Straffade när vi går bort oss
Kungsängens målvakt chansar åt rätt håll, kniper David Nymans löst slagna straffspark. Bollen som (möjligen) syns på fotot är extrabollen som är placerad utanför stolpen.

Uthärdliga 5 plusgrader när vi gästar Kungsängens IF på lördagen. Uthärdlig första halvlek när vi håller ihop spelet ganska bra. Fem byten i paus gör att inledningen av andra halvlek blir skakig och hemmalaget går fram till 2-0, en ledning som de försvarar fram till slutsignalen.

Kungsängen kom på tionde plats i Division 3 Norra Svealand förra året. Deras 11 segrar och totalt 36 poäng matchade Huddinges 10 vinster och 37 poäng i södra serien.

Hemmalagets huvudtränare Shayan Hosiny berättar att de tappat åtta startspelare till i år och lyft upp ett par juniorer i A-truppen.
- Det är ett nytt lag. Just nu försöker jag bara får ihop truppen, säger han.
Som om han är ensam om det.

Till dagens match saknar Huddinge sju viktiga spelare, borta av olika anledningar. Personligen tycker jag det är trevligt att se Samuel Edgren tillbaka i laget, dessutom i en lite oväntad mittfältsposition.

Startuppställningens första halvlek får med lite tvekan godkänt. Vi försvarar oss lågt och tillåter Kungsängen att dominera bollinnehavet. Det tar oss några minuter att finna positionerna och i 6e blir det öppet på vår vänstersida. Inspelet finner en omarkerad hemmaspelare och Leo Dahlborn tvingas till en blixtrande fotparad för att freda sitt mål.

Passningsspelet i vår backlinje saknar tempo men är osedvanligt städat matchen igenom. Vi ger inte bort några målchanser där. Stundtals överraskar vi med blixtsnabba attacker efter längre förstapass. I 12e samarbetar Görgis Alan och Tobias Corneliusson på vänstersidan, bollen in centralt och Baboucarr Manga satsar på skott från dryga 20 meter. Bollen går via försvarsben i båge över målvakten och dimper ner på ribbans ovansida.

Tre minuter senare växelspelar David Nyman med Babou, vräks omkull när han jagar returpassningen. Domaren blåser och stegar upp 11 meter. Sedan blåser hemmamålvakten Nyman på ett straffmål, gissar rätt och har inga problem att hålla bollen nere vid sin högra stolpe. Ingen fart på skottet.

Återstår en halvtimme till paussignalen och jag har inget noterat i mina papper. Vi håller Kungsängen på avstånd men har svårt att finna öppningar att kontraslå.

Vi genomför fem byten i samband med pausen och det tar tid innan spelarna kuggar i varandra. Inledningsvis ser det ut som om vi försvarar oss lite högre vilket ger Kungsängen mer ytor att anfalla igenom. I 53e blir det vidöppet på vår högerkant, Melvin Cimen jagar hemmalagets spelskicklige mittfältare Nathnael Medhin som faller vid en marginell kroppskontakt. En av de billigare straffsparkarna jag sett. 1-0 sitter säkert till vänster, Leo går åt andra hållet.

Fortsatt aningen virrigt i våra bakre led och 2-0 kommer i 61a. Upprinnelsen är att vänster mittback hamnar i man-mot-man-duell vid hörnflaggan och bjuds på en åktur. Det blir lucka för halvhögt inspel som elegant volleyskarvas förbi Leo. Klassavslut!

Avslutande halvtimmen försöker vi komma tillbaka i matchen, trycker på framåt, lyckas dessutom hålla ihop det hyfsat bakåt. Bästa avslutet kommer från Jonathan Sener i 71a, en dånande halvvolley från nästan 25 meters håll. Bollen tar i ribbans undersida och studsar ner. Tyvärr inte på andra sidan mållinjen.