Bravida Arena, 2022-07-03 17:30

Häcken - Elfsborg
1 - 1

Spelarbetyg efter BK Häcken - IF Elfsborg (1-1)

Spelarbetyg efter BK Häcken - IF Elfsborg (1-1)

Häcken och Elfsborg får dela på poängen efter en fartfylld tillställning på Bravida Arena. Nedan finner ni spelarbetygen från söndagens drabbning!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +++
Jag kan inte avgöra om jag tycker att Peter skulle kunnat göra något annorlunda vid gästernas mål. Känns aningen tamt att försöka parera med foten, men den går så pass långt ut i hörnet så jag tycker att det inte riktigt går att ge honom kritik för hans agerande. Gör en kanonräddning precis innan paus och är väldigt stabil matchen igenom. Tre plus.

Tomas Totland - ++
Jag tycker att Totland har växt enormt sen jag såg honom i gulsvart för första gången, men jag tycker han måste växa ännu lite mer om han vill etablera sin plats i startelvan. Men i mångt och mycket var det en stabil insats som jag tror kommer ge honom fortsatt förtroende mot Mjällby.

Even Hovland - +++
Säljer sig alldeles för lätt vid Elfsborgs öppningsmål, där han glidtacklar på måfå utan någon vidare framgång. Annars tycker jag Hovland gör en grym insats som förtjänar mycket beröm. Känslan är att mittbacksparet mellan Hovland och Hammar bara blir bättre och bättre.

Johan Hammar - +++
En starkare trea än den jag gav till Hovland. Transporterar boll på ett vägvisande sätt som jag inte riktigt sett tidigare. Hanterar Elfsborgs skithus Per Frick på ett utmärkt sätt, vilket inte alls är så enkelt. Tycker även att hans passningsfot har utvecklats, eller han sätter inte sig själv i situationerna där han måste slå långt lika ofta som han har gjort tidigare. En fullgod Hammar-insats. 

Kristoffer Lund (ut 89) - ++
Jag tycker vår gode dansk inte riktigt fick till det idag. Gör ett bra arbete som vanligt och hans hängivenhet går inte att ifrågasätta. Men inläggen, som vanligtvis brukar vara hans trumfkort, stämde inte alls idag. Det var flera inlägg under eftermiddagen som hamnade alldeles för nära Elfsborgs fyrtorn till målvakt, vilket är något som är ovanligt sett till hur det har sett ut den här säsongen. 

Gustav Berggren (ut 89) - ++++
Matchens lirare för andra matchen i rad. Otrolig arbetskapacitet som vanligt. Anför kontringar på ett effektivt sätt med en snabbhet som iallafall jag inte visste fanns där. Om Berggren ska vara såhär bra vet jag inte hur länge han blir kvar i gulsvart. Mycket, mycket bra.

Samuel Gustafson - +++
Det går inte att säga så mycket om Gustafsons insats idag som inte redan är sagt. Lugn i sitt sätt att kontrollera spelet, och hittar alltid den rätta passningen. Oerhört stabilt.

Mikkel Rygaard (ut 89) - +++
Trollar runt på mittfältet som vanligt. Tycker att han har växt i takt med att resten av laget har växlat upp, och är för tillfället en av hela seriens mest intressanta spelare. Nahir Besara har fått mycket beröm för det han har gjort i Hammarby, jag ställer frågan: vad har Besara gjort som Rygaard inte gjort?

Oscar Uddenäs (ut 66) - ++
Jag anser att Uddenäs var rätt misslyckad under eftermiddagen. Sättet han utmanar på idag  var inte lika påhittigt och finurligt som det har varit tidigare under säsongen, och just idag framstår det som om han inte har en högerfot. Vi vet att du kan bättre, Oscar!

Alexander Jeremejeff - +++
Han blir hårdare uppvaktad för varje vecka som går men han fortsätter ändå att leverera. Kanske tillochmed borde gjort mer än ett mål idag med tanke på de chanserna han hade i första halvlek. Detta var den åttonde matchen i rad som “Jerre” befann sig i målprotokollet, vilket innebär att han tangerar Agne Simonssons rekord från 1965. Otroligt!

Leo Bengtsson (ut 66) - +++
Jag lider verkligen med Leo. Spelar bra vecka efter vecka, lägger in en kopiös arbetsinsats gång på gång, men får ändå ingen utdelning poängmässigt. Jag har en känsla att när det väl lossnar för “bjässen”, så kommer det bli en ketchupeffekt!

Avbytare:

Blair Turgott (in 66) - ++
Skicklig på bollen och är duktig på att göra sin man. Måste dock slipa på sitt beslutsfattande lite, och inte minst på när han ska skjuta och när han ska passa. Fortfarande en väldigt fin spelare att byta in när man jagar mål.

Ibrahim Sadiq (in 66) - +
Får inte alls till det. Han må vara lite ringrostig efter sin skada, men han övertygade verkligen inte när han kom in idag. 

Erik Friberg (in 89)
Spelade för kort tid för att bedömas

Lars Olden Larsen (in 89)
Spelade för kort tid för att bedömas

Kadir Hodzic (in 89)
Spelade för kort tid för att bedömas

Melvin Malmberg2022-07-03 21:06:20
Author

Fler artiklar om Häcken