Påskbergsvallen, 2024-06-23 17:00

Varbergs BoIS - Gefle

Inför Gefle: road to salvation
El Diego upp på topp?

Inför Gefle: road to salvation

Dags att lyfta från den absoluta botten!


Tobias Linderoth är avstängd efter tre gula kort och förpassad till läktaren under dagens hemmamatch mot Gefle IF skriver HN. I hans utevaro blir det 32-årige assisterande tränare Victor Salvéns uppgift att frälsa Varbergs BoIS

Det blir dock utan hjälp av Azeez Temitope Yusuf som av oklar anledning saknas. Är det skadeproblemen som återigen spökar? Det känns ju så där i så fall. Yusuf skulle verkligen behöva komma igång och få lite kontinuitet i sitt spel och målskytte. Speciellt när Aulon Bitiqi hittills inte har hållit måttet. 

På tal om årets avfallsproblematik kan också konstateras att den till VPS Vaasa flyttade Mads Borchers på 13 matcher stått för 8 mål och 2 assist i finska ligan. Visst, den ligan är klart sämre rankad än allsvenskan men som högstaliga håller den högst troligt högre klass än superettan. Det är ganska märkligt ändå att den sportsliga ledningen visat upp så pass lite tålamod även efter Joakim Perssons utträde och faktiskt - viss avsaknad av fingertoppskänsla?

På tal om Persson så är i varje fall Oliver Alfonsi tillbaka, ett välkommet tillskott i offensiven! Alfonsi är en spelare som ändå gjort vissa avtryck på allsvensk nivå men som samtidigt är lite svårbedömd. Håller han högre klass eller var det mer en spelare som gjordes bra av pappa Joakims under några år välfungerande lagbygge? Jag tror att superettan kan vara en bra värdemätare på det, för i så fall borde Alfonsi kunna briljera på denna nivå. 

Robin Tranberg avstängd. Joakim Lindner och Isak Vidjeskog fortsatt skadade. Det innebär att tre spelare i 18-mannatruppen är “juniorer”. Tidigare har det konstaterats bakslag för Anton Liljenbäck och Gideon Mensah i deras rehab. Maxime Sainte rehabbar i sin tur någon mystisk skada uppe i Stockholm. Med halva serien snart spelad präglas Varbergs BoIS säsong fortsatt av skadeturbulens. Här måste sättas frågetecken för träningsupplägg/det fysiska teamet. Eller är allting bara en slump under så pass lång tid?

Motståndarna Gefle har plockat 11 av sina 13 poäng hemma på konstgräset på Gavlevallen. Det förstärker bara känslan av att idag måste bara 3 poäng in för att fortsätta de senaste matchernas poängsvit och på allvar börja lyfta Varbergs BoIS från den absoluta botten.  För som Igor Krulj brukar säga i Fotbollsstudion, att ju längre tiden går med mindre bra resultat desto större blir pressen att börja rada upp de där trepoängarna.

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-06-23 09:25:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS