Tele2 Arena, 2023-07-30 15:00

Hammarby - IFK Norrköping
2 - 1

Spelarbetyg Hammarby - Norrköping
Hammarbys spelare tackar publiken efter segern mot Norrköping.

Spelarbetyg Hammarby - Norrköping

Hammarby vann välförtjänt, med 2-1, mot Norrköping på "Nya Söderstadion". Noterbart är att båda Hammarbys mål var av typen "drömmål" och dessutom väldigt lika. Här kommer betygsättningen av Hammarbys spelare.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Oliver Dovin - 2
Oliver känns inte lika lugn och trygg med bollen längre och slarvar med spelet med fötterna. Gör några räddningar som räddar ett godkänt betyg. Tveksamt ingripande vid Norrköpings mål.

Markus Karlsson - 2
Inte "Mackans" bästa match i bajentröjan. Det är tydligt att han fortfarande är ovan vid att spela i en fembackslinje och kommer inte framåt på det sätt som en "wingback" borde. Blev lite bättre i andra halvlek och hade han satt dit chippen i sitt friläge så hade kanske betyget blivit högre.

Edwin Kurtulus - 3
En stabil och säker insats av Edwin, som såg lika lugn och säker ut som vanligt. Nära att bli målskytt på nick ett par gånger i första halvlek. Skönt att se att hans huvudskada inte var allvarligare även om man alltid skall vara försiktig med hjärnskakningar.

Mads Fenger - 4
Den "gamla" Fenger är tillbaka. Han var kanske bäst på plan borta mot Twente och fortsatte på samma sätt mot Norrköping. Det var hög kvalitet på nästan samtliga ingripande från Mads.

Nathaniel Adjei - 3
Adeji har spelat upp sig. För oss som sett Adjei i HTFF vet att han är en duktig spelare. Han har dock kommit lite snett in de gånger han fått chansen i allsvenskan denna säsong. Kommer mer rätt nu och gör en bra match.

Simon Strand - 2
För första gången tyckte jag att det gick att skönja lite trötthet hos Simon, som ju är en energispelare. Han kämpade dock på i vanlig ordning. Ett problem med Simon som "wingback" i 3-5-2 är att hans offensiv är lite för svag. Defensivt var han som vanligt bra.

Fredrik Hammar - 3
Hammar börjar verkligen växa in i det här nu och har hittat sin roll. Vinner närkamper och fyller på defensivt där det behövs. Vann bollen många gånger åt laget. Brinner för laget och han och Strand har hittat ett fint broderskap. För ännu högre betyg behöver Fredrik jobba på sitt offensiva spel.

Loret Sadiku - 4
Matchens lirare i mina ögon. Oerhört positionssäker och avstyr i och med detta många anfall. Nu också betydligt bättre med bollen än när han var i en liten svacka för ett tag sedan. Finns alltid på rätt plats i vårt straffområde och avstyrde många passningar snett inåt bakåt. Loret har hittat formen precis i rätt tid inför returen mot Twente.

Nahir Besara - 2
Hade kanske kunnat få ett högre betyg för andra halvlek då han, äntligen, lyckades komma loss i ytan mellan Norrköping mittfält och backlinje. Oerhört svag första halvlek där han knappt rör bollen drar ned betyget. En fråga är vad som egentligen hänt med Besaras avslut. Det känns inte riktigt som att han har självförtroendet på plats när han kommer till skottläge.

Jusef Erabi - 3 
Som han sliter Erabi. Gör en bra match där han är stark i många närkamper. Har dock svårt att spela färdigt många situationer. Han gör det ofta bra i första läget men väljer lika ofta fel beslut när han har fler alternativ. När han lär sig denna del av spelet så kommer han att bli en grym anfallare. Plus också för samarbetet med Markus Karlsson, där de spelar väggspel som gör att "Mackan" blir fri med målvakten. Slutligen kan man undra om Craft har beställt en hållbarhetsanalys av Jusefs tröja med tanke på hur många som drar i den.

Adi Nalic - 3
Nalic gör sin klart bästa match i Hammarbytröjan och får dessutom kröna det med ett drömmål. Missade också ett friläge där han blev fint framspelad av Nahir Besara. Det märks att Adi är stark i kroppen, men saknar dock den där riktiga snabbheten, vilket gör att han får kämpa sig förbi motståndarna. Personligen tycker jag att Marti skall variera Nalic och Djukanovic på vår vänsterkant, då det är där båda är som farligast.

Anton Kralj (in 75') - 1
Tyvärr blev det väldigt rörigt i laget när Anton kom in, vilket inte är hans fel utan mer Martis. Borde ha kunnat förhindrat inlägget som resulterade i Norrköpings mål. Hade fått ett godkänt betyg om han inte snubblat på bollen när han låg längst fram i en kontring och fick en suverän passning av inhoppande Rafferty. I helhet kan jag inte ge Anton ett godkänt betyg.

Viktor Djukanovic (in 75') - 3
Visade på nytt upp hur farlig han är från sitt specialläge när han kommer in från vänsterkanten och avslutar med högern i bortre. Ser pigg ut i spelet och kommer att bli en nyckel om vi skall vända mot Twente. 

Övriga spelare spelade för kort tid för att bedömas.
 

Göran Öberg2023-07-31 13:33:55
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona