Rönning lämnar Elfsborg

Rönning lämnar Elfsborg

Målvakten lämnar Elfsborg efter många år i klubben.

Tim Rönning kom till klubben som 16-åring och in i A-laget 2019 och har sedan dess varit en stabil punkt i målet. Han fick sitt genombrott året senare. Han fick dock stå åt sidan när Hákon Rafn Valdimarsson kom in i klubben och det har blivit mest bänk. Nu står det klart att han Rönning lämnar IF Elfsborg för Halmstads BK.

- Elfsborg och Borås har ju varit mitt liv. Framför allt Elfsborg som klubb. Det har varit mitt lag väldigt länge och det känns konstigt att det för den här gången är slut nu, säger Tim Rönning.

Han fortsätter:
- Jag kom ihåg när jag var 6-7 år och önskade mig att en dag ta på mig Elfsborgströjan och gå ut på Borås Arena och spela inför publiken. Att sedan en dag få göra det var helt overkligt. Det är klart att det har varit med- och motgångar men allt har varit så fantastiskt och lärorikt på så många sätt. Den personen man har blivit är tack vare Elfsborg, Borås och alla jag har haft runt omkring mig hela min tid här. 

Varför han valde Halmstads BK.
- Jag tänker att det blir en spännande utmaning. Komma till en ny stad och ett nytt lag. Göra så bra jag kan där och förhoppningsvis spela matcher igen. Det är det jag känner att jag behöver att få spela matcher igen.

Han skickar en hälsning i slutet:
- Tack för fantastiska år. Nästan åtta år, tiden går fort när man har roligt. Alla supportrar som i med och motgång står där och hejar fram oss. Speciellt nu när jag hade en lite tyngre period så var de där och visade sitt stöd, något jag aldrig kommer att glömma. Spelare, ledare, alla kompisar man har fått. Alla på kansliet och alla runt om Elfsborg som jobbar på matcher. Ett stort, stort tack bara. 

Målvaktstränare Linus Kandolin:
- Det har varit fantastiskt roligt att få vara en del av Tims resa i Elfsborg. Att se hans utveckling som person och målvakt under de här åren. Från att göra allsvensk debut till att etablera sig på allsvensk nivå och leverera prestationer som bidragit till lagets framgång. Vi har skapat många fina minnen tillsammans, både på och utanför planen. Nu ser jag fram emot att få fortsätta följa Tims resa och önskar honom lycka till.

Manager Jimmy Thelin:
– Tim har gjort en väldigt fin resa i IF Elfsborg, från uppflyttad från vår ungdomsverksamhet till den målvakt han är idag. Tim har bjudit på matchavgörande räddningar och ett stabilt målvaktsspel som bidragit till att laget har kunnat prestera på en hög nivå. Tim har under alla sina år varit en fantastisk ambassadör för IF Elfsborg både på och utanför planen.

Stefan Andreasson:
- Det är tufft att säga hej då till en väldig bra spelare och person men Tim förtjänar nu att gå vidare i sin karriär och vi vill från våra Gulsvarta hjärtan tacka Tim för allt han gjort för oss. Jag kommer ihåg första gången han besökte oss med sin fina Elfsborgsfamilj och det kändes så rätt direkt. På planen har han sedan gjort så mycket för oss. Åren i våra Elitlag med mängder av framgångar och titlar och vem kan glömma hans genombrott i Allsvenskan under säsongen 2019. Sedan nominerad till Årets målvakt och starkt bidragande till våra framgångar de senaste åren. Utanför planen har han blivit en riktig Elfsborgambassadör som alltid ställer upp. Stort tack och stort lycka till Tim i din nya utmaning och på återseende.

Tack för allting Tim! Du är alltid välkommen tillbaka!

Han föddes den 15:e februari 1999. Tidigare har han spelat för Kilsfors IF, Hudiksvalls FF och Forsa IF.

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2024-01-04 17:16:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg