Platinumcars Arena, 2023-08-07 19:00

IFK Norrköping - IFK Göteborg
3 - 0

Sju tankar efter IFK Norrköping – IFK Göteborg (3–0)
3–0 i baken mot Norrköping borta

Sju tankar efter IFK Norrköping – IFK Göteborg (3–0)

Blåvitt åker på stryk. Ingen är förvånad. Efter en veckas glädje är det tillbaka ner i avgrunden. 3–0 till Norrköping i en match där Blåvitt inte hade särskilt mycket att säga till om. Här kommer sju tankar från dagens förlust.


1 – Den insatsen. I den matchen. 
Att efter segern senast, efter den matchen som gav lite hopp och tro på ett allsvenskt kontrakt 2023, gå ut och vara helt chanslösa mot IFK Norrköping. Ett Peking, som verkligen inte direkt imponerat i år. Blåvitt börjar egentligen matchen ganska bra utan att göra mål (har ni hört det innan eller?). Sedan kan Peking väldigt lätt ta ledningen efter att blåvittspelarna agerat koner i eget straffområde. Det räckte för att laget skulle tappa all form av chans. All form av glöd. Visa lite jävla hjärta bara för helvete! Det var över 1000 pers i regnet idag. Vad vill ni mer ha? Vilka förutsättningar kan man ge ett lag? 


2 – Det är så mycket som varit fel och dåligt så länge nu
Blåvitt ligger näst sist med två segrar på 18 matcher. Årets stjärnvärvning skrev precis på för Vålerenga efter världens sämsta halvår i klubben. Hemvändare, fanbärare och lagkapten Oscar Wendt är sämst på plan i första halvlek och byts ut mot Sebastian Hausner, den fullkomligt värdelösa högerfotade mittbacken som värvades för att klubben inte ville satsa på Calle Johansson. I Discoverys studio står Mikael Stahre, den personen som förde ner Blåvitt i avgrunden, och ska bedöma lagets prestation. Och på läktaren sitter Anders Trondsen som stått för fler röda kort än pass inom laget i IFK Göteborg. Ville du slå dig in i landslaget Anders? Börja spela fotboll då! 

Det är så mycket mörkt och eländigt i föreningen att det aldrig tar slut. Det är så otroligt många beslut som blivit så otroligt fel under så otroligt lång tid. Det handlar inte om ineffektivitet eller missade chanser. Det här är IFK Göteborg och de är tamejfan helt värdelösa på att sparka boll. 

3 – Matchplan? 
Jag ska vara ärlig och säga att jag trodde på seger idag, åtminstone poäng. Det kändes som att förutsättningarna passade Blåvitt ganska bra, och en matchbild likt Elfsborg borta var det nog ganska många som förväntade sig. Istället blev Jens Askous mannar spelförande och det gick ju som det gick. När Blåvitt försöker spela fotboll blir det sällan bra, sista spelmålet som inte var ett långskott kom liksom i maj. Om den inledande matchbilden var som Askou tänkt sig eller om Norrköping tvingade fram den är svårt att sia om. Hur som helst känns det som att det borde gå lägga upp matchen ganska mycket bättre rent taktiskt. 

4 – Spelare på rätt position
Varför startar en mittfältare som mittback, en yttermittfältare som spjutspets och en högerback som vänsterytter? Varför en högerfotad mittback inbytt som vänsterback? Visa mig ett fungerande och framgångsrikt fotbollslag där det ser ut på liknande sätt. 


5 – Kanske dags att öppna spargrisen? 
Är det verkligen så att sportrådet gör allt de kan för att hitta nya spelare? Vill verkligen inga spelare med någorlunda kvalité spela fotboll i IFK Göteborg. Erbjuder man verkligen tillräckligt attraktiva kontrakt för att locka till sig spelare? Om svaret på någon av ovanstående frågor är nej, avgå! Om inte, fortsätt! För dagens trupp kommer aldrig spela IFK Göteborg kvar i Allsvenskan. En målskytt behövs pronto (och gärna några till). 

Förslag: Chefsscouten kanske ska skaffa sig en dator?

6 – ”Inte dessa matcher vi ska vinna
Jaha, men vilka ska vi vinna då? Varberg hemma? Ja, jo, men gör det då. När man aldrig vinner fotbollsmatcher är det inte läge att hitta ursäkter till att förlora dem. Det krävs tre poäng i dessa typen av matcher som Peking på bortaplan. Inte i alla, men i några. För kan inte bara tryggt räkna in segrar mot Degerfors borta eller BP hemma, de måste ske också. 


7 – Åker Blåvitt ur?
Ja, antagligen. Det finns inte mycket som tyder på någonting annat. Ska vi lägga oss ner och dö för det? Nej, fortsätt tro på Blåvitt. Det kan gå. Gå på matcherna, åk till Degerfors och skrik dig hes. Från och med den här stunden är det allas ansvar att göra allt de kan för att Blåvitt ska klara sig kvar. Allt. Man. Kan. 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042023-08-07 23:34:08
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg