Påskbergsvallen, 2023-04-17 19:00

Varbergs BoIS - Sirius
1 - 1

M/S Varberg kryssar vidare
Alfonsi hittade målet.

M/S Varberg kryssar vidare

Men tiden talar för BoIS?

Joakim Persson gjorde ett oväntat drag
när han satte in Oliver Alfonsi på topp istället för någon av lagets mer utpräglade "nior". Detta skulle betala sig direkt när Varberg tog ledningen redan efter 7 minuter genom just Alfonsi. I övrigt kan väl sägas att är det någon som hittills levt upp till epitet att vara en "Selmani-kopia" så är det nog Oliver Alfonsi som lade ner ett hårt jobb i presspelet och starkt bidrog till att det långa stunder som såg ut som ett "Varbergs BoIS anno 2020" i första halvlek. 

Yassine El Ouatki gjorde debut från start
och låg bakom förarbetet till 1-0 när han vann boll högt och kom helt fri med Sirius målvakt. Efter att mittbacken blockerat hans skottförsök kunde så Alfonsi följa upp och raka in returen i tom kasse. I övrigt syntes inte El Ouatki så mycket men gjorde en okej insats. 

Sirius kvittering
i minut 76 kom inte oförtjänt sett till chanserna de skapade men det kändes onödigt att den kom på det sättet. Jamie Roche tilläts vandra in i "hålet" framför backlinjen och avlossa ett distansskott som först inte såg otagbart ut för David Olsson. Men att bollen går utefter backen och med bra fart gör nog att skottet är svårt att värja sig emot.

Sammanfattningsvis gör Varbergs BoIS sin bästa prestation för året
sett över 90 minuter. Men prestationen ligger snarare i hårt jobb och presspel än ett vägvinnande passningsspel vilket också syns i statistiken. Det kändes ganska hafsigt långa stunder och ett par bra omställningslägen slarvades också bort. Totalt sett har Sirius en högre kvalitet i många ageranden och skapade enligt mig (och Jocke Persson) fler klara chanser. Därför var det lite förvånande att se statistiken där BoIS faktiskt har en högre xG.

David Olsson gör åter en bra insats i mål
och räddade bland annat två frilägen där räddningen på Tashreeq Matthews i andra halvlek var briljant. Det är också roligt att se Vilmer Rönnbergs offensiva löpningar och vilja att som den mittback han är hela tiden gå framåt i planen med bollen. Känslan är också att "det gamla svårslagna Varbergs BoIS" är tillbaka och förvarsinsatsen hölls framför allt ihop av lagets gigant för dagen Joakim Lindner. Här får man också ha i åtanke hur många potentiella startspelare i försvaret som BoIS faktiskt har på skadelistan. 

Förhoppningen inför gårdagens match var att BoIS skulle ta årets första trepoängare
och det var inte jättelångt ifrån. Det hade varit skönt att ha fem pinnar med sig i bagaget inför lördagens svåra bortamatch mot Hammarby. Men som Joakim Persson själv nyktert analyserade efter match så är det svårt att hävda att vi varit förtjänta av mer i de tre matcher som spelats.  

I det halvfulla glaset ryms ändå att Varbergs BoIS fortsatt är obesegrade i årets allsvenska. Och sett till skadeläget och antal nya spelare som ska spelas in kan det också vara så att tiden talar för Varberg.  

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-04-18 09:53:57
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS