Häcken spelar. Det såg ut som att han enbart spelade för sig själv och sin egen skull och inte för lagets bästa. Han valde mestadels det sämsta alternativet vilket i denna match för honom var att utan fart utmana Elfsborgs ytterback för att gång på gång bli av med bollen. Lars Olden Larsen blev inbytt i 89:e minuten och orkade inte ta jobbet hem i 95:e minuten när Elfsborg kontrade. Det som en enskild händelse räcker för mig för att inte vilja se honom spela förrän han har bättre kondition, pannben och hjärta. Det är dessutom ett hån mot många lagkamrater (bland annat Gustav, Leo, Lund, Totland, Uddenäs) som med blodsmak i munnen tar jobbet hem gång på gång match efter match.

Publiken
5476 personer såg dagens match på plats på Bravida Arena. Det var visserligen en del Elfsborgsfans på plats men det är ändå en bra publiksiffra. Det händer mycket på publikfronten och jag tror att kombinationen fin och vinnande fotboll gör att många som vanligtvis inte går på match testar att gå på match nu. Häcken har i Allsvenskan 2022 ett publiksnitt på 4408 personer per match vilket är lite som resultaten i de två senaste matcherna: det kunde ha varit bättre men är ändå ok. Jag tror och hoppas att vi kommer att få se högre publiksnitt framöver.

Sven Nöjd2022-07-03 23:03:38
Author

Fler artiklar om Häcken