Hammarby förlänger med Markus Karlsson

Hammarby förlänger med Markus Karlsson

Ytterbacken har skrivit på ett nytt kontrakt – Hammarby trogen till 2027.

Redan vid 5 år ålder startade Markus Karlsson sin karriär inom Hammarby. Sedan dess har resan bara fortsatt genom de olika akademilagen i Hammarbys organisation. Debuten i A-laget kom så sent som i slutet av maj, där Markus satte avtryck med att trycka upp ett av målen i krysset borta mot Degerfors

Sedan dess har 19 åringen varit gjuten i Hammarbys startelva och gjort högerbacksplatsen till sin. 

– Det känns otroligt stort att få möjligheten till att förlänga med Bajen. Jag känner att jag utvecklas som spelare och person för varje dag som går. Hammarby är en perfekt miljö för mig och jag njuter verkligen när jag tar på mig den grönvita tröjan. Jag ser fram emot att dela min framtid med Bajen och uppnå framgångar på planen, säger Markus Karlsson till Hammarbys officiella hemsida.

Otoligt viktigt
Hammarbys transferfönster har hittills varit lika dött som europaresan numera är. Förvisso värvade vi Marc Llinares, en spanjor som kommer spela ytterback men med tanke på den sneaste spanjoren vi hade i laget får hyllningarna vänta. 

Att man nu lyckas förlänga med en spelare som visat en otroligt hög nivå sedan han fick chansen är viktigt. I ett ungt satsande Hammarby signalerar detta fortsatt förtroende för de egna spelarna och sänder signaler nedåt i leden. ”Om Markus lyckas, varför skulle inte jag kunna?”. Ska vi sedan kunna få rimligt betalt för våra talangfulla spelare är långa kontrakt en viktig faktor. 

Nu gäller det att Hammarby lyckas förlänga med även Erabi och Demirol. Kontinuitet blir viktigt om laget ska fortsätta ta steg. Vi ör på god väg redan och får Markus och company fortsätta lira ihop kan nästa säsong bli riktigt rolig.

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-08-10 20:40:42
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona