SM-guld till Hammarby efter nervösa slutminuter

Inför den sista omgången var hela tre lag inblandade i kampen om guldet, Hammarby, Häcken och Linköping. Bajen hade allt i egna händer i bortamötet mot IFK Norrköping och gjorde jobbet i sin match på PlatinumCars Arena. Därmed kan Bajen för andra gången titulera sig svenska mästare på damsidan.

De flestas blickar riktades mot PlatinumCars Arena I den Damallsvenska guldstriden, där Bajen var tvungna att mer eller mindre tappa poäng för att det skulle bli någon spänning i guldracet. Men det var man aldrig riktigt nära att göra.
Istället fick man en riktig drömstart när Madelen Janogy gav Bajen ledningen redan i den 7:e minuten efter ett fint inspel från Emma Westin. Samme Janogy utökade sedan ledningen till 2-0 innan halvtidsvilan.

Hammarby var fortsatt framåtlutade i början på den andra halvleken, men Norrköpings målvakt Emma Lind höll siffrorna nere. Samtidigt som Bajen jagade 3-0 började målen duga tätt på Bravida Arena, där Häcken med kvarten kvar av säsongen, hade en 4-0-ledning mot Piteå. Endast två mål ifrån att gå om Hammarby i den målskillnadsaffär som skulle komma att avgöra guldstriden.

Hammarby lyckades inte få någon mer boll förbi Emma Lind i Pekingmålet, samtidigt som Häckens slutforcering stannade vid 4-0. Därmed blev Hammarby IF svenska mästare för andra gången inför ett stort grönvitt bortafölje i Norrköping.