Örebro tog säsongens första seger efter målkalas

Kif Örebro tog en efterlängtad seger i damallsvenskan efter åtta raka matcher utan trepoängare. ?Under nationaldagen blev det en riktig islossning för närkingarna som vann hemma mot Brommapojkarna med hela 4-1.

Inledningen på damallsvenskan har varit en dyster historia för Kif Örebro. Laget hade inför dagens hemmamatch mot Brommapojkarna, endast plockat en poäng på damallsvenskans åtta inledande omgångar.

Favoritskapet låg därmed på gästande Brommapojkarna inför matchen, men det skulle vara hemmalaget Örebro som skulle göra det första målet.
I den 34:e minuten stod hemmalagets Molly Johansson för en riktigt drömmål, när hon dundrade in matchens första mål på gränsen till straffområdet. Några minuter senare utökade Sanni Ojanen Örebros ledning när hon påpassligt höll sig framme på en hörna.

I den andra halvleken fortsatte Örebros offensiva anstormning när Nora Harnes Håheim rullade in 3-0 när halvleken bara var några minuter gammal. Och av bara farten dundrade, den tilltänkta anfallsstjärnan, Inka Sarjanoja in matchens delikatess till 4-0.
Matchen slutade 4-1 efter att Ellinor Johansson tröstmålat för gästerna i matchens slutskede.

Kif Örebro ligger trots vinsten, kvar på nedflyttningsplats, med två poäng upp till säker mark.