IFK Göteborg vidare i cupen

Torns IF avfärdades relativt enkelt när Eman Markovic fick stå för sina första mål i den blåvita dressen.

IFK Göteborg kom att ställa upp med ett urstarkt lag med liten rotation när Torns IF i Stångby, strax utanför Lund, välkomnade Göteborgskamraterna i playoff till Svenska Cupen.

Pontus Dahlberg fick chansen att vakta målet för första gången sedan återkomsten, Mattias Bjärsmyr spelade istället för Calle Johansson och Sebastian Eriksson gick in i elvan istället för Marcus Berg. Annars var laget likt det som spelade mot IK Sirius i Allsvenskan för tre dagar sedan.

Solsken, rekordpublik och en fin gräsmatta var förutsättningarna som väntade division 1-laget Torns IF och IFK Göteborg. Första tjugo minuterna var ganska böljande och hemmalaget var långt ifrån ofarliga. Vid ett offensivt inkast flyttade man naivt upp laget och när Dahlberg lyckades få vantarna om bollen skapades ett blixtsnabbt omställningsläge som Eman Markovic tog till vara på och distinkt kunde avsluta med en balja i de bortre nätmaskorna. 1–0 till Kamraterna och det var norrmannens första mål för Blåvitt i sin fjärde match.

Resterande delen av den första halvleken spelades av, men med ett IFK som kunde diktera bolltempot och ha en större kontroll på matchbilden.

Andra halvlek började händelserikt när Gustaf Norlin direkt vid avspark satte hög press på Torns högerinnerback Kevin Robért och vann boll, fick friläge och kapades av målvakten i hemmalaget. Straff utdömt korrekt, nio sekunder in i halvleken. Emil Salomonsson tog hand om straffen och i rent 2015-manér placerade han den pricksäkert i högra målgaveln. 2–0 Blåvitt.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka, Torns IF friskt påhejade av hemmaåskådarna som med hjälp av bortaklacken kom upp i den fina publiksiffran 1 800.

I den 72a minuten frispelar Norlin Markovic och norrmannen sätter in slutresultatet 3–0.

IFK Göteborg är nu vidare till det Svenska Cupen-gruppspel som inleder tävlingssäsongen 2023.

I like it, I like it, I like it, here we go, Morran har tippat 3-0.

Torns IF IFK Göteborg 0–3 (0–1)
0–1 E. Markovic (24'), 0–2 E. Salomonsson (47'), 0–3 E. Markovic (72')

Nattens låt: Rockin' All Over the World av Status Quo på John Fogerty (1975)
Nattens dryck: Champagne