Inför säsongens första bortamatch

Inför säsongens första bortamatch

IFK Göteborg har en färsk trepoängare från premiären i ryggen och laddar redan nu om för säsongens andra match. Motståndet är fjolårets uppstickare, och den framtida cupfinal-motståndaren, Örebro SK.

IFK Göteborg

Blåvitt lyckades efter mycket om och men få hål på Åtvidaberg i premiären på Gamla Ullevi. Gästerna försvarade lågt och gjorde det svårt för IFK att spela som de helst spelar.

Säsongens andra motståndare, Örebro, är dock inte ett lag man nämner när man pratar om lågt försvarande lag, speciellt inte hemma på Behrn Arena. Många fina ytor att springa på för danskarna kan nästan utlovas och matchbilden kan nog, på förhand, passa Blåvitt bra.

I sjukstugan finner vi Adam Johansson (nyopererad), Patrick Dyrestam (sjuk) och Mikael Boman. Anfallaren skadade höftböjarmuskeln i måndags och vilas mot Örebro. Karl Bohm ersätter.
Vi hoppas och tror inte det ska vara så allvarligt, säger Jörgen Lennartsson till ifkgoteborg.se.

Veckans träningar pekar på att samma gäng får chansen idag. Ett frågetecken är dock Sebastian Eriksson som i veckan gått ut i media och 'klagat' på konstgräs, något som Lennartsson tar med ro.
– Det kan bli aktuellt i sommar när vi spelar matcher i Europa samtidigt men nu är det för tidigt för det. Vi har inga sådana rotationstankar såhär tidigt på säsongen i alla fall, säger tränaren till fotbollskanalen.

Möjlig startelva:

                       Alvbåge
Salomonsson Bjärsmyr Rogne Aleesami
   Ankersen Svensson Eriksson Rieks
                  Vibe Engvall


Örebro SK

ÖSK imponerade under försäsongen och tog sig hela vägen till final i Svenska Cupen. Allsvenskan inleddes, nästan, på samma fina sätt när man knep en poäng borta i Norrköping. Nu laddar Örebro för hemmapremiär mot de mesta mästarna och klubben uppmanar folk till att köpa förköp då det kommer vara hårt tryck på biljettkassorna.

I truppen hittar vi två välbekanta ansikten. Den ena är Nordin Gerzic och den andra är Logi Valgardsson. 

Senaste startelva:

                  Jansson
Björnquist Sigurbjörnsson Moberg Logi
  Yasin Åhman Gerzic Gustavsson
               Pode Holmberg


Blåvitt slipper alltså Örebros skyttekung Crespo Kamara, som förväntas bli borta i upp till åtta veckor med en skada.

Övrigt

Matchen sänds på C More kl 19:00.
 

Rasmus Forsströmrasmusifk2015-04-08 01:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg