Nationalarenan, Friends Arena, 2023-05-15 19:10

AIK - IFK Göteborg
2 - 2

Spelarbetyg AIK - IFK Göteborg (2-2) "Ger bort ett mål"
Sebastian Ohlsson firar efter ett av sina två mål.

Matchen på Friends Arenas fruktansvärda gräsmatta slutade med delad poäng, vilket var Blåvitts första sen 2016. Totalt sett var det en bra insats av Blåvitt, men känslan är att man hade kunnat lämna Stockholm med alla 3 poäng om man inte släppt tillbaka AIK in i matchen kort efter ledningsmålet.

Pontus Dahlberg- 2
Dahlberg är inte alls bra idag. Ger bort ett kvitteringsmål som släpper tillbaka AIK in i matchen. Kunde dessutom gjort det bättre vid 2-1. Utöver det är han slarvig och står för flera skakiga ingripanden som kunde blivit ännu mer kostsamma än de redan blev.

Emil Salomonsson- 4
Nyttig med sin löpvilja i båda riktningarna och lyckas hantera snabba Otieno på ett bra sätt.

Gustav Svensson - 5
Stabil i försvaret och står på rätt plats vid rätt tidpunkt. Står för en avgörande brytning i slutet av matchen när han bryter ett genombrottsförsök från Fischer.

Johan Bångsbo- 4
Gör det okej, men inte mycket mer än så. Lyckades inte riktigt utnyttja sin uppspelsfot (vilket delvis går att skylla på planen) men gör det han ska i defensiven.

Oscar Wendt- 4
Har en del problem med Modesto men lyckas för det mesta lösa sina situationer. Blandar och ger på fasta situationer, men slår hörnan som leder fram till kvitteringen, godkänd sett över 90 minuter.

Adam Carlén- 4
Stark i duellspelet och är en viktig bollvinnare matchen igenom. Missar dock lite för mycket med sina passningar, men totalt sett en bra insats.

Sebastian Eriksson- 4 (ut 45)
Lägger inga fingrar emellan i duellerna och är viktig i presspelet i den första halvleken. Blir utbytt strax innan paus på grund av skada, men gör det bra fram tills dess.

Sebastian Ohlsson- 5
Står för en mycket stark insats. Gör båda lagets mål och är en av nyckelspelarna idag. Har fina löpningar in i boxen och sliter dessutom hårt i defensiven.

Elias Hagen- 4 (ut 63)
Inledde mycket bra och har en fint tajmad löpning som leder till framspelningen till 1-0. Hade dessutom ett bra läge att själv sätta 2-1. Försvann dock ur matchen efter kvitteringen till 1-1.

Gustaf Norlin- 5
River och sliter och är otroligt nyttig i pressen. Ligger dessutom bakom ledningsmålet efter en bollvinst om leder fram till en snygg ”hockeyassist” till Hagen.

Linus Carlstrand- 4 (ut 81)
Gör sin allsvenska startdebut på ett helt okej sätt. Är pigg i djupled och visar prov på en explosivitet och genombrottsförmåga som resten av laget saknar. Är inblandad i bollvinsten som leder till 1-0 och har ett jätteläge att nicka in 2-0 på hörna kort efter. Trots det något ojämn och väger lite lätt i en del situationer.