Sverige är vidare till åttondelsfinal

Damerna körde över Italien.

Italien började piggt och skapade flera chanser. Det farligaste kom efter en dryg kvart. Sofia Cantone kom på kanten och sköt ett hårt skott, och Musovic kunde ta bollen. Sverige tog efter det över matchen och Elin Rubensson hade ett fint skott ifrån distans några minuter senare. Sverige tog sedan ledningen efter 39 minuter. Jonna Andersson slog en hörna som Amanda Ilestedt nickade in. Ett fint mål. 2-0 kom fem minuter senare. Återigen via en hörna. Jonna Andersson sökte Fridolina Rolfö. Stjärnan fick sitt knä på bollen och sedan in i mål. Halvleken var inte över för det. 3-0 kom på tilläggstid. Kosovare Asllani passade Johanna Rytting Kaneryd i ett bra läge på kanten. Kaneryd passade in bollen i mitten och Stina Blackstenius tryckte in bollen i ett öppet mål.

Andra halvlek skulle börja som första halvlek slutade. Sverige fick en hörna. Jonna Andersson slog bollen högt, och Amanda Ilestedt stod på rätt plats. När det var en halvtimme kvar av matchen så bytte Sverige ut Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö mot Madelen Janogy och Olivia Schough. Ytterligare några minuter senare gjorde Caroline Seger och Sofia Jakobsson entré istället för Elin Rubensson och Johanna Rytting Kaneryd. I slutminuterna Stina Blackstenius utgick till förmån för Rebecka Blomqvist. Matchen var inte över för det. 5-0 kom. Inhopparen Blomqvist lurade försvararna, och sedan kom hon fri med Italiens målvakt och gjorde inget misstag.

Sverige vann klart och är därmed vidare till åttondelsfinal!

Sverige – Italien: 5-0 (3-0).
Målskyttar: 1-0 – Amanda Ilestedt (39). 2-0 – Fridolina Rolfö (44). 3-0 – Stina Blackstenius (45+1). 4-0 – Amanda Ilestedt (50). 5-0 - Rebecka Blomqvist (96).