Strandvallen, 2023-09-24 15:00

Mjällby - IFK Göteborg
0 - 1

Spelarbetyg Mjällby AIF - IFK Göteborg (0-1) "En försvarsgigant"
Gustav Svensson var lagets bästa spelare ännu en gång.

Spelarbetyg Mjällby AIF - IFK Göteborg (0-1) "En försvarsgigant"

Blåvitt fortsätter att vinna, denna gången utan att imponera. Det var en händelsefattig match som länge såg ut att sluta 0-0, men i den 84:e minuten hittade Oscar Wendt fram med ett inspel som Thomas Santos kunde stöta i mål. Målet blev matchens enda och innebar att Blåvitt tar med sig 3 mycket viktiga poäng hem till Göteborg.

Betygsskalan
7 - Landslagsklass
6 - Mycket bra
5 - Bra
4 - Godkänd
3 - Underkänd
2 - Dålig
1 - Usel


Pontus Dahlberg- 4
Har en otroligt lugn dag på jobbet. Ett distansskott tippades relativt enkelt över ribban men mer än så behövde Pontus inte göra idag.

Emil Salomonsson- 4
Stabil i defensiven där han stoppade flera Mjällbyanfall med sin löpstyrka. Offensivt kan han bättre, men sett till helheten en godkänd insats.

Gustav Svensson- 5
Återigen är Gurra lagets bästa spelare. Vinner sina dueller genom att alltid vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och kryddar det med flera vältajmade glidtacklingar. En försvarsgigant som är uppe och snuddar vid 6:an.

Sebastian Hausner- 4
Gör det helt okej, även om han kan upplevas som lite "fladdrig" emellanåt. Testas knappt mer än i några enstaka situationer och sticker inte ut nämnvärt, vilket är positivt för en mittback. 

Oscar Wendt- 5
Likt Emil på andra kanten står Oscar för en stabil insats defensivt även om vänsterkanten inte har lika mycket att stå i. Han är ofta involverad i speluppbyggnaden på mittplan vilket han också löser helt okej. Spelar fram Santos till målet efter snyggt kortpassningsspel på vänsterkanten.

Kolbeinn Thordarson- 3
Kolbeinn fortsätter att vara en jobbig jävel som springer runt och grisar på mittfältet. Idag tvingas han vara mer kreativ offensivt och där saknas kvalitén för att lirka upp Mjällbys kompakta försvar. Gör absolut ingen dålig match, men det saknas lite för att nå upp till godkänt.

Adam Carlén- 4
Inleder starkt med några bollvinster högt upp i planen men klarar inte av att hålla uppe den nivån. Gör det helt okej defensivt och är bra på att skydda bollen när det behövs men är alldeles för slarvig i passningsspelet där han slår bort för många enkla bollar. Klarar godkänt med tanke på sin defensiva roll, men balanserar på gränsen.

Hussein Carneil- 3 (ut 72)
Hussein fick göra sin första start för säsongen och det märktes. Han är bra med bollen och på att ta sig ur pressade situationer men det är ofta som han håller i bollen för länge. Därtill har han svårt att värdera när han ska passa och när han ska hålla i bollen. Som den kreativa spelaren på mittfältet måste han skapa mer för att bli godkänd.

Thomas Santos- 5
Den av Blåvitts spelare som hotar mest offensivt idag, framför allt i andra halvlek. Lyckas ofta utnyttja sin speed mot Mjällbys tre mittbackar och hittade in med sina inlägg till farliga ytor (tyvärr utnyttjades det för sällan av lagkamraterna). Når upp till en 5:a tack vare målet, för sättet han kastar sig fram för att peta in bollen är något detta laget saknade under första halvan av säsongen.

Astrit Selmani- 2 (ut 72)
Astrit har ingen lyckad dag på jobbet. Totalt osynlig under stora delar av matchen och har det tufft i kampen med Mjällbys mittbackar. Hittar inte rätt i det felvända spelet heller. Måste verkligen höja sig framöver.

Arbnor Mucolli- 3 (ut 88)
Arbnor har en tuffare match idag, vilket till stor del berodde på Mjällbys taktik att plocka bort honom specifikt. Lyckas sällan ta sig förbi sin försvarare när han utmanar och hittar inte heller rätt med de avgörande passningarna. Såg stundtals ganska ensam ut. Kan mycket bättre och därför får han en 3:a idag.

Lucas Kåhed- 5 (in 72)
Ersatte Carneil sista 20 minuterna och det var då Blåvitt började hota på riktigt, vilket till stor del var hans förtjänst. Tar nästan alltid rätt beslut mellan att släppa bollen eller hålla i och tar sig även själv till lägen att avgöra matchen. Visade definitivt tillräckligt för att ta tillbaka sin startplats nästa match.

Gustaf Norlin- 3 (in 72)
Ersätter en iskall Selmani, men gör en ganska slätstruken insats. Får inte riktigt chansen att utnyttja sina styrkor mot ett lågt stående Mjällby. River och sliter som vanligt, vilket är helt okej, men det räcker inte för att bli godkänd som anfallare.

Vilmer Tyrén (in 88) spelade för kort tid för att betygsättas.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2023-09-24 18:14:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg