Jimmy Thelin nominerad

Jimmy Thelin nominerad

Månadens Tränare ska utses.

Jimmy Thelin utmanar om titeln Månadens Tränare. Elfsborgs utlånade försvarare Gustaf Lagerbielke utmanar som Månadens Spelare.

Nomineringar Månadens Spelare:
Mikkel Rygaard (BK Häcken).
Kommentar:

En av många som levererade viktiga mål och assist för Häcken under slutspurten fram till klubbens första SM-guld. Totalt blev det tre mål och två assist på sex matcher i oktober, inklusive två mål och en assist i guldmatchen mot IFK Göteborg.

Samuel Gustafsson (BK Häcken).
Kommentar:

Har med ett tekniskt lugn och mental trygghet styrt Häckens uppbyggnadsspel längst ned i ett tremannamittfält under hela säsongen. I oktober har den fina formen fortsatt samtidigt som säsongens första mål kom i 2–1-segern mot Malmö FF.

Gustaf Lagerbielke (Degerfors IF).
Kommentar:

Fick ingen given startplats i Elfsborg under första halvan av säsongen men har varit desto viktigare på lån i Degerfors. Den reslige mittbacken har tackat för förtroendet med två mål i oktober samtidigt som han hjälpt laget till tre hållna nollor.

Nomineringar Månadens Tränare:
Jimmy Thelin (IF Elfsborg).
Kommentar:

Efter en knackig första halva av säsongen har Elfsborg varit ett av seriens bästa lag. Fyra segrar, ett kryss och en uddamålsförlust blev facit i oktober, och bland de fyra vinsterna kom två mot Västgötarivalen IFK Göteborg och toppjagande Hammarby.

Per Mathias Högmo (BK Häcken).
Kommentar:

Oktober inleddes med ett kryss borta mot Varbergs BoIS. Sedan följde ett skräckinjagande spelschema med matcher mot bland annat topplagen Djurgården, AIK, Malmö FF och ett derby mot IFK Göteborg. Häcken vann rubbet och säkrade första SM-guldet med Högmos "Häcken-fotboll".

Andreas Holmberg & Tobias Solberg (Degerfors IF).
Kommentar:

3–0 mot Djurgården. 3–1 mot IFK Göteborg. 2–1-segern borta mot Helsingborgs IF dömde HIF till nedflyttning. Degerfors har sex raka matcher utan förlust i oktober – tio totalt – och har gått från nedflyttningskandidater till att sitta på säker mark inför sista omgången.

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2022-11-02 16:18:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg