Borlänge Energi Arena, 2023-08-27 13:00

Brage - Utsiktens BK

Inför: IK Brage

Inför: IK Brage

[Matchdag 20] Superettan går in på den sista tredjedelen och under söndagen avslutar Utsikten en matchtät vecka i Dalarna med match mot IK Brage.

Så sent som i onsdags avancerade båda lagen vidare till Svenska Cupens gruppspel. Brage behövde förlängning och straffar för att besegra FC Stockholm medan Utsikten hade något enklare att ta sig förbi Dalstorps IF (2 - 0).

Utsiktens form i Superettan är god och senast vann laget över Västerås SK (4 – 0) vilket var tredje raka segern. Bosko Orovic har inga avstängningar att ta hänsyn till men räknar med att få tillbaka ett par spelare nu som inte spelade för en vecka sedan.

Alexander Faltsetas är med på bussen som lämnade Göteborg i morse. Han spelade senast borta mot Jönköping och har stått över de två senaste omgångarna i Superettan. I truppen finns också Paulo Marcelo som gjorde comeback – och mål - i den mörkblå tröjan i onsdagens cupmatch.

På skadelistan finns fortsatt Karl Bohm, Allan Mohideen, Alai Ghasem och Melker Österberg.

IK Brage har en resultatmässigt tung månad bakom sig men kanske kan veckans cupsavancemang stärka laget efter tre raka nederlag mot Landskrona, GAIS och Gefle. Klart är att coach Kleber Saarenpää alltid sätter ut ett framåtlutat och offensivt spelande lag så det är ett mycket intressant möte som väntar.

Mittbacken Pontus Rödin saknas hos hemmalaget. Han är avstängd efter tre gula kort!

# # #

Vårens möte i Göteborg vann Utsikten med 4 – 1 efter att Lucas Hedlund, Albin Skoglund, Fredrik Martinsson och Emir Bosnic gjort målen. Motsvarande möte i Borlänge förra hösten vann också Utsikten efter att Jesper Brandt avgjort sent.

MW2023-08-26 18:29:02
Author

Fler artiklar om Utsiktens BK