Lagbanner
player icon

1. Peter Abrahamsson

Peter Abrahamsson

Född: 1988-07-18

Längd: 190 cm

Vikt: 92 kg


Moderklubb: Vallens IF

Beskrivning: När Dick Last skadade sig 2008 fick Abrahamsson ställa sig i målet, och som han gjorde det. Slog igenom med dunder och brak men följande säsong var det Abris tur att skada sig och karriären stannade upp. Efter ett halvbra 2010 är han nu tillbaka på den höga nivå han kan spela på, och ska efter två år i division 1 visa upp det på svensk elitnivå.

Styrkor: Reflexerna, först och främst. Är oerhört stark på linjen och vi minns alla "räddningen" hemma mot Hammarby 2010 som bara är ett av många exempel på Peters skicklighet. Numer är han även bra på att sätta igång spelet snabbt efter räddningar, och han har också börjat ta för sig i luftrummet och styra backlinjen på ett bättre sätt.

Svagheter: Hos det sistnämnda finns det dock fortfarande rum för förbättring; Peter kan helt klart utstråla mer auktoritet och säkerhet. Det mest akuta är emellertid hans insparkar. Ytterst sällan kommer de längre än någon meter över mittlinjen vilket skapar problem och ofta sätter lagkamraterna under press direkt.

Kom till klubben: Flyttades upp till A-laget 2007

Kontraktinformation: Sträcker sig över 2014


Vänster eller högerfot: Höger