Spelarbetyg: AIK – Gefle IF
Anton Salétros tog på sig matchvinnarrollen mot Gefle.

Spelarbetyg: AIK – Gefle IF

Efter 83 minuters frustration fick alla svartgula till sist segerjubla efter att Anton Salétros klev fram och läckert placerade in en frispark. Dessutom förlorade Kalmar FF mot Örebro SK vilket innebär att AIK har ena benet i svenska cupens slutspel inför den sista omgången.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 3
Behaglig eftermiddag för målvakten som inte behöver stå för några jätteparader. Tar det han ska och ger ett lugnt intryck.

Mads Thychosen: 2
Stark insats av dansken. Visar ingen pardon i närkamperna. Samspelet med Modesto fungerar fint, då duon flera gånger kombinerar sig fram på högerkanten. Dock slår dansken bort ett par inlägg för mycket och i den delen av spelet måste han bli bättre.

Benjamin Tiedeman Hansen: 4
En trygg punkt i backlinjen och står alltid rätt. Ställs inte särskilt mycket prov, men de få gånger Gefle anfaller lyckas han och ”Sotte” avstyra dem framgångsrikt.

Sotirios Papagianopoulos:  3
Gör det bra utan att sticka ut nämnvärt, vilket inte behöver vara något negativt när man är mittback. Samspelet med Tiedeman fungerade bra matchen igenom. Överlag lyckades ”Sotte” fylla Milosevics skor framgångsrikt, men stundtals stressade han lite väl mycket i uppspelsfasen, vilket ledde till slarviga passningar.

Axel Björnström: 2
Löper upp och ner längs vänsterkanten och kommer i bra ytor offensivt. Trots det har ”Acke” svårt att uträtta något konstruktivt. De gånger han tar sig till inspelslägen är kvalitén på bollarna oftast för svaga. Defensivt gör Björnström det helt okej, men det är framför allt löpinsatsen som gör betyget landar på knappt godkänt.

Rui Modesto: 2
Får mycket boll på högerkanten och ställer till problem för Gefle-försvaret. Dock saknas det kvalitet i den sista avgörande passningen, från Modestos sida och det drar ner betyget.

Martin Ellingsen: 2
Norrmannen agerar tryggt i de flesta moment på planen. Slår få felpassningar, även om passingstempot kunde varit bättre och han kunde vågat lite mer i sina passningar, men på det hela taget en stabil insats av Ellingsen.

Anton Salétros: 3
Blir matchvinnare när han läckert drar in en frispark på klassiskt Sebastian Larsson-manér. Det höjer såklart betyget och visar att Salétros kommer att bli nyckelspelare även den här säsongen. Utöver målet tycker jag att mittfältaren blandar och ger. Hörnorna är det för svag leverans på och Salétros måste kunna slå fler öppnande passningar som sätter de offensiva spelarna i bättre lägen. Som vanligt levererar 27-åringen en gedigen kämpainsats, vilket såklart är positivt.

Bersant Celina (Ut 80): 1
Får mycket boll men har svårt att uträtta något konstruktivt i den sista tredjedelen. Celina visar ofta upp positiva intentioner, men tyvärr så får han inte till de sista avgörande passningarna, vilket är frustrerande. I lördagens match stod mittfältaren för en rad slarviga passningar och felbeslut och då landar betyget på underkänt.

Taha Ayari (Ut 71): 2
Likt Celina har Ayari problem med slutproduktionen, där det inte lossnar. 18-åringen tog sig till många bra lägen, vilket är positivt men det måste börja resultera i mål eller assist och det lyckades han inte med mot Gefle. Dock är Ayari fortsatt fin i spelet, framför allt i presspelet och när han droppar ner i banan, det gör att betyget landar på godkänt.

Ioannis Pittas: 1
Inleder matchen piggt och tar sig till några halvfrilägen, där cyprioten inte riktigt får till sista touchen, vilket är fustrerande. I den andra halvleken är Pittas betydligt mer anonym, även om han bidrar i presspelet och springer extremt mycket. Visst, anfallaren får inte särskilt många bollar att jobba med men Pittas bör skapa fler målchanser i den här typen av matcher för att kunna kvittera ut ett godkänt betyg.

Inhoppare:
Omar Faraj (In 71): 2

Kommer in med energi och står för en stark löpinsats. Gör inte bort sig på något vis.

Ismaila Coulibaly (In 80): Spelade för kort tid för att betygsättas
Vad är era tankar om vinsten? Håller ni med om betyget? Vem var bäst i svartgult?

 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-02-24 23:13:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen