Nordin Gerzic: ”Det är förjävligt att förlora med sådana siffror”

Med 0-4 förlusten hemma mot Djurgården i färskt minne tog Svartvitt kontakt med Örebro SKs lagkapten Nordin Gerzic för att lyssna av läget.

Hur gick tankarna efter matchen?
Att det är förjävligt att förlora med sådana siffror. Oavsett vart man spelar. Men jag tycker att vi var ganska bra och hade kontroll på matchen efter första kvarten i första halvlek. Sen bjuder vi på 0-2 målet precis innan paus. I andra halvlek är det en jättedålig start från vår sida och folk vill för mycket och vi pressar en och en istället för att göra det som en enhet. Sen när vi ligger under med två mål måste man fram och då öppnar man sig för mycket bakåt.

Du hade en fantastisk frispark som Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson räddar i krysset. Hur gick dina tankar där?
Jag kände att det var en perfekt träff på bollen och att det skulle bli mål. Och jag tror att det hade blivit mål om vi mött vilket annat lag än Djurgården. Han (Isaksson reds anm) är den ända som kan ta en sådan frispark på grund av hans längd och kvalité.

Från läktarhåll känns det som att ÖSK inte riktigt kommit igång än och efter några mindre bra insatser och förluster är kanske inte känslan på topp bland supportrarna. Men hur är känslan i laget? Behöver supportrarna vara oroliga eller kommer ÖSK att vända på det här?
Nej, vi har inte riktigt kommit igång än. Framförallt inte offensivt. Men jag är inte orolig för jag vet vilken kvalité det finns i laget och att det kommer att lossna för oss! Men vi måste jobba hårt varje dag och lite till för att vända på det här. Och vi i laget kan inte tänka på annat sätt än att jobba på och förbättra det vi gjort dåligt men också se det vi gjort bra. Det gäller att vi hjälper varandra och sprider energi till varandra.

Hur har situationen med Kennedy Igboananikes avstängning påverkat er i laget?
Det är klart att det påverkar! Han är en bra spelare som vi behöver ha i laget för att kunna konkurrera med de andra. Och självklart blir vi försvagade när han inte är med.

Hur ser det ut för dig inför nästa år Nordin? Blir du kvar i ÖSK?
Ja, jag har kontrakt över nästa år också. Sen får vi se vad som händer. ÖSK blir min sista klubb. Vad som händer efter karriären får vi se men jag hoppas att det blir något jobb inom föreningen.