Bravida Arena, 2023-08-13 17:30

Häcken - Varbergs BoIS

Inför: BK Häcken - Varbergs BoIS

Inför: BK Häcken - Varbergs BoIS

Dags för Allsvenskan igen! Efter två veckor utan allsvenskt spel möter Häcken under söndagen tabelljumbon Varbergs BoIS. Nedan finner ni förutsättningarna inför matchen!

Vila till varje pris

Morgondagens match mot Varberg känns som en parentes i sammanhanget. Fokuset i veckorna ligger utan någon som helst tvekan att ta sig till Europa-gruppspel, och en match mot Allsvenskans tabelljumbo är en sån som man kan ha svårigheter att motivera sig inför. För min del är det viktigt att Högmo väljer att ställa över ett gäng nyckelspelare. Samuel G, Rygaard, Lund, alla förtjänar en helgs vila inför torsdagens hemmamatch mot Zalgiris. Det kanske inte finns fog för att byta ut 11 av 11 spelare, men det skulle kännas så fruktansvärt onödigt ifall en bärande spelare skulle gå sönder i en match som denna. Truppen är bevisligen mycket bred för tillfället, och Varberg är ett svagt motstånd, så att ge ett gäng hungriga ersättare en chans lär inte skada någon. Det ska även nämnas att Ibrahim Sadiq är otillgänglig på grund av avstängningen han drog på sig i den senaste allsvenska matchen mot Elfsborg.

Debutanter på gång?

Vi fick se vår serbiske frälsare Srdjan Hristic göra debut i den gulsvarta dressen under torsdagen. Hans insats var något utöver det vanliga, och han låg bakom allt när Häcken segrade i Litauen. Min känsla är att vi kan få se mer debutanter under söndagen. Den 18-årige anfallaren John Paul Dembe, som tidigare i somras plockades in på lån, var med i truppen till Litauen men fick inte spela. Det nya lånet Ishaq Abdulrazak var inte med i truppen till Zalgiris-matchen, men i morgon finns han med i truppen för den första gången. Jag skulle inte bli förvånad ifall en spelare som Abdulrazak skulle kliva direkt in i startelvan med tanke på att han redan har allsvensk erfarenhet med IFK Norrköping. Det känns inte heller helt osannolikt för John Paul Dembe att få göra ett inhopp mot ett motstånd som Varberg. Det är bara att hoppas att deras avtryck blir lika stort som den tidigare nämnde serben.

En match som skall städas av

Det finns inte mycket som talar för Varberg under söndagen. Deras två största hopp är underskattning och att Häckens allt fokus ska vara riktat mot torsdagens Europa-batalj. Efter deras chockartade 5-0-vinst borta mot Halmstad blev de i måndags tillbakatagna ner på jorden när Mjällby kom till Varberg Energi Arena, eller Påskbergsvallen som vi egentligen känner den som, och vann med 3-0. Dessutom spelas matchen på konstgräs, ett underlag där Varberg inte har tagit ett enda poäng under den här säsongen. Givetvis ska man inte underskatta sina motståndare, men i det här fallet känns det som att matchen bara ska städas av. Allt annat skulle vara ett stort underkänt till varje Häcken-spelare.

Supportrarna hinner man inte återhämta sig heller

Ur ett supporterperspektiv börjar det bli svårt att hänga med på grund av det tuffa matchandet. Efter ett par dagar i Litauen var jag åter i Sverige så sent som på lördagen, och inte hinner jag slappna av alls mycket innan det är dags för match igen. Jag gissar väl att det är såhär det känns att vara en anhängare till en framgångsrik klubb.

Truppen
Abrahamsson, Brattberg, Totland, Sandberg, Tebo, Hammar, Hovland, Lund, Ishaq, Sa.Gustafson, Rygaard, Dahbo, Brusberg, Amane, Sana, Layouni, Sonko, Dembe, Hrstic, Youssef

Potentiell startelva (4-3-3):
Abrahamsson; Totland, Hovland, Tebo, Lund; Ishaq, Sa.Gustafson, Dahbo; Sonko, Hrstic, Layouni

Senaste fem matcherna lagen emellan:
2023: Varberg – BK Häcken 0-2, Allsvenskan
2022: Varberg – BK Häcken 1-1, Allsvenskan
2022: Häcken – Varberg 3-1, Allsvenskan
2021: Varberg – Häcken 1-1, Allsvenskan
2021: Häcken – Varberg 3-1, Allsvenskan
 

Melvin Malmberg2023-08-12 22:42:00
Author

Fler artiklar om Häcken