Tele2 Arena, 2022-08-22 19:10

Hammarby - Degerfors
5 - 1

Tillbaka till Tele2 arena.

Hammarby IF är liksom Degerfors IF en av landets mest älskade fotbollsklubbar med supportrar runt om i hela Sverige och långt utanför landets gränser.

Tre matcher avrundar allsvenskans nittonde omgång, och Degerfors tar sig till Stockholm och Tele 2 arena för andra gången denna säsong. Fotbollsfest med mer än tjugotusen på publikplats, men med helt olika förutsättningar för lagen. Medan Hammarby vid seger kan överta serieledningen vid vinst får Degerfors kämpa för att återta den kvalplats som så småningom kan rädda nytt allsvenskt kontrakt för nästa säsong. Helsingborg vann omgångens ångestmöte mot bottenkonkurrenten Sundsvall och tar för tillfället över kvalplatsen.

Hammarby IF, som bildades 1897 och därmed är tio år äldre än Degerfors, är en av landets mest älskade fotbollsklubbar. Liksom Degerfors har de supportrar runt om i hela Sverige och långt utanför landets gränser. Bland alla profiler genom åren minns vi kanske särskilt Ronnie Hellström, Kennedy Bakircioglu samt Nacka Skoglund som sedan några år står staty i anslutning till hans bostad på Katarina Bangata på Söder. Emil Johansson, Amadayia Rennie och Christoffer Lallet är tre lirare som har representerat både Hammarby och Degerfors. Och att Sören Cratz, som tog Hammarby till allsvensk serieseger 2001, fick hjältestatus liknande den han fick när han tog Degerfors till Allsvenskan 1992 minns vi också. Tony Gustafsson, i dag förbundskapten för Australiens damlandslag, har också tränat både Degerfors och Hammarby.
Från förra årets bortamatch minns vi särskilt debutanten Williot Swedberg, då 17 år, som knappt hann in på planen innan han gjorde sitt första allsvenska mål.
Att tro på vinst mot ett Hammarby som har ambitioner att vinna årets Allsvenska är kanske att begära för mycket, men större under har väl skett genom åren. Senast vi besegrade Hammarby i Allsvenskan var 1994 då vi vann båda matcherna med 1-0, Fröberg och Tjernström var då målskyttar i var sin match.

Håkan Hansson 2022-08-22 10:28:17
Author

Fler artiklar om Degerfors