Supporterprofilen inför premiären: ”Vi borde inte släppt henne”

Supporterprofilen inför premiären: ”Vi borde inte släppt henne”

Den damallsvenska premiären är bara dagar bort. För Hammarbys del inleds det med en resa till Örebro. De grönvita laget går in i säsongen som regerande mästare men supporterprofilen Simon Sandström ser dem inte som favoriter. – Dom får ändå ses som favoriter, med oss flåsande i nacken, säger Simon till SvenskaFans.

Hammarby är regerande mästare i både Svenska Cupen och Damallsvenskan. Någon försvarad cuptitel blir det dock inte då man för ett par veckor sedan fick se sig besegrade av Häcken i semifinalen. Just Häcken, fjolårets stora andraplats (i cup och liga) är enligt Simon Sandström favoriter till att vinna Damallsvenskan i år.
– Det blir tufft men det är klart att vi har chansen. BK Häcken har en extrem bredd och får ändå ses som favoriter, med oss flåsande i nacken. 

Borde inte släppt anfallaren
Hammarby har spetsat laget med flera spännande värvningar inför säsongen. Samtidigt som man tappat mycket erfarenhet. 
– Vi har fått in spelare som på sikt kan bli världsstjärnor, som Joramo, Blakstad och Jøsendal. Det är häftigt att sådana spelare väljer att gå till Bajen. Men det är en betoning på det där med "på sikt". Det är väldigt många unga spelare i laget, som man inte kan kräva för mycket av. Vi saknar en rutinerad spelare i anfallsdelen av laget. En spelare som Janogy, som alltid klev fram och var magnifik i de stora och avgörande matcherna. Det hade varit fint att få behålla Vinberg ett år till också. Hennes energi och glädje smittade av sig. Vi saknar ju renodlade anfallare. Wangerheim och Folkesson måste komma tillbaka. Vi borde inte släppt Kanutte med de skadorna. Hon var också en spelare som spred glädje runt sig. Sådant är viktigt. 

Tappad rutin i anfallet och en del frågetecken kring potential kontra slutprodukt. Samtiidgt väljer Simon Sandström att hylla Bajens defensiv.
– Försvarsmässigt tycker jag vi är bäst i serien med en stor rutin och en klassvärvning i Stina Lenartsson, från en toppkonkurrent de senaste åren. Det måste svida för Linköping. Men se upp för Smilla Holmberg där bak, satan vilken speed. Hon kan bli hur bra som helst. Vi kommer dock sakna Boye på planen, där jag såklart måste skicka med ett grattis till graviditeten. Fantastiskt! 

Om du får nämna en nyckelspelare - vem är det i årets Bajen?
– Jag säger Anna Tamminen. Världens bästa målvakt. Men du kan inte bara få en, det går bara inte. Haha! De rutinerade spelarna, som Jonna Andersson och mittfältsgeneralen Julia Roddar samt vår trogna lagkapten Alice Carlsson. Sådana spelare blir bärande. Jag blev extremt orolig när Roddar var frånvarande för nån match sedan. Sedan får vi inte glömma en kulturbärare som Ellen Gibson. Sådana ikoner och trotjänare växer inte på träd. Hon är en fucking krigare som alltid ger allt för klubben, oavsett det är på bänken, på planen eller på Södermalm. Hon är extremt viktig för att alla ska förstå vilken ynnest det är att få tillhöra en klubb som Hammarby. Vi är unika på damsidan. Nu tar vi över Örebro på lördag.

Hammarby premiärspelar mot Kif Örebro lördag 13 april 15:00.

Vem blir Hammarbys viktigste spelare i år?
Kommentera och diskutera!

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2024-04-09 10:09:40
Author

Fler artiklar om Hammarby

Derbyt mellan Hammarby & Djurgården - Början på svensk fotbolls död?
Barcelona var starkare - Reflektioner efter nederlaget mot Barcelona