Spelarbetyg efter BK Häcken - Hammarby (2-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Hammarby (2-1)

På ett mycket vårkallt Bravida Arena gav Häcken varma vindar inför resten av 2024 efter att ha vänt och vunnit mot Hammarby med 2-1. Nedan finner ni spelarbetygen från dagens match!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Andreas Linde - +++

En bra insats från Linde som fortsätter där han slutade i måndags. Stod för ett knippe fina räddningar och gör det hyfsat med fötterna. Det känns som att Linde kommit in i det på riktigt nu.

Axel Lindahl - ++
Åter i startelvan igen efter att Julius Lindberg fallit ur truppen på grund av sjukdom. Han låg obehagligt nära ett rött kort i den första halvleken och det kändes nervöst varje gång Djukanovic utmanade. Hade dessutom en tendens att lämna sin position och Hammarby hade ofta öppen gata på sin vänsterkant. En svag tvåa, ett betyg som halvt räddas upp av att Häcken gick segrande ut ur matchen.

Even Hovland - ++++
Det här är Even Hovland! Inte Even Hovland från förra hösten, inte Hovland från tidigare i år, utan den Hovland som vi lärde oss känna för två år sedan. Matchvinnare, klockren i brytningsspelet och ovanligt pricksäker i passningsspelarna.

Marius Lode - +++
Lode har kommit till Sverige med kyla och pondus, precis det som Häcken behöver. Idag var han nyttig i uppbyggnadsfasen, där han visade sin goda förmåga att ta kliv framåt med bollen. En förtroendegivande insats!

Adam Lundkvist (ut 60) - +++
Lundkvist går från klarhet till klarhet. En bollbehandling som en mittfältare och en god förmåga att följa med upp i anfallen. Slipar han bara lite på sin slutprodukt kan detta bli ruggigt bra, för det är redan väldigt bra. Byttes ut i början av den andra halvleken, och det är inte klarlagt varför.

Simon Gustafson - ++++
Bra insats! Det syns att han börjar bli mer och mer van med rollen som sittande mittfältare. Han har dessutom varit utslagsgivande i den offensiva delen, och gjorde under söndagen det enormt viktiga 1-1-målet. Lagets stora anförare, som verkligen har axlat sin kaptensroll.

Romeo Amane - ++
Amane var som vanligt hal med bollen och visade sitt majestätiskt driv med bollen. Dessvärre var det sällan utslagsgivande, och för att Amane ska lyckas ta fortsatta steg i karriärskurvan måste han bli bättre på att slå de avgörande passningarna och skjuta.

Mikkel Rygaard (ut 77) - ++
Det var ingen anmärkningsvärd insats från Rygaard men han skötte alltjämt jobbet med bravur. Godkänt.

Amor Layouni (ut 77) - ++
Hade ett superläge att sätta dit ledningsmålet i den första halvleken men missade då. Annars en slitstark insats från Layouni i vanlig ordning som känns farlig varje gång han stormar framåt.

Edward Chilufya (ut 46) - +
En blek insats från Chilufya som enbart fick 45 minuter under eftermiddagen. Oskarp i avslutningslägena och nedplockad av Bajenförsvararna utan större svårigheter. Två matcher i rad nu där den inlånade anfallaren egentligen inte lyckats med något.

Zeidane Inoussa (ut 90) - ++++
År 2024 är det Zeidane Inoussa som ska göra det i offensiven för Häcken. Det känns alltid farligt när han har bollen vid fötterna. Från matchens största stund kunde man tydligt se att detta är en spelare som motståndarlaget har stor respekt för. Assisterar fram till målet och har bud på mycket mer. Ett mycket positivt besked!

Avbytare

Blair Turgott (in 46) - ++

Han är kantig, stundtals klumpig, men det känns fortfarande som att ett Häcken med Turgott där framme är mycket mer energiska än ett Häcken med Chilufya. Borde i ärlighetens namn gjort minst ett mål i dag, trots det känns han som det givna valet på topp mot Blåvitt i veckan. Turgott på Gamla Ullevi? Run it back!

Jacob Barrett (in 60) - +++
Det råder en stark konkurrens på Häckens vänsterbackspostion. Lundkvist är bra, Barrett är också väldigt bra. Tillbaka på den vänsterbackspostionen som han ska spela på stod han för ett bra inhopp i den andra halvleken när Lundkvist byttes ut. Resolut i försvaret, men har även saker att tillföra i offensiven. Det tog ett tag för honom att acklimatisera sig till den svenska fotbollen, men det är en annan Barrett som vi ser nu än den vi såg i hösta

Ali Youssef (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas

Pontus Dahbo (in 77)
Spelade för kort tid för att bedömas

Abdulrazak Ishaq (in 90)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2024-04-21 19:47:44
Author

Fler artiklar om Häcken