Tele2 Arena, 2023-07-30 15:00

Hammarby - IFK Norrköping

Inför IFK Norrköping
Besvikna Bajare efter vårens torsk borta mot Peking.

Inför IFK Norrköping

Mitt i allt Europafokus ska det även spelas allsvenska matcher. Idag står det oförutsägbara Peking för motståndet, och Bajen har absolut torskat mot sämre gäng i år. Det råder samtidigt en viss osäkerhet kring hur Cifuentes kommer att ställa upp laget, då man får anta att hemmamatchen mot Twente på torsdag är prioritet nummer 1. Nedan ger vi er förutsättningarna inför dagens batalj.

IFK Norrköping 

Peking har blandat och gett hittills men med drygt halva Allsvenskan spelad står man ändå på 25 poäng och en femteplats. Detta trots svajiga hemmaförluster mot lag som Halmstad och BP. Formen är det dock inget fel på, de senaste två matcherna har lett till seger, mot Degerfors (H) samt Mjällby (B). Laget tränas av danske Glen Riddersholm som efter en knackig start nu verkar ha fått igång bygget bättre. Norrköping spelar en fin fotboll med många starka individuella spelare, främst framåt. Den interna skytteligan leder den för dagen avstängde Christoffer Nyman med fem mål, på delad plats med Arnor Sigurdsson, som inte längre är i klubben. 

I Nymans frånvaro blir det förmodligen den forna Bajenspelaren Maic Sema som får ta hans plats som striker, Sema som gjorde sitt första mål för säsongen förra veckan mot Degerfors. I övrigt har Peking långtidsskador på Christopher Telo samt Isak Ssewankambo

Några spelare att ha extra koll på i Peking är den tekniske yttern Victor lind, deras bollskickliga mittmitt Jacob Ortmark, Samt de offensiva ytterbackarna Baggesen och Eid. 

Hammarby IF 

De grönvita har inte imponerat på många denna säsongen, och står i nuläget på 22 poäng, vilket räcker till en niondeplats. Då ska det också sägas att formen inte alls var särskilt dålig innan matchen mot BP, som man kom till med tre segrar på de fyra senaste. Matchen mot BP var dock ett nytt lågvattenmärke sett till uddlöshet och oförmåga att genomföra en vändning. Intressant är också att det jag var mest kritisk mot den matchen var Martis matchcoachning, vilket jag senare mot Twente var mäkta imponerad av. Det svänger om Bajen. Den interna skytteligan delas fortfarande av Besara och Djukanovic, med fyra mål vardera. Den formstarke Erabi står på tre mål. 

Skadelistan är som vanligt relativt späckad där Collander, Fjoluson samt Trawally kör rehab. Boudah kör även han rehab efter en tidigare operation. Nyförvärvet Marc Llinares tränar för fullt men är inte riktigt redo för match ännu. Mysteriet Tesfaldet Tekie är inte med i truppen, då det rapporteras om sjukdom. Men han tränade med resterande av de som inte spelade 90 mot Twente så sent som igår. 

Förväntningar 

Likt exempelvis Kalmar brukar Peking vara ett lag som Hammarby har mycket stora problem mot på bortaplan, men är relativt starka mot hemma. Bajen har vunnit lagens tre senaste möten på Nya Söderstadion (1 i cupen), och har dessutom mäktat med 8 mål framåt på dessa tre matcher. När Peking dessutom saknar sin klart bästa spelare är det ett drömläge att möta dem hemma kan man tycka. Samtidigt behöver Marti väga detta guldläge mot hur många minuter han ska ge vissa spelare för att skapa så bra förutsättningar som möjligt inför Twentematchen. För min del får vi gärna vila alla som lirade 90 i torsdags. Oavsett är det svårt att sia om vad det blir för matchbild, men som varje match denna säsongen är dagens fight självklart oerhört viktig. 


Forza Bajen! Krossa Peking! 

Viktor Kjellander2023-07-30 12:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona