Spelarbetyg: Sverige – Schweiz

Spelarbetyg: Sverige – Schweiz

I en match där ingenting i spelet fungerade så hjälpte det inte att spelarna individuellt underpresterade. Hanna Bennisons pigga inhopp räddade Sverige från ett fiasko.

1–5
(Svag – Okej – Bra – Ypperlig – Världsklass)

Hedvig Lindahl – 2
Hade inte mycket att göra i matchen. Tveksamt ingripande vid Schweiz kvitteringsmål, annars stabil. Svag tvåa.

Hanna Glas – 2
När resten av spelarna i närmast var paralyserade av stunden så försökte Glas göra sig spelbar och ge direktiv. Tyvärr hotade hon väldigt sällan offensivt.

Nathalie Björn 3
Hade Sverige gjort en överlag bra insats hade Nathalie Björn inte stått ut, men det gjorde hon idag. Tog initiativ med såväl bolldriv som pass framåt i plan. Täckte upp ett par gånger vid omställningar och var jobbig för Ramona Bachmann. En snäll trea.

Amanda Ilestedt – 2
Det är svårt att kvittera ut ett högt betyg som försvarare i en match mot ett Schweiz som sällan anföll. Slog få öppnande passningar offensivt och hjälpte inte att höja tempot som Björn stundtals försökte göra. Var bra i luftrummet men kan inte motivera att ge ett högre betyg än två.

Magdalena Eriksson – 1
Magdalena Erikssons sämsta landskamp någonsin? Hennes uppgift var att ha kontroll på Crnogorcevic och även om hon gjorde det okej, så höll hon på att kosta Sverige flera baklängesmål i första halvlek med felpass och feltiming i närkamper.. Framåt bidrog hon knappt alls. Mardrömsmatch för Eriksson.

Filippa Angeldahl (68) – 2
Nu gick inte alla hennes passningar till rätt adress men hon var den spelaren som försökte att luckra upp Schweizs kompakta försvar med bollar på Blackstenius och bakom ytterbackarna. Positiv injektion första halvtimmen. Försvann tyvärr mer och mer ju längre matchen pågick och byttes ut i 68'.

Kosovare Asllani – 3
Bollskickligaste idag men får trean mest tack vare att hon tog ansvar när ingen annan gjorde det. Manade på sina spelare, höjde tempot när det behövdes och var den som ville mest. Hade en punktmarkering på sig hela matchen vilket gjorde det svårt för henne att briljera

Caroline Seger 2
Vann en hel del boll och var bra i det defensiva positionsspelet. Men med boll var Seger tyvärr svag idag.

Lina Hurtig (68) – 2
Såg väldigt obekväm ut till höger. Hade svårt att hitta sina ytor och göra något kreativt med boll. Svag tvåa.

Stina Blackstenius (79) – 2
Tog löpningarna, tog duellerna, fanns allt som oftast spelbar – men gjorde knappt något produktivt med boll. Såg ut som att vara matchovan. Otrolig viktig spelare som jag hoppas växer in i mästerskapet.

Fridolina Rolfö – 2
Aldrig sett Fridolina ta så många felbeslut i avgörande lägen som hon gjorde idag. Stod för 1–0-målet och kommer till lägen, men väl där föll det sällan väl ut. Ska väl egentligen ha en trea men tror inte ens Rolfö själv skulle benämna sin insats som "bra" och då kan jag inte heller göra det.

Inhoppare:

Hanna Bennison (68) – 4
Må vara populistiskt med en fyra, men tycker 'Benni' förtjänar det då hon räddade Sverige från ett fiasko. Vågade ta för sig under sina dryga tjugo minuter på plan och drog på ett klassavslut när ingen annan vågade. Fanns spelbar och täckte ytor. Har ingen anmärkning alls på hennes insats.

Johanna Rytting Kaneryd – 2
Är ett jättestort fan av Kaneryd och som hon visade upp sin kvalité när hon väl fick tid med boll. Tyvärr slarvade hon bort väldigt mycket lägen och det tror jag var för hon ville för mycket. Okej men inte mer.

Rebecka Blomqvist (79) spelade för få minuter för att betygsättas rättvist.





 

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-07-13 22:56:54
Author

Fler artiklar om Landslaget – dam