SPELARBETYG EFTER MALMÖ FF

SPELARBETYG EFTER MALMÖ FF

0-2 borta mot mesta mästarna säger inte allt, långt ifrån. Snarast var det tal om en effektiv kölhalning över 97 minuter som sent skall glömmas. Det blir naturligtvis svårt att betygsätta efter en match där Malmö var betydligt bättre på varenda position utom en, men det finns ingen mening med att på samma sätt kölhala enskilda spelare utan försöka se nyktert på prestationerna.

Oliver Dovin – 4
Efter den sjätte högkvalitativa räddningen slutade jag räkna. Oliver gjorde en briljant insats som räddade oss undan ett betydligt mer pinsamt nederlag rent siffermässigt. Kan absolut inte lastas för baklängesmålen. Dessutom otroligt glädjande att se att han kommunicerar allt tydligare med både gester och ord. Är han redan nu Allsvenskans bästa målvakt? Det får vi avvakta med till efter säsongen, men klart är att han håller väldigt, väldigt hög klass.

Hampus Skoglund – 2
Stabil insats med tanke på ålder och ringa erfarenhet på den här nivån, där han verkar ha spelat betydligt längre än vad som är fallet. Visst, liksom flera lagkamrater hängdes det inte alltid med i svängarna när Malmö tryckte gasen i botten, men här har vi en framtidsspelare av rang. Hade en väldigt bra 6-8-minutersperiod innan han, något tveksamt, byttes ut i 65:e.

Edvin Kurtulus – 2.5
Utbytt samtidigt som ovanstående, sannolikt för att förhindra utvisning. Och skall vi vara riktigt ärliga, vilket är det mest klädsamma, hade det varit svårt att protestera mot ett rött kort. Dessförinnan stod han upp rejält, inte minst mot en sådan bjässe som Isaac Kiese Thelin. Tappade en del efterhand, kanske på grund av bristande matchvana efter sin svåra skada, men är på väg tillbaka och kommer att vara oumbärlig framöver.

Mads Fenger – 2
Positionssäker och lugn som alltid, och stod för några verkligt avgörande brytningar. Ett par positionsmissar, men som sagt, Malmö var vidrigt tunga i dag. När vi möter de här bättre lagen är han en av våra viktigare kuggar, inte minst då samspelet med Kurtulus och nye Fredrik Winther alltmer kommer att sätta sig.

Fredrik Winther – 2
Väldigt hårt ansatt tillsammans med hela vår försvarslinje, men agerade betydligt mer resolut mot till exempel vindsnabbe Taha Ali än somliga andra. Visst, uppsnurrad även han vid några tillfällen, men är trygg och läser spelet. Fick givetvis inga möjligheter till offensiva utflykter som senast mot Kalmar FF, fast det kan han inte lastas för. Kommer att tillföra enormt mycket för oss om inte … den skada han ådrog sig i 80:e minuten visar sig allvarlig. Handlar det om ett trasigt knä kan det bli tal om långvarig rehab och det vore inte alls roligt.

Shaquille Pinas – 1
Oj, oj, oj vilken mardrömseftermiddag för Shaq som lär få svåra mardrömmar om nämnde Taha Ali. Där hade han ingenting att sätta emot och hans kant öppnades på vid gavel gång efter annan. Då hjälper det inte att han svarade för en räddning på mållinjen och faktiskt fick en av våra sandkorn till målchanser.

Fredrik Hammar – 2.5
I mina ögon en av våra bästa spelare i den här matchen. Sedvanlig krigarinsats, och stod för ett enormt slit och jagande. Visar dessutom prov på en auktoritet som den här upplagan av Hammarby så väl behöver. Därför var det mycket underligt att han byttes ut redan i paus; där ställer jag mig frågan hur Kim Hellberg egentligen resonerade. Sannolikt ville han åt Tesfaldet Tekies mer tekniska rörlighet, men den kunde han fått på andra sätt.

Nahir Besara – 2
När vår kapten väl får tid på sig är han, som alla vet, enormt smart och spelskicklig, utan tvekan en av seriens absolut bästa spelare, men då han som i matcher som denna inte får det har han ingen hjälp av sina fantastiska förmågor. Var efter Malmö-slarv faktiskt inte långt från att ge oss ledningen redan i den femte minuten, men det skall ställas mot ovanligt många förlorade dueller, bolltapp och felpass.

Oscar Johansson Shellas – 1
I stort sett helt osynlig i åtminstone 70 minuter då Malmö saktade ner på tempot, men det berodde till största delen på att han sällan blev delaktig i spelet. Orsakade dessutom det inkast som i förlängningen ledde farm till 0-2.

Jusef Erabi – 1.5
OJS:s osynlighet och dess orsaker gäller även för Jusef, som väl knappt fick röra bollen i första halvlek. Även han fick dock mer att jobba med sista 20-25 och skapade viss oro i Malmö-försvaret några gånger, men inte direkt så att di blåe drabbades av panik.

Dennis Gul – 1
Till Dennis försvar skall direkt sägas att han, sett till matchbilden, hade en otacksam uppgift, men det går inte att blunda för att detta var en misslyckad eftermiddag för en av våra mest lovande spelare. I stort sett ägd av Jens Stryger Larsen och helt korrekt utbytt redan i paus.

Tesfaldet Tekie och Viktor Djukanovic (båda inbytta direkt efter paus) – 2
Hyfsat pigga inhopp för båda två. Tekie visade vilja med rörlighet och finess, Viktor tog lite revansch från senast och hade vårt första skott på mål (i en statistik som är deprimerande läsning).

Simon Strand och Markus Karlsson (båda inbytta i 65:e) – 1.5
Mer stabila än pigga inhopp för två supporterfavoriter, absolut inte mer än så.

Kingsley Gyamfi (in i stället för skadade Fredrik Winther) – 1.5
Spelade egentligen för kort tid för att betygsättas, men förtjänar ändå att nämnas. Kommer att bli en favorit på våra läktare även han och visade under de få minuter han var inne varför. Trygg med bollen och med skarp blick. Blir spännande i fortsättningen,



 

Per Planhammar2024-04-07 20:06:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona