Boisabagen: Kan Mjällby så kan vi?
En annan form av potential för Varbergs BoIS är när André Boman förhoppningsvis säljs vidare från Elfsborg.

Boisabagen: Kan Mjällby så kan vi?

Om ett növändigt (?) steg i Varbergs BoIS utveckling.

Mjällby AIF fick enligt uppgift 10-15 miljoner kronor när man sålde 19-årige Noah Persson till schweiziska Young Boys. För André Boman ska Varbergs BoIS ha fått ca 3-4 miljoner av IF Elfsborg. Båda spelarna är försvarsspelare och var uttagna på landslagets januariturné nyligen. I ekvationen ska också läggas in att Persson är två år yngre vilket kan antas ha påverkat övergångssummans storlek.
 
I podcasten Birro möter talar Sirius sportchef Ola Andersson om balansgången mellan att värva framtida potential och mer rutinerade spelare med syfte att säkra sin allsvenska status. Och i Fans Corner lägger Alexander Axén ut texten om just Mjällbys försäljning av Noah Persson och pekar på vikten av tabellplacering och vilken fotboll laget spelar som viktiga faktorer för både intresse och försäljningsvärde. 

Så Varbergs BoIS utmaning framöver blir väl att fortsätta trenden med minst en större försäljning per säsong samtidigt som man kan förbättra laget och klättra i tabellplacering och hierarki. Men som det ser ut nu så verkar klubben fortfarande gå "all in" för potential med en spelaromsättning på minst 10 gubbar in och lika många ut varje säsong. 

Men om Mjällby AIF kan, då borde väl även Varbergs BoIS kunna? 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-02-14 07:16:05
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS