Spelarbetyg efter BK Häcken - Mjällby AIF (3-0)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Mjällby AIF (3-0)

Häcken går in i sommaruppehållet med en skön känsla. Under söndagen avfärdades Mjällby med en mycket komfortabel 3-0-vinst. Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - +++
Utöver en räddning i den första halvleken kan jag inte minnas att Peter behövde ingripa något mer. Skicklig i passningsspelet och sprider en trygghet runtomkring sig. 

Valgeir Lunddal (ut 66) - +++
Fortsätter att visa att han har en väldigt hög lägstanivå. Följer med och hotar på den sista tredjedelen och vinner mycket boll på egen planhalva. Stabilt på alla sätt och vis.

Simon Sandberg (ut 82) - +++
Gjorde en viktig block i första halvleken när Mjällbys anfallare hade skottläge. Fortsätter växa i sin roll som mittback och är i vanlig ordning mycket bra på fötterna.

Even Hovland - +++++
Fläckfri idag. Gör ett mål, och borde kanske noterats för ett till. Slår vägvisande passningar och är en jätte i försvaret. Briljant helt enkelt!

Kristoffer Lund (ut 66) - ++++
Stretar på ordentligt längs sin vänsterkant. Överlappar i vanlig ordning på ett smart sätt, och kommer även till avslut ett par gånger idag. 

Simon Gustafson - +++
Det mesta ser så självklart ut när Simon Gustafson spelar fotboll. Blir visserligen mycket nonchalant i matchens slutfaser, men är annars mycket bra. Det känns mycket skönt att Simon är tillbaka!

Romeo Amane - ++++
Wow, vilken insats! I Samuel Gustafsons frånvaro glänste verkligen vår ivorianska diamant. Ligger bakom Benie Traores öppningsmål och kunde ha legat bakom mer sett till de fina chanserna han skapar. Hans bollkontroll är något utöver det vanliga.

Mikkel Rygaard - +++
Rygaard, som gifte sig igår, stod återigen för en bra insats. Noteras inte för några assister idag heller, men spelar som en riktig ledargestalt i Samuels frånvaro. Bra!

Pontus Dahbo - ++++
En av planens jättar. Står för en jättefin framspelning till Hovlands 2-0-mål, och petar därefter in 3-0-målet själv. Det känns onekligen som att 17-åriga Dahbo har tagit sig före Uddenäs i hierarkin, och det kommer vara en viktig spelare att ha till hösten när matcherna duggar tätt. 

Benie Traore (ut 82) - +++
Gör ett riktigt målskytts-mål i den första halvleken idag. Var det meningen, eller var det bara tur? Hursomhelst symboliserar målet Traores vår på ett utmärkt sätt. Han har verkligen vuxit ut till den målskytt som man inför säsongen bara kunde drömma om att han skulle växa ut till.

Momodou Sonko - +++
Farlig i djupled och duktig på båda fötterna. Slår inlägget till Dahbos 3-0-mål, och känns för tillfället glödhet. 05-generationen är Häckens gyllene generation!

Avbytare

Tomas Totland (in 66)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Kadir Hodzic (in 66)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Ola Kamara (in 82)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Franklin Tebo (in 82)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2023-06-11 23:46:00
Author

Fler artiklar om Häcken